Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τζανάκης: Τζούφια η Omicron για τους εμβολιασμένους – Μειώνονται θάνατοι, διασωληνωμένοι

Τζανάκης: Τζούφια η Omicron για τους εμβολιασμένους – Μειώνονται θάνατοι, διασωληνωμένοι
Δεν μιλάω για άρση μέτρων, αλλά για εστιασμένα μέτρα και παράλληλη λειτουργία κοινωνίας, οικονομίας είπε ο κ.Τζανάκης
Σχετικά Άρθρα

Τζούφια χαρακτήρισε πολλά κρούσματα της Omicron κυρίως σε εμβολιασμένους πολίτες ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο της Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, ο οποίος υπογράμμισε πως μειώνεται ο αριθμός των διασωληνωμένων και των θανάτων.
«Βαδίζουμε σε καλό δρόμο.
Έχουμε καθημερινά κατά μέσο όρο 15-18 θανάτους λιγότερους σε σχέση με προ δύο εβδομάδες», είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Τζανάκης, επισημαίνοντας πως υπάρχει αποκλιμάκωση και του έτερου λεγόμενου «σκληρού» δείκτη, που αφορά τους διασωληνωμένους ασθενείς σε όλη την Ελλάδα.
«Επιμένουν τα κρούσματα σε 17.000 -18.000 με 20.000 την ημέρα, αλλά πολλά είναι «τζούφια», καθώς η Omicron είναι πολύ ήπια, ιδίως σε εμβολιασμένους που προσβάλλονται από αυτήν» τόνισε ο καθηγητής.

Εστιασμένα μέτρα με ανοιχτή την οικονομία και την κοινωνία

Όσον αφορά την σεναριολογία σχετικά με την άρση των περιορισμών, ο κ. Τζανάκης ανέφερε πως «εγώ δεν μιλώ για άρση μέτρων, αλλά λέω πως αντιμετωπίζουμε τον ιό με ψηλά το κεφάλι και έξω από το σπίτι μας».
«Αυτό δεν σημαίνει άρση μέτρων, αλλά αντιμετώπιση της κατάστασης με εστιασμό των μέτρων, με παράλληλη λειτουργία κοινωνίας και οικονομίας και διατήρηση της κοινωνικής συνοχής» υπογράμμισε ο κ.Τζανάκης, αναφέροντας ως παράδειγμα πως «στα γήπεδα, αν αυξηθεί η χωρητικότητα, θα πρέπει να τηρηθούν τα μέτρα».
«Δεν μπορεί να λέμε ότι πρέπει να τηρούνται τα μέτρα και οι φίλαθλοι να συμπιέζονται, ο ένας επάνω στον άλλον» υποστήριξε ο καθηγητής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης