Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Θρίλερ με τον βιασμό της Γεωργίας Μπίκα: Οι τοξικολογικές δεν δείχνουν χρήση ναρκωτικών, λέει η πλευρά του κατηγορούμενου

Θρίλερ με τον βιασμό της Γεωργίας Μπίκα: Οι τοξικολογικές δεν δείχνουν χρήση ναρκωτικών, λέει η πλευρά του κατηγορούμενου
Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά του κατηγορούμενου, οι εξετάσεις δεν δείχνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών και σε περίπτωση που ο ισχυρισμός επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για ανατροπή στην υπόθεση, αφού ήταν από τους βασικούς ισχυρισμούς της καταγγέλουσας

Έφτασε στο γραφείο της ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση βιασμού της 24χρονης ο φάκελος με το πόρισμα των τοξικολογικών εξετάσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά του κατηγορούμενου, οι εξετάσεις δεν δείχνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών και σε περίπτωση που ο ισχυρισμός επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για ανατροπή στην υπόθεση, αφού ήταν από τους βασικούς ισχυρισμούς της καταγγέλουσας.

Ο δικηγόρος της 24χρονης δήλωσε ότι αναμένει την επίσημη μετάφραση των εξετάσεων.

Σήμερα, μετά το πολυήμερο θρίλερ της αναμονής των αποτελεσμάτων από το εργαστήριο της Ελβετίας, ο ιατροδικαστής Νίκος Ράικος μετέβη στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης όπου παρέδωσε ο ίδιος στην ανακρίτρια τον φάκελο που αναμένεται να ρίξει φως σε πολλές πτυχές της υπόθεσης, αναφέρει το voria.gr.

"Κλειδί" για το κατηγορητήριο οι τοξικολογικές

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα έφθασαν στο e-mail του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από την Ελβετία, τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων. Βασικό ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι εάν στον οργανισμό της νεαρής κοπέλας βρέθηκε το λεγόμενο "χάπι του βιασμού", καθώς σε αυτή την περίπτωση όλα αλλάζουν, κυρίως για τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση βιασμού, οι οποίοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με βαρύτερο κατηγορητήριο. Οι πληροφορίες από την πλευρά του κατηγορουμένους λένε ότι δεν βρέθηκαν τέτοια στοιχεία, αλλά δεν υπάρχει επιβεβαίωση.

Έχοντας στα χέρια τους τα ευρήματα, οι επιστήμονες του ΑΠΘ συνέταξαν το τελικό πόρισμα, το οποίο θα συμπεριλαμβάνει και τα αποτελέσματα του πανεπιστημίου της συμπρωτεύουσας για την ίδια υπόθεση.

Το εν λόγω έγγραφο παραδόθηκε στο τμήμα Ασφαλείας του Λευκού Πύργου, όπου και έγινε η καταγγελία από την 24χρονη Γεωργία, και από εκεί διαβιβάστηκε στην ανακρίτρια.

Σημειώνεται πως το δείγμα ούρων της 24χρονης εστάλη στο Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου της Βέρνης, προκειμένου να γίνουν οι αναλύσεις για τα επίπεδα αλκοόλης αλλά κυρίως για να εντοπιστεί η ύπαρξη ή μη συγκεκριμένων μεταβολιτών και συνθετικών ναρκωτικών ουσιών που έχουν κυκλοφορήσει τους τελευταίους μήνες στην παράνομη αγορά και δεν μπορούν να αναγνωριστούν από το εργαστήριο του ΑΠΘ.

Οι επόμενες ενέργειες της ανακρίτριας - Νέα συμπληρωματική κατάθεση της 24χρονης

Η αρμόδια ανακρίτρια θα αξιολογήσει τα στοιχεία παράλληλα με αυτά των ελληνικών αρχών, καθώς και την κατάθεση που έδωσε την περασμένη εβδομαδα ο ιατροδικαστής, ο οποίος εξέτασε τη Γεωργία Μπίκα, μετά την καταγγελία της για βιασμό. Μετά την αξιολόγηση των στοιχείων πρόκειται να κληθεί εκ νέου για νέα συμπληρωματική κατάθεση η 24χρονη.
Οι τοξικολογικές εξετάσεις εστάλησαν πριν από περίπου 15 ημέρες στην Ελβετία και στο υπερσύγχρονο Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου της Βέρνης, στο οποίο μπορούν να ανιχνευθούν νέες ναρκωτικές ουσίες ή φάρμακα που κυκλοφορούν στην Ευρώπη και μπορεί να μην είναι γνώριμα στην Ελλάδα.

Όλες αυτές τις ημέρες η ανακρίτρια βρισκόταν σε διαρκή επικοινωνία με τους εξειδικευμένους επιστήμονες και ενημερωνόταν για τη διαδικασία και τα συμπεράσματα των εξετάσεων, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ελβετία.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης