Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κορωνοϊός: Έπεσαν στα 15.557 τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα - 57 οι θάνατοι - Τέλος στη χρήση μάσκας

Κορωνοϊός: Έπεσαν στα 15.557 τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα - 57 οι θάνατοι - Τέλος στη χρήση μάσκας
Θάνος Πλεύρης: Κανονικά το Πάσχα για εμβολιασμένους
Σταδιακή αποκλιμάκωση καταγράφουν οι σκληροί δείκτες της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας με τα κρούσματα και τους θανάτους να δείχνουν σχετική σταθεροποίηση σημειώνοντας ωστόσο ακόμη υψηλούς αριθμούς που δεν ικανοποιούν τους ειδικούς.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με απόφαση της επιτροπής καταργείται  από το Σάββατο 5/3 η υποχρέωση για χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους η οποία αντικαθίσταται με προτροπή για χρήση σε μέρη με συνωστισμό. 

Τα νέα κρούσματα (2/3)

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, στα 15.557 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο.
Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 57 θάνατοι, με τον αριθμό των νεκρών από την εμφάνιση της πανδημίας να φτάνει τους 25.972.
Παράλληλα, σε 399 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Ο «χάρτης» των κρουσμάτων

koronoios-15-557-nea-kroysmata-57-thanatoi-399-diasolinomenoi0

 

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

«Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 15.557, εκ των οποίων 36 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.454.429 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 49.5% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 295 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.805 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. To ?? για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 0.93 (95% ΔΕ: 0.82 – 1.01).

koronoios-15-557-nea-kroysmata-57-thanatoi-399-diasolinomenoi1

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 57, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 25.972 θάνατοι. Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

koronoios-15-557-nea-kroysmata-57-thanatoi-399-diasolinomenoi2

 

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 399 (63.7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 89.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 287 (71.93%) είναι ανεμβολίαστοι Μή μερικώς εμβολιασμένοι και 112 (28.07%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.279 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 281 (ημερήσια μεταβολή -6.02%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 290 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 35 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Τέλος στις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους από το Σάββατο

Την ίδια ώρα, την άρση του μέτρου υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους από το Σάββατο 5 Μαρτίου, προτείνει η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων που συνεδρίασε σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων κατέληξε σε αυτή την πρόταση, τονίζοντας ότι οι μάσκες πρέπει να είναι απαραίτητες για μέρη όπου υπάρχει συνωστισμός, καθώς και στα ΜΜΜ.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες επιστρέφει στο 100% η πληρότητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Θάνος Πλεύρης: Κανονικά το Πάσχα για εμβολιασμένους

Οδεύουμε σε αποκλιμάκωση των μέτρων αποκάλυψε νωρίτερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.
Ο Θάνος Πλεύρης σημείωσε πως: «Μέχρι το φθινόπωρο η πανδημία θα βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό σε φθίνουσα πορεία, πάμε για αποκλιμάκωση μέτρων, κατά βάση για τους εμβολιασμένους» και διευκρίνισε ότι «δεν πάμε σε αποκλιμάκωση μέτρων προς το παρόν για τους ανεμβολίαστους, αλλά για τους εμβολιασμένους πάμε σε πλήρη αποκλιμάκωση». 
Δήλωσε ότι συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή, αλλά έχει γίνει ήδη κουβέντα ότι η μάσκα θα υπάρχει ως σύσταση, και όχι ως υποχρεωτικότητα, στους εξωτερικούς χώρους: «Το Πάσχα και το καλοκαίρι θα είναι πάρα πολύ κοντά στην κανονικότητα για τους εμβολιασμένους, σύμφωνα με τις σημερινές εκτιμήσεις. Οι μάσκες θα βγουν πολύ πιο γρήγορα από το τέλος Μαρτίου, αυτή είναι η εκτίμηση μου». 
Για το θέμα της Ουκρανίας σημείωσε ότι είχε επικοινωνία με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας της χώρας και πως η Ελλάδα έχει στείλει μέσω του ευρωπαϊκού μηχανισμού υγειονομικό υλικό, ενώ δόθηκε από την Ουκρανία αίτημα για κάλυψη επιπλέον αναγκών. «Ζητάνε κατά βάση υλικό για την αντιμετώπιση τραυματισμών. Δώσαμε πολύ περισσότερες ποσότητες υγειονομικού υλικού απ’ ό,τι μας ζητήθηκαν» τόνισε.

www.bankingnews.gr 



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης