Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μαρουσάκης: Νέες πολικές αέριες μάζες από την Πέμπτη 17/3 - Κρύο και χιόνια και στην Αττική

Μαρουσάκης: Νέες πολικές αέριες μάζες από την Πέμπτη 17/3 - Κρύο και χιόνια και στην Αττική
Κλέαρχος Μαρουσάκης: "Από την περιοχή της Ιβηρικής χερσονήσου οργανώνεται ένα ισχυρό χαμηλό βαρομετρικό χαμηλό που δεν μπορεί να φτάσει στην κεντρική Ευρώπη και θα επιδεινώσει τον καιρό στη χώρα μας μέσα στο Σαββατοκύριακο ξεκινώντας από Πέμπτη-Παρασκευή"

Με αρκετό κρύο αλλά και με ήπιες καιρικές συνθήκες θα κυλήσει ο καιρός μέχρι την Πέμπτη 17/3.

Ωστόσο σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη τις επόμενες ημέρες αναμένεται νέα κακοκαιρία.

Όπως δήλωσε ο μετεωρολόγος του Open Κλέαρχος Μαρουσάκης, "από την περιοχή της Ιβηρικής χερσονήσου οργανώνεται ένα ισχυρό χαμηλό βαρομετρικό χαμηλό που δεν μπορεί να φτάσει στην κεντρική Ευρώπη και θα επιδεινώσει τον καιρό στη χώρα μας μέσα στο Σαββατοκύριακο ξεκινώντας από Πέμπτη-Παρασκευή".

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πολική αέρια μάζα που μας ταλαιπώρησε τις προηγούμενες ημέρες, εκτονώνεται προς την περιοχή της Τουρκίας και της Κύπρου, αλλά "από την ανατολική-βορειοανατολική Ευρώπη κατεβαίνουν νέες πολικές αέριες μάζες ιδιαίτερα από την Πέμπτη το απόγευμα και θα πάμε έτσι μέχρι τα μέσα της άλλης εβδομάδα".
"Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι το τσουχτερό κρύο, οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, θα δούμε και χιονοπτώσεις” τόνισε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης."Από την Πέμπτη το απόγευμα επιδεινώνεται ο καιρός από τον βορρά προς Νότο. Στην πρώτη φάση της κακοκαιρίας στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα και στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας έρχεται χιονιάς των ανατολικών προσήνεμων” εκτίμησε, o μετεωρολόγος, προσθέτοντας πως "ελπίζουμε να μην είναι κάτι το ακραίο".

Η πρόγνωση της ΕΜΥ έως τη Δευτέρα

ΠΕΜΠΤΗ 17-03-2022

Λίγες νεφώσεις που γρήγορα στα βόρεια και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά. Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά και από τη νύχτα και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

P;empth

Η ορατότητα στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τις πρωινές ώρες τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια 5 με 6 μποφόρ, γρήγορα όμως στα βορειοανατολικά και σταδιακά στα υπόλοιπα ανατολικά θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία και στο βόρειο Αιγαίο όπου δεν θα ξεπεράσει τους 10 με 12 βαθμούς Κελσίου. Στις υπόλοιπες περιοχές δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 14 με 16 και στα νότια τους 17 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός στα βόρεια.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18-03-2022

Στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και τη βόρεια Κρήτη. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, σε ημιορεινές περιοχές στα κεντρικά και βόρεια καθώς και σε περιοχές της Μακεδονίας με
χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα η οποία θα είναι
ιδιαίτερα αισθητή στα βόρεια. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

paraskeyh


ΣΑΒΒΑΤΟ 19-03-2022

Τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη όπου θα σημειωθούν βροχές ή χιονόνερο, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές στα κεντρικά και βόρεια με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα θα είναι κατά κανόνα ασθενή.
Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7, στα πελάγη τοπικά 8 και στα νότια πιθανόν 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και θα κυμανθεί σε χαμηλά
για την εποχή επίπεδα με τη μέγιστη τιμή της στα κεντρικά και βόρεια να μην ξεπερνά τους 7 με 8 βαθμούς Κελσίου και στα υπόλοιπα τους 10 με 12 βαθμούς. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.
sabbbato


ΚΥΡΙΑΚΗ 20-03-2022 ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΑ 21-03-2022

Τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες στην ανατολική και τη νότια Ελλάδα όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές στα κεντρικά με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης