Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κορωνοϊός: Νοσηλεύονται στις ΜΕΘ ενώ είναι εμβολιασμένοι - Αυξήθηκαν δραματικά στο 41% οι νοσηλείες τους στην Ελλάδα

Κορωνοϊός: Νοσηλεύονται στις ΜΕΘ ενώ είναι εμβολιασμένοι - Αυξήθηκαν δραματικά στο 41% οι νοσηλείες τους στην Ελλάδα
Παραδοχή Βασιλακόπουλου: «Κάποιοι θα θυσιαστούν – Το εμβόλιο δεν είναι 100% αποτελεσματικό, υπάρχουν και αστοχίες»
Σχετικά Άρθρα

Με γεωμετρική πρόοδο αυξάνεται ο αριθμός των πλήρως εμβολιασμένων πολιτών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ λόγω επιπλοκών από τον κορωνοϊό.
Ενώ πριν από ελάχιστους μήνες το ποσοστό των εμβολιασμένων πολιτών που νοσηλεύονταν στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έφτανε μετά βίας το 15% - 20% και στις 17 Μαρτίου είχε ανέβει στο 36%, πλέον, και χωρίς να έχει τελειώσει ο μήνας, έχει ξεπεράσει το 40% και βρίσκεται στο 41,13%.
Όπως αναφέρει η έκθεση του ΕΟΔΥ που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022 «ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 355 (65.6% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 έτη. To 92.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 209 (58.87%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 146 (41.13%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.459 ασθενείς.
Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 457 (ημερήσια μεταβολή -3.38%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 431 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη)».

Βασιλακόπουλος: «Κάποιοι θα θυσιαστούν – Το εμβόλιο δεν είναι 100% αποτελεσματικό, υπάρχουν και αστοχίες»

Στην παραδοχή ότι ενδεχομένως ακόμα και οι εμβολιασμένοι πολίτες κινδυνεύουν να πεθάνουν από τον κορωνοϊό προχώρησε ο καθητής Θ. Βασιλακόπουλος.
Μιλώντας σε εκπομπή του Σκαϊ τοποθετήθηκε σχετικά με τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Κάποιοι θα θυσιαστούν. Το εμβόλιο δεν είναι 100% αποτελεσματικό! Είναι πάρα πολύ υψηλής αποτελεσματικότητας αλλά υπάρχουν και αστοχίες
Θυμίζουμε ότι όλοι οι ειδικοί τάσσονται υπέρ του άμεσου εμβολιασμού των πολιτών, ωστόσο αρκετοί εμβολιασμένοι παραμένουν ευάλωτοι και κολλάνε μετά από έκθεση τους στον ιό.... πολλές φορές και όχι μόνο μια.
Επιπλέον, η ανοσία που παρέχουν τα εμβόλια λήγει στο... 6μηνο με τις φαρμακευτικές όπως η Pfizer, να ζητούν έκτακτγ άδεια και για 4η δόση από τον αμερικανικό FDA.

Δείτε το βίντεο με την «ομολογία» Βασιλακόπουλου στον Άρη Πόρτοσάλτε:

Προς 4η δόση το φθινόπωρο

Την ίδια ώρα, στο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και στη χορήγηση τέταρτης δόσης αναφέρθηκε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την πανδημία.
«Συζητείται στην επιτροπή η τέταρτη δόση. Η αποτελεσματικότητα και η διάρκεια της τρίτης δόσης υπερτερεί των δύο δόσεων. Μελετάμε τα επιδημιολογικά δεδομένα. Θα περιμένουμε λίγο και θα συμπορευτούμε με τις υπόλοιπες χώρες» είπε αρχικά η κ. Παπαευαγγέλου, τοποθετώντας το χρονικά το φθινόπωρο πιθανή χορήγηση τέταρτης δόσης.
«Το φθινόπωρο πιθανότατα θα χρειαστεί τέταρτη δόση στον γενικό πληθυσμό» επεσήμανε.

Πλήρης επικράτηση της Όμικρον – Αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα

Κατά την ενημέρωση, επίσης, εκφράστηκε ανησυχία για την αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία ασθενών με κορωνοϊό.
Ξεκινώντας την ενημέρωση η αναπληρώτρια υπουργός, Μίνα Γκάγκα, αναφερόμενη στις αυξημένες ημερήσιες εισαγωγές στα νοσοκομεία, σημείωσε ότι η πανδημία είναι γύρω μας, όμως υπογράμμισε ότι και τα εξιτήρια είναι αρκετά κάτι που περιορίζει την πίεση στο σύστημα υγείας.
«Είναι σημαντικό να τηρήσουμε τα μέτρα και να είμαστε προσεκτικοί καθώς η πανδημία είναι σε έξαρση» υπογράμμισε η αναπληρώτρια υπουργός αναφερόμενη στην αύξηση των νέων εισαγωγών.
Παράλληλα, η κ. Γκάγκα είπε ότι υπάρχει πολύ μεγάλη η ζήτηση για τα αντιικά χάπια καθώς γίνονται 770 αιτήσεις την ημέρα. Για το μονοκλωνικό της Astrazeneca είπε ότι δεν υπάρχει ακόμα ημερομηνία.
Στη συνέχεια, η κ. Παπαευαγγέλου είπε ότι παρατηρείται αύξηση στον αριθμό των ενεργών κρουσμάτων, υπογραμμίζοντας ότι είμαστε κοντά στην κορύφωση της Όμικρον 2. Ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων όπως είπε, μπορεί να υποεκτιμάται γιατί δεν δηλώνουν όλοι τα self test.
Πέρα από αυτό, σημείωσε, ότι η Ομικρον 2 έχει επικρατήσει κατά 77% των νέων κρουσμάτων, ενώ όπως είπε ανησυχεί η αύξηση της ενδιάμεσης ηλικίας των νέων κρουσμάτων στα 41 έτη.
Αύξηση του ποσοστού των νέων κρουσμάτων όπως είπε παρατηρείται και στους άνω των 65 ετών που αποτελούν τα μισά από τα νέα κρούσματα σε όλη τη χώρα.
Η κ. Παπαευαγγέλου, επίσης, τόνισε ότι αναμένεται αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία τις επόμενες εβδομάδες. «Βλέπουμε ηλικιωμένους άνω των 60 ετών να την περνούν «στο πόδι» και τριπλά εμβολιασμένους 40άρηδες να υποφέρουν» τόνισε χαρακτηριστικά.
«Όλοι μας πρέπει να συμβάλουμε στη μείωση της διασποράς για αυτό δεν γίνεται άρση μέτρου μέχρι τέλος Απριλίου» πρόσθεσε.

Τα νέα κρούσματα για την Πέμπτη 31 Μαρτίου

Σε 21.099 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία κατεγράφησαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Σήμερα, Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022, ανακοινώθηκαν 51 θάνατοι.
Διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) νοσηλεύονται 355 ασθενείς.

 
koronoios-21-099-nea-kroysmata-simera-stin-ellada-51-thanatoi-kai-355-diasolinomenoi0
Ημερήσια κρούσματα. Πηγή: covid19.gov.gr
koronoios-21-099-nea-kroysmata-simera-stin-ellada-51-thanatoi-kai-355-diasolinomenoi1
Ημερήσιες απώλειες. Πηγή: covid19.gov.gr
koronoios-21-099-nea-kroysmata-simera-stin-ellada-51-thanatoi-kai-355-diasolinomenoi2
Διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ. Πηγή: covid19.gov.gr

Δισταγμός για άρση των περιοριστικών μέτρων

Με πιστοποιητικά εμβολιασμού, μάσκες και rapid tests θα περάσουμε πιθανότατα και το φετινό Πάσχα.
Η επιδείνωση των επιδημιολογικών δεικτών, η οποία παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, καθυστερεί τις αποφάσεις των μελών της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για περαιτέρω άρση των περιοριστικών μέτρων, η οποία πιθανότατα αναβάλλεται για μετά το Πάσχα.

www.bankingnews.gr 

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης