Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σοκάρουν τα δεδομένα από το VAERS – Τα εμβόλια προκάλεσαν τουλάχιστον 26.936 θανάτους και 1,25 εκατ. προβλήματα

Σοκάρουν τα δεδομένα από το VAERS – Τα εμβόλια προκάλεσαν τουλάχιστον 26.936 θανάτους και 1,25 εκατ. προβλήματα
Το VAERS έχει καταγράψει 1,205 εκατ αναφορές για διάφορα προβλήματα υγείας και περισσότερες από 26.396 αναφορές θανάτους από την εισαγωγή των εμβολίων στα τέλη του 2020, ενώ οι συνολικές παρενέργειες έφθασαν τα 1,205 εκατ.
Σχετικά Άρθρα

Το επίσημο σύστημα καταγραφής των παρενεργειών από τα εμβόλια το Vaccine Adverse Event Reporting System ή σύστημα VAERS στις ΗΠΑ έχει καταλήξει σε ένα συγκλονιστικό αποτέλεσμα.
Διάφορα προβλήματα υγείας που αναφέρθηκαν από άτομα μετά τη λήψη ενός από τα εμβόλια για τον COVID-19 είναι πιο πιθανό να προκαλούνται από τα εμβόλια παρά να είναι απλώς συμπτώσεις, σύμφωνα με ανάλυση δεδομένων από το σύστημα αναφοράς ανεπιθύμητων παρενεργειών του εμβολίου (VAERS).

Το VAERS έχει καταγράψει 1,205 εκατ αναφορές για διάφορα προβλήματα υγείας και περισσότερες από 26.396 αναφορές θανάτους από την εισαγωγή των εμβολίων στα τέλη του 2020, ενώ οι συνολικές παρενέργειες έφθασαν τα 1,205 εκατ.
Ορισμένοι ειδικοί και δημόσιοι αξιωματούχοι έχουν υποβαθμίσει τη σημασία των αναφορών για παρενέργειες και θανάτους, σημειώνοντας ότι επειδή το πρόβλημα υγείας εμφανίζεται μετά τον εμβολιασμό, δεν σημαίνει ότι προκλήθηκε από τα εμβόλια η παρενέργεια ή ο θάνατος.

Καταρρίπτεται ένας μύθος του επίσημου αφηγήματος

Ωστόσο με βαθύτερη ανάλυση των δεδομένων, αποδεικνύεται ότι πολλές από τις σοβαρές παρενέργειες είναι κάτι περισσότερο από μια απλή σύμπτωση, σύμφωνα με την Jessica Rose, μια βιολόγο στατιστικής που μελετά τα δεδομένα για τουλάχιστον εννέα μήνες.

«Τα σήματα ασφαλείας που καταλήγουν στο VAERS είναι συγκλονιστικά».

Υπάρχουν πολλοί τρόποι ανάλυσης των δεδομένων προκειμένου να εξακριβωθεί εάν η αιτιώδης σύνδεση μεταξύ ενός ανεπιθύμητου συμβάντος και του εμβολιασμού είναι πραγματική ή όχι.
Για παράδειγμα, τα εμβόλια συνήθως διατίθενται σε δύο δόσεις.
Μια τυχαία ανεπιθύμητη παρενέργεια που δεν σχετίζεται με το εμβόλιο θα πρέπει να είναι εξαρτημένη από την δόση του εμβολίου.
Ένα εγκεφαλικό επεισόδιο που συμπίπτει τυχαία με έναν εμβολιασμό δεν μπορεί να συνδεθεί με κάποιο εμβόλιο.
Στα δεδομένα VAERS, ωστόσο, ορισμένα από τα αναφερόμενα προβλήματα είναι εξαρτώμενα από τις δόσεις των εμβολίων.
Η μυοκαρδίτιδα στους εφήβους, για παράδειγμα, αναφέρεται πολλές φορές πιο συχνά μετά τη δεύτερη δόση παρά μετά την πρώτη. Μετά από μια ενισχυτική δόση, αντίθετα, η συχνότητα είναι σημαντικά χαμηλότερη από ότι μετά την πρώτη δόση, διαπίστωσε η βιολόγος Rose.

Άλλοι ερευνητές και υγειονομικές αρχές έχουν ήδη αναγνωρίσει ότι τα εμβόλια συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο μυοκαρδίτιδας, ειδικά στα νέα παιδιά, αν και συνήθως ο κίνδυνος είναι χαμηλός.

Ωστόσο, η εξάρτηση από τη δόση εμφανίζεται στα δεδομένα VAERS και για άλλα προβλήματα, όπως λιποθυμία και ζάλη, τα οποία είναι πιο συχνά μετά την πρώτη δόση.
Η βιολόγος Rose αναγνώρισε ότι η στατιστική ανάλυση σπάνια παρέχει οριστικές απαντήσεις.
Θα μπορούσε, για παράδειγμα, να υπάρχει κάποιος άγνωστος παράγοντας που οδηγεί σε περισσότερες αναφορές άσχετων συμβάντων υγείας μετά την πρώτη ή τη δεύτερη δόση εμβολιασμού.
Ωστόσο, τα δεδομένα δεν καταλήγουν σε ένα τέτοιο συμπέρασμα. Προηγούμενη έρευνα έδειξε ότι η πλειονότητα των αναφορών VAERS υποβάλλεται από το ιατρικό προσωπικό, το οποίο δεν πρέπει να παραλείπει να αναφέρει ανεπιθύμητες παρενέργειες με βάση τον εμβολιασμό.
Φαίνεται πιο πιθανό ότι εάν οι άνθρωποι υποφέρουν από προβλήματα υγείας μετά από μια ένεση μιας νέας ουσίας και εάν τα προβλήματα αλλάξουν ουσιαστικά μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δόσης, η ουσία πιθανώς να έχει κάποια σχέση με αυτό.

Γιατί μειώθηκαν οι παρενέργειες μετά τις ενισχυτικές δόσεις;

Όσον αφορά το γιατί οι αναφορές ανεπιθύμητων παρενεργειών μειώθηκαν μετά τις «ενισχυτικές» βολές, επισήμανε η βιολόγος Rose ότι δεν έχει βρει οριστική εξήγηση.
Μπορεί οι άνθρωποι που δεν αισθάνονταν καλά μετά τις δύο πρώτες δόσεις να σκεφτούν δύο φορές να πάρουν επιπλέον δόσεις.
Ως εκ τούτου, όσοι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για μια ανεπιθύμητη παρενέργεια θα ήταν λιγότερο πιθανό να λάβουν ενισχυτική δόση.

Η Rose έφτασε στα αποτελέσματα αφού αξιολόγησε τα δεδομένα VAERS από την οπτική γωνία των κριτηρίων Bradford Hill - ένα σύνολο εννέα ερωτήσεων που χρησιμοποιούνται από επιδημιολόγους για να προσδιορίσουν εάν κάποιος δεδομένος παράγοντας είναι πιθανή η αιτία μιας παρατηρούμενης επίδρασης στην υγεία.

Είπε ότι βρήκε στοιχεία για να απαντήσει θετικά σε όλες τις ερωτήσεις.

Η Rose αντιμετώπισε μεγάλη αντίδραση στους επιστημονικούς κύκλους του επίσημου αφηγήματος για τα εμβόλια όταν προσπάθησε για πρώτη φορά να δημοσιοποιήσει τις αναλύσεις της.
Το 2021, ακριβώς πριν εκτυπωθεί η εργασία της για τα δεδομένα μυοκαρδίτιδας VAERS, η εκδότρια εταιρία απαγόρευσε την μελέτη για αδιευκρίνιστους λόγους.
vaers1_2.png

https___bucketeer-e05bbc84-baa3-437e-9518-adb32be77984.s3.amazonaws.com_public_images_bf00edec-b3cf-4503-9be9-1939deb383ea_2187x1351-1200x741.jpg

vaersss3.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης