Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παρασκευής (επιδημιολόγος): Αποκλιμάκωση της πανδημίας – Να εμβολιαστούν οι υγειονομικοί

Παρασκευής (επιδημιολόγος): Αποκλιμάκωση της πανδημίας – Να εμβολιαστούν οι υγειονομικοί
Η μάσκα είναι σημαντικό μέσο προστασίας υποστήριξε ο κ.Παρασκευής
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως ήδη έχει αρχίσει η αποκλιμάκωση του κύματος της πανδημίας διατύπωσε ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ, Δ. Παρασκευής, ο οποίος κάλεσε τους  υγειονομικούς να εμβολιαστούν με την αναμνηστική δόση.
«Στην Ελλάδα το πανδημικό κύμα μας δείχνει το μέγεθός του σε ό,τι έχει να κάνει με τους θανάτους.
Είχαμε πριν από τρεις ημέρες την αρχή της αποκλιμάκωσης και στον αριθμό των θανάτων, ωστόσο θα χρειαστεί κάποιο διάστημα ακόμα» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ.Παρασκευής.
«Η μάσκα είναι σημαντικό μέσο προστασίας, όσο είναι χειμώνας και όσο περνούμε αρκετό χρονικό διάστημα σε κλειστούς χώρους.
Σε αυτή την κατεύθυνση βρισκόμαστε και με αυτήν θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε, δηλαδή να έχουμε αρκετές ελευθερίες για τους εμβολιασμένους και περιορισμούς για τους ανεμβολίαστους» είπε ο κ.Παρασκευής.

Τι είπε για το εμβόλιο Novavax

Σε ότι έχει να κάνει με τα εμβόλια, ο κ. Παρασκευής ανέφερε ότι «ήδη έχουμε εμβόλια τα οποία θα μας επέτρεπαν στο να βαδίσουμε πιο ομαλά προς την επόμενη φάση διαχείρισης».
«Το NOVAVAX είναι ένα εμβόλιο πολύ διαφορετικής τεχνολογίας.
Ελπίζουμε ότι θα πειστούν και οι υπόλοιποι συνάνθρωποί μας που έχουν επιφυλάξεις, ούτως ώστε να πειστούν να εμβολιαστούν» ανέφερε ο καθηγητής, ο οποίος υπογράμμισε την ανάγκη να εμβολιαστούν οι υγειονομικοί.
«Είναι ιδιαίτερα αναγκαίο ειδικά οι υγειονομικοί να πραγματοποιήσουν την αναμνηστική δόση ούτως ώστε να αποκτήσουν τη μέγιστη δυνατή προστασία τη δική τους, όσο και για το περιβάλλον για το οποίο εργάζονται», είπε ο κ.Παρασκευής για το φαινόμενο δισταγμού πολιτών να προχωρήσουν στην τρίτη δόση του εμβολιασμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης