Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εθνική Αρχή Διαφάνειας: Πρόστιμα 6.200 ευρώ σε επιχειρήσεις στη Λάρισα και προσωρινό λουκέτο – Τι έδειξαν οι έλεγχοι

Εθνική Αρχή Διαφάνειας: Πρόστιμα 6.200 ευρώ σε επιχειρήσεις στη Λάρισα και προσωρινό λουκέτο – Τι έδειξαν οι έλεγχοι

Ελέγχθηκαν με την εφαρμογή Covid Free GR τα πιστοποιητικά εμβολιασμού/νόσησης 152 προσώπων

Πρόστιμα συνολικού ύψους 6.200 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες σε ένα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος επέβαλλε η Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ) σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ κατά τους ελέγχους που πραγματοποίησε την Παρασκευή 28/1 σε επιχειρήσεις του Δήμου Λαρισαίων για την τήρηση των μέτρων αποφυγής διασποράς του κορωνοϊού.
Επίσης, όπως ανακοίνωσε η ΕΑΔ, ελέγχθηκαν με την εφαρμογή Covid Free GR τα πιστοποιητικά εμβολιασμού/νόσησης 152 προσώπων.

Τα ευρήματα των ελέγχων

Το κλιμάκιο πραγματοποίησε ελέγχους σε συνολικά 8 αντικείμενα στα οποία καταγράφηκε μία (1) παράβαση και επιβλήθηκε ένα (1) διοικητικό πρόστιμο αξίας 5.000 ευρώ και 15 ημέρες αναστολή λειτουργίας σε Κατάστημα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος για μη τήρηση των υγειονομικών όρων λειτουργίας.
Συγκεκριμένα, επέτρεψε σε 4 πελάτες να βρίσκονται σε κλειστό χώρο χωρίς να διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης (διέθεταν αρνητικό rapid test). Επιπροσθέτως, επιβλήθηκαν τέσσερα διοικητικά πρόστιμα ύψους 1.200 ευρώ στους πελάτες του ανωτέρου ΚΥΕ οι οποίοι δεν έφεραν ούτε επέδειξαν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης