Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Άγρια κόντρα Πρετεντέρη - Ακρίτα: Τα μπολσόι, οι... μπαγλαμάδες και ο πόλεμος στην Ουκρανία

Άγρια κόντρα Πρετεντέρη - Ακρίτα: Τα μπολσόι, οι... μπαγλαμάδες και ο πόλεμος στην Ουκρανία
Μετά την ακύρωση μετάδοσης της παράστασης "Η Λίμνη των Κύκνων" του Τσαϊκόφσκι

H απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού να προχωρήσει στην ακύρωση μετάδοσης της παράστασης "Η Λίμνη των Κύκνων" του Τσαϊκόφσκι από τα Μπαλέτα Μπολσόι, στο Μέγαρο Μουσικής, συνεχίζει να διχάζει.
Αυτή τη φορά η αντιπαράθεση ήταν ανάμεσα στον Γιάννη Πρετεντέρη και την Έλενα Ακρίτα. Με τον δημοσιογράφο των Νέων να αναρωτιέται πώς είναι δυνατόν οι Ρώσοι να βομβαρδίζουν το Κίεβο και εμείς να παρακολουθούμε σε απευθείας μετάδοση τα κρατικά μπαλέτα τους από τη Μόσχα. Ξεκινώντας τη στήλη του με τη φράση "ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι εννοούν διάφοροι μπαγλαμάδες".
Η απάντηση της Έλενας Ακρίτα ήρθε μέσω Facebook. Ναι, αυτό ακριβώς θέλουμε: την ώρα του πολέμου να βλέπουμε Μπολσόι, να ακούμε Νετρέμπκο, να χειροκροτούμε Γκέργκιεφ. Αυτή τη…δουλίτσα κάνει η Τέχνη, ξέρετε".
Συνεχίζοντας και απάντώντας στην αναφορά περί ...μπαγλαμάδων: "Και στο Μέγαρο δεν σας συνάντησα ποτέ σε συναυλίες κλασικης μουσικης, ρεσιτάλ και γκαλά όπερας Γούστα είναι αυτά θα μου πεις. Σωστό κι αυτό. Εσείς ειδικεύσετε σε άλλα είδη μουσικής. Στους μπαγλαμάδες συγκεκριμένα. Που κι εμείς τους σεβομαστε και τους αγαπούμε. Τους μπαγλαμάδες πάντα".

Αναλυτικά:

"Δηλαδή πως το έχουν καταλάβει; Οτι οι μεν θα βομβαρδίζουν το Κιέβο και το Χάρκοβο αλλά εμείς θα παρακολουθούμε τους άλλους σε απευθείας μετάδοση από τα κρατικά μπαλέτα τους στη Μόσχα ;" αναρωτήθηκε μέσω της στήλης του στα Νέα, ο Γιάννης Πρετεντέρης.
Στον Γιάννη Πρετεντέρη απάντησε με ανάρτησή της στο Facebook η Έλενα Ακρίτα.
"Ναι, κύριε Πρετεντέρη. Η απάντηση είναι ‘ναι’ .Ναι, αυτό ακριβώς θέλουμε: την ώρα του πολέμου να βλέπουμε Μπολσόι, να ακούμε Νετρέμπκο, να χειροκροτούμε Γκέργκιεφ. Αυτή τη…δουλίτσα κάνει η Τέχνη, ξέρετε. Ενώνει τους λαούς
Αν και τώρα που το σκέφτομαι, όλα αυτά τα χρόνια που βλέπω μπαλέτο τις Κυριακές στην αίθουσα Νίκου Σκαλκώτα, δεν σας είδα ούτε μια φορά εκεί. Και στο Μέγαρο δεν σας συνάντησα ποτέ σε συναυλίες κλασικης μουσικης, ρεσιτάλ και γκαλά όπεραςΓούστα είναι αυτά θα μου πεις. Σωστό κι αυτό. Εσείς ειδικεύσετε σε άλλα είδη μουσικής. Στους μπαγλαμάδες συγκεκριμένα. Που κι εμείς τους σεβομαστε και τους αγαπούμε. Τους μπαγλαμάδες πάντα".

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης