Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα για την 25η Μαρτίου - Στον αττικό ουρανό τα Rafale

Στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα για την 25η Μαρτίου - Στον αττικό ουρανό τα Rafale
Στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελαροπούλου με την οποία κορυφώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις
Σχετικά Άρθρα
Ολοκληρώθηκε η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελαροπούλου με την οποία κορυφώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 101η επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Την παρέλαση των μηχανοκίνητων και πεζοπόρων τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας άνοιξαν οι αδελφές νοσοκόμες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρου και ακολουθησε μεικτό τμημα διασωστών ενώ στον αττικό ουρανό έκανε την εμφάνιση του το θρυλικό αεροσκάφος Supermarine SPITFIRE MJ755 συνοδευόμενο από αεροσκάφος F-16.

Στον Αττικό ουρανό τα Rafale
rafale_1.JPG
Για πρώτη φορά πέταξαν στον αττικό ουρανό τα προσφάτως ενταχθέντα στην Πολεμική Αεροπορία ελληνικά Rafale, καθώς και το θρυλικό αεροσκάφος Supermarine SPITFIRE MJ755, ενώ παρέλασαν τα επίσης νεοαποκτηθέντα θωρακισμένα οχήματα M1117 Guardian που προμηθεύεται ο Στρατός Ξηράς από τις ΗΠΑ.
Στην παρέλαση συμμετείχαν γαλλικά Rafale για δεύτερη χρονιά.
Κατά τη διάρκεια παρέλασης αντιπροσωπευτικά μηχανοκίνητα και πεζοπόρα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας διήλθαν μπροστά από το χώρο διεξαγωγής της στην πλατεία Συντάγματος ενώ στον αττικό ουρανό πέταξαν σχηματισμοί αεροσκαφών και ελικοπτέρων διαφόρων τύπων των Τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Προηγουμένως η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή προς τιμήν των ηρωικών πεσόντων κατά τους αγώνες του Έθνους, έγινε ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και στη συνέχεια η Πρόεδρος επιθεώρησε το μεικτό τιμητικό άγημα των τριών Όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ακολούθως χαιρέτισε την παρευρισκόμενη πολιτική, θρησκευτική, δικαστική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας.
Νωρίτερα τελέσθηκε πανηγυρική δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό Αθηνών παρουσία της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου.

Σακελλαροπούλου: Το παράδειγμα των αγωνιστών του 1821 μας εμπνέει και μας εμψυχώνει

Στο μήνυμά της, μετά το τέλος της παρέλασης, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ανέφερε: «Χρόνια πολλά σε όλους. Ο ηρωικός ξεσηκωμός των προγόνων μας οδήγησε μετά από αγώνες και θυσίες στην αποτίναξη του τουρκικού ζυγού και τη δημιουργία του ελληνικού κράτους, ενός κράτους που βρίσκεται στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η επέτειος που τιμήσαμε φέτος, μας θυμίζει πως τα έθνη καταλαμβάνουν θέση στον χάρτη της ιστορίας. Το παράδειγμα των αγωνιστών του 1821 μας εμπνέει και μας εμψυχώνει, ώστε να διαφυλάσσουμε την εθνική μας κυριαρχία». 

parelash1.JPG

panagiotopoulos_1.JPG

Παναγιωτόπουλος: Είμαστε απέναντι σε κάθε αναθεωρητισμό απ' όπου κι αν προέρχεται


Από την πλευρά του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος τόνισε: «Γιορτάζουμε με λαμπρότητα, στην αθηναϊκή λιακάδα, αφενός τη θρησκευτική εορτή του Ευαγγελισμού και τη μεγάλη εθνική γιορτή. Τιμούμε τη μνήμη όσων πολέμησαν και θυσιάστηκαν για μια Ελλάδα ελεύθερη, κυρίαρχη ανεξάρτητη. Σήμερα αντιμετωπίζουμε μια πλειάδα σύνθετων κρίσεων, που απαιτούν δύναμη και ανθεκτικότητα για να τις αντιμετωπίσουμε επιτυχώς. Αντλούμε δύνσαμη και έμπενυση από τους αγωνιστές του 1821 και οφείλουμε να παλέψουμε και να υπερνικήσουμε τις προκλήσεις. Οφείλουμε να αντέξουμε γιατί είμαστε Έλληνες. Είμαστε απέναντι σε κάθε αναθεωρητισμό απ' όπου κι αν προέρχεται και υπέρ της εδαφικής κυριαρχίας κάθε χώρας. Πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας πως οι μεγάλες νίκες έχουν έρθει όταν ήμασταν ενωμένοι και οι μεγάλες ήττες όταν μαλώναμε».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης