Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κορωνοϊός: Ξεκινούν την Τετάρτη (2/3) οι εμβολιασμοί με το πρωτεϊνικό Novavax - Ανοίγει η πλατφόρμα για ραντεβού

Κορωνοϊός: Ξεκινούν την Τετάρτη (2/3) οι εμβολιασμοί με το πρωτεϊνικό Novavax - Ανοίγει η πλατφόρμα για ραντεβού
Το εμβόλιο Novavax θα χορηγείται μόνο σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί καθόλου και δεν θα χορηγηθεί ως αναμνηστική δόση

Το εμβόλιο της Novavax αναμένεται αύριο στη χώρα μας, με την πλατφόρμα για τον προγραμματισμό του εμβολιασμού να ανοίγει το απόγευμα της Τρίτης (1 Μαρτίου). Το εμβόλιο Novavax αφορά όσους πολίτες δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.

Στο εμβόλιο Novavax έχουν επενδύσει επιστήμονες και υγειονομικοί με στόχο να αυξηθούν τα ποσοστά εμβολιασμού, καθώς επιστρέφουμε σταδιακά προς την κανονικότητα. Σύμφωνα με την παρασκευάστρια εταιρεία, οι πρώτες 168.000 δόσεις από το νέο πρωτεϊνικό εμβόλιο Nuvaxovid της εταιρείας Novavax αναμένονται στην Ελλάδα αύριο Τετάρτη (2 Μαρτίου). Στόχος είναι με το νέο αυτό εμβόλιο και το νέο πρωτεϊνικό εμβόλιο των εταιρειών Sanofi / GSK που αναμένεται στη χώρα μας έως τον Απρίλιο, να αυξηθούν τα ποσοστά εμβολιασμού κατά του κορvνοϊού.

Το εμβόλιο Novavax θα χορηγείται μόνο σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί καθόλου και δεν θα χορηγηθεί ως αναμνηστική δόση. Το Σάββατο 5 Μαρτίου θα γίνει ο πρώτος εμβολιασμός με το συγκεκριμένο εμβόλιο. Η Ελλάδα καταλαμβάνει εμβολιαστικά ποσοστά που φτάνουν το 71,7% στον γενικό πληθυσμό και το 80,6% στον ενήλικο πληθυσμό, ενώ οι ηλικιωμένοι που δεν έχουν κάνει ούτε μια δόση εμβολίου ξεπερνούν τις 300.000. 

Mειώνονται οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού

Με δεδομένο ότι για την ώρα δεν προκρίνεται πάντως η τέταρτη δόση για τον γενικό πληθυσμό στην Ελλάδα, στόχος είναι να αυξηθούν τα ραντεβού. Κάτι που τόνισαν οι αρμόδιοι κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Δευτέρας για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος.

Υπάρχει μια φθίνουσα πορεία των εμβολιασμών, ενώ χωρίς τέταρτη δόση, η εμβολιαστική περίοδος πλέον ολοκληρώνεται. Ταυτόχρονα, όσοι είναι δικαιούχοι της τρίτης δόσης και λήγει το πιστοποιητικό τους έχουν προχωρήσει είτε στον εμβολιασμό είτε στο ραντεβού για την αναμνηστική δόση και σε ποσοστό 96%. «Άρα, είναι πολύ λίγοι αυτοί που πλέον αναζητούν την αναμνηστική δόση, με κυριότερο λόγο ότι την έχουν κάνει. Άρα μειώνονται τα εμβόλια της τρίτης δόσης», ανέφερε συγκεκριμένα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης