Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παγώνη: Μάσκες έως το καλοκαίρι – Σταδιακή χαλάρωση περιορισμών

Παγώνη: Μάσκες έως το καλοκαίρι – Σταδιακή χαλάρωση περιορισμών
Κανένα νόημα η επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών είπε η κα.Παγώνη
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως η χρήση της προστατευτικής μάσκας θα παραταθεί τουλάχιστον έως το καλοκαίρι διατύπωσε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά Ματίνα Παγώνη, η οποία υποστήριξε πως σταδιακά τα μέτρα κατά του κορωνοϊού θα χαλαρώσουν.
Σε δηλώσεις της στο ΣΚΑΪ η κα.Παγώνη υποστήριξε πως οι μάσκες δεν γίνεται να αφαιρεθούν.
«Σιγά σιγά θα μειωθούν τα μέτρα αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι τελείωσαν.
Όταν λέμε ότι τελείωσαν, πετάμε και την μάσκα.
Η μάσκα όμως δεν πετιέται σε κλειστούς χώρους και ΜΜΜ.
Θα μείνει τουλάχιστον έως το καλοκαίρι» είπε η κα.Παγώνη, η οποία εκτίμησε ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να υπάρξουν νέα πανδημικά κύματα αλλά θα μπορούν να ελεγχθούν διότι θα έχουν προχωρήσει οι εμβολιασμοί.

Όχι σε επέκταση υποχρεωτικών εμβολιασμών

Η κα.Παγώνη τόνισε ότι δεν έχει κανένα νόημα η επέκταση της υποχρεωτικότητας αυτή την στιγμή καθώς θα δημιουργήσει αντιπαραθέσεις.
Αναφερόμενη στο πρωτεϊνικό εμβόλιο της Novavax σημείωσε πως είναι ένα σκεύασμα με λιγότερες παρενέργειες αλλά και με χαμηλό κόστος γεγονός που θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί ο ΠΟΥ για να οχυρωθούν οι χώρες με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη.

Μην περιμένετε σπίτι

Για τους ανεμβολίαστους και όσους έχουν εμβολιαστεί με δυο μόνο δόσεις τόνισε ότι ανάλογα με τα συμπτώματα που τους παρουσιάζονται σε περίπτωση που νοσήσουν, πρέπει να μεταβούν στο νοσοκομείο άμεσα, χωρίς να υπάρχει αναμονή 5-6 ημερών στο σπίτι.
Τέλος, και ενόψει του Πάσχα, η κα.Παγώνη είπε πως ανάλογα με την εικόνα που θα παρουσιάσουν οι σκληροί δείκτες, θα είναι δυνατό ο κόσμος να μεταβεί στα χωριά, αν και σε αυτήν την περίπτωση συνέστησε τη διενέργεια rapid test.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

`
Κλείσιμο