Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τζανάκης: Αναμένονται πάνω από 25.000 κρούσματα την ημέρα - Ευελπιστούμε ότι Omicron 2 να μην μας βάλει σε μπελάδες

Τζανάκης: Αναμένονται πάνω από 25.000 κρούσματα την ημέρα - Ευελπιστούμε ότι Omicron 2 να μην  μας βάλει σε μπελάδες
«Ευελπιστούμε ότι δεν θα μπορέσει η υποπαραλλαγή Omicron 2 να δώσει σοβαρή έξαρση που θα μας βάλει σε σοβαρούς μπελάδες», τόνισε ο N. Τζανάκης
Σχετικά Άρθρα

«Αναμένεται περαιτέρω αύξηση της μεταδοτικότητας τις επόμενες μέρες, θα πάμε σε πάνω από 25.000 κρούσματα την ημέρα κατά μέσο όρο» δήλωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.
Ο κ. Τζανάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ διευκρίνισε ωστόσο ότι θα δούμε στις ΜΕΘ σταθεροποίηση και πολύ ήπια αποκλιμάκωση, κάτω από 350 διασωληνωμένους, με 300-320 διασωληνωμένους προς το τέλος του μήνα, λέγοντας πως «είναι μια διαχειρίσιμη φάση».
Κατά τον ίδιο, περίπου 2,5 εκατ. άνθρωποι έχουν μολυνθεί μετά το Σεπτέμβριο στην Ελλάδα, όμως τα εκατομμύρια ανθρώπων που έχουν εμβολιαστεί και όσοι έχουν νοσήσει, έχουν προσφέρει στην κοινότητα μια ανοσοπροστασία από τη βαριά νόσο, με αποτέλεσμα αυτά τα πολλά κρούσματα να μην μεταφράζονται σε νοσηλείες, διασωληνώσεις και πολλούς θανάτους.

Για Omicron 2

«Ευελπιστούμε ότι δεν θα μπορέσει η υποπαραλλαγή Omicron 2 να δώσει σοβαρή έξαρση που θα μας βάλει σε σοβαρούς μπελάδες», τόνισε ο κ. Τζανάκης.
Όπως είπε, «εδώ και τρεις εβδομάδες είχαμε πει ότι βρισκόμαστε σε μια περιδίνηση της Omicron 2 που είναι ‘ξαδέλφη’ της Omicron, αλλά 50% πιο μεταδοτική και περιμέναμε, όπως και έγινε, σε όλη την Ευρώπη ότι θα αυξηθούν τα κρούσματα».
Σημείωσε πως από το Σεπτέμβριο είχαμε 12.000 νεκρούς και πολλούς διασωληνωμένους.

Για τέταρτη δόση εμβολίου

Σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη, «η τέταρτη δόση προστατεύει λίγο παραπάνω από τη μόλυνση και τη βαριά νόσο, αλλά όχι τόσο πολύ. Ένας άνθρωπος που δεν έχει υποκείμενα νοσήματα ή δεν είναι υπερήλικας δεν τη χρειάζεται την τέταρτη δόση με τα μέχρι στιγμής δεδομένα».
Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι σε όσους είναι σε οίκους ευγηρίας ίσως πρέπει να αναβαθμιστούν τα πρωτόκολλα, με τέταρτη δόση πιθανότατα από τον τρίτο με τέταρτο μήνα μετά την τρίτη δόση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης