Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δημόπουλος (ΕΚΠΑ): Αναμένουμε ουσιαστική αποκλιμάκωση της πανδημίας στα μέσα Μαρτίου

Δημόπουλος (ΕΚΠΑ): Αναμένουμε ουσιαστική αποκλιμάκωση της πανδημίας στα μέσα Μαρτίου
Δεν αποτελεί σημαντικό πρόβλημα η Omicron για τους πλήρως εμβολιασμένους υποστηρίζει ο Δημόπουλος
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως ουσιαστική αποκλιμάκωση της πανδημίας θα πρέπει να αναμένεται από τα μέσα Μαρτίου διατύπωσε ο καθηγητής Ιατρικής Σχολής και πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θ. Δημόπουλος, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα εμφανιστεί κάποια νέα μετάλλαξη.
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ ο κ.Δημόπουλος επιβεβαίωσε τη σταθεροποίηση στον αριθμό των καθημερινών κρουσμάτων ενώ τόνισε ότι η Omicron αν και είναι πολύ πιο μεταδοτική, συνδυάζεται με ηπιότερη νόσηση και δεν αποτελεί σημαντικό πρόβλημα για τους πλήρως εμβολιασμένους.
«Επομένως, έχοντας ακόμα αρκετές χιλιάδες συμπολίτες μας που δεν έχουν προχωρήσει στην τρίτη δόση, το μήνυμα είναι ότι είναι σημαντικό να το κάνουν, ιδιαίτερα άτομα ηλικίας 60 και άνω αλλά και όλοι οι ενήλικες, γιατί φαίνεται να μειώνει σημαντικά την πιθανότητα μόλυνσης και πολύ περισσότερο την πιθανότητα νόσησης» υπογράμμισε ο κ.Δημόπουλος.

Ας κρατάμε όσο μπορούμε μάσκες και αποστάσεις

Ερωτηθείς πόσο μακριά στον χρονικό ορίζοντα είναι η απαλλαγή από τις μάσκες προστασίας, ο κ. Δημόπουλος, εξήγησε ότι είναι σημαντικό να μην κάνει κανείς ταυτόχρονα πολλές αλλαγές.
«Δηλαδή, με το σταδιακό άνοιγμα της κοινωνικής δραστηριότητας, ας κρατάμε όσο μπορούμε την μάσκα και τις αποστάσεις για να μην τα κάνουμε όλα μαζί και μετά δεν ξέρουμε τι δημιούργησε το πρόβλημα, εάν υπάρξει» είπε ο κ.Δημόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι με την προσθήκη των πρωτεϊνικών εμβολίων στην διάθεση του κοινού σε σύντομο διάστημα, όσοι ανησυχούν σχετικά με την τεχνολογία mRNA ή τους αδενοϊούς, παρότι ότι είναι απόλυτα ασφαλείς, ενδεχομένως να το ξανασκεφτούν και να προστρέξουν στον εμβολιασμό, για να προστατεύσουν πρώτα π’ όλα την υγεία τους και τις οικογένειές τους αλλά και να προφυλαχθούν από το σύνδρομο long covid που διαπιστώνεται ολοένα και περισσότερο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης