Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γκάγκα (αναπληρώτρια υπουργός Υγείας): Πάμε σε σταδιακή χαλάρωση – Μάσκες τέλος σε ανοιχτούς χώρους

Γκάγκα (αναπληρώτρια υπουργός Υγείας): Πάμε σε σταδιακή χαλάρωση – Μάσκες τέλος σε ανοιχτούς χώρους
Δεν έχουν ημερομηνία λήξης τα πιστοποιητικά εμβολιασμού για όσους έχουν κάνει και τις τρεις δόσεις είπε η κα.Γκάγκα
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως πάμε σε μια σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων διατύπωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, η οποία προανήγγειλε το τέλος της μάσκας σε ανοιχτούς χώρους.
«Πάμε σε μια σταδιακή χαλάρωση.
Χρειάζεται να βρούμε φυσιολογικούς ρυθμούς ζωής.
Υπάρχει διεθνώς η αίσθηση ότι έχουμε μπει σε ύφεση της πανδημίας, αλλά πρέπει να έχουμε το νου μας» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ η κα.Γκάγκα, αναφέροντας ότι αυτό δεν σημαίνει ότι έφυγε ο κορωνοϊός ή ότι δεν θα χρειαστούμε εμβόλιο το Σεπτέμβριο, όπως με τη γρίπη.

Μάσκες τέλος

Για τις μάσκες είπε ότι σε κλειστούς χώρους ή στα ΜΜΜ ίσως να μην τις βγάλουμε, αλλά σε ανοιχτούς χώρους και εστίαση θα τις «πετάξουμε».
«Από δω και πέρα τα πράγματα θα πάνε καλύτερα.
Μπαίνουμε σε μια κανονικότητα, με προσοχή», τόνισε η κα.Γκάγκα, η οποία ανέφερε όσον αφορά τον εμβολιασμό ότι συζητείται το αν θα γίνεται κάθε χρόνο, αν γίνει ενδημική γρίπη ο ιός, όμως δεν έχει ακόμα αποφασιστεί.

Δεν έχουν ημερομηνία λήξης τα πιστοποιητικά

Επιπλέον, η κα.Γκάγκα υπογράμμισε ότι τα πιστοποιητικά για όσους έχουν κάνει 3 δόσεις δεν έχουν ημερομηνία λήξης για την ώρα.
Σχετικά με τα φάρμακα, είπε ότι έχουμε ξεπεράσει τις 1.600 αιτήσεις και ότι τα περισσότερα έχουν παραδοθεί, ενώ υπογράμμισε ότι τα στοιχεία από τα αποτελέσματα της χορήγησής τους θα τα έχουμε σε 3 εβδομάδες.
Η κα.Γκάγκα σημείωσε ότι περιμένουμε καινούρια αντιικά και πρωτεϊνικά εμβόλια, όχι mRNA για όποιον εξακολουθεί να φοβάται, ενώ ανέφερε ότι το τι θα γίνει με το ιατρικό προσωπικό που βρίσκεται σε αναστολή θα συζητηθεί τέλος Μαρτίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης