Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τι ισχύει για τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους που δεν τα έχουν πληρώσει - «Παράθυρο» Πλεύρη για επαναφορά από Σεπτέμβριο

Τι ισχύει για τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους που δεν τα έχουν πληρώσει - «Παράθυρο» Πλεύρη για επαναφορά από Σεπτέμβριο
Για την κατάργηση του προστίμου στους ανεμβολίαστους στους άνω των 60 ετών ο κ. Οικονόμου είπε ότι μέχρι και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου ισχύουν τα πρόστιμα
Σχετικά Άρθρα

Το μέτρο της επιβολής διοικητικού προστίμου στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών δεν καταργείται, αλλά αναστέλλεται από 15 Απριλίου και «τον Σεπτέμβριο που περιμένουμε ότι πάλι θα πιεστεί το ΕΣΥ, το πρόστιμο θα επανέλθει.
Η σχετική διάταξη αφήνει ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο», ανάφερε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1 ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.
Όπως είπε κ. Πλεύρης, η επιβολή προστίμου είχε ως αποτέλεσμα από τους περίπου 560.000 ανεμβολίαστους συμπολίτες μας άνω των 60 ετών να εμβολιαστούν περισσότεροι από 250.000 και η εμβολιαστική κάλυψη σε αυτόν τον ευάλωτο πληθυσμό να έχει ξεπεράσει το 90%.
Σημείωσε ότι έχει καταλογιστεί πρόστιμο 300 ευρώ μέχρι τις 15 Απριλίου και εξήγησε πως «όταν μπήκε το πρόστιμο ήμασταν σε φάση κλιμάκωσης της πανδημίας και το ΕΣΥ ήταν επιβαρυμένο.
Επομένως, ήταν απολύτως λογικό.
Τώρα που είμαστε σε αποκλιμάκωση, μπορούμε να αναστείλουμε το μέτρο, όμως δεν το καταργούμε».
Για το θέμα ρωτήθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Οικονόμου: Τα πρόστιμα ισχύουν 

Για την κατάργηση του προστίμου στους ανεμβολίαστους στους άνω των 60 ετών είπε ότι μέχρι και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου ισχύουν τα πρόστιμα, σημείωσε ότι έχουν βεβαιωθεί και έχουν εισπραχθεί πρόστιμα και θα δοθούν αναλυτικά στοιχεία σύντομα.
“Να αποσαφηνίσουμε ότι η απόφαση αυτή – δηλαδή το ότι δεν θα επιβάλλονται από ένα σημείο και μετά νέα πρόστιμα, δεν σημαίνει ότι όσα έχουν επιβληθεί θα ακυρωθούν” τόνισε.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης