Κοινωνία

Πρασσάς για τέταρτη δόση εμβολίου: Μειώνει κατά πέντε φορές το ρίσκο θανάτου στους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας

Πρασσάς για τέταρτη δόση εμβολίου: Μειώνει κατά πέντε φορές το ρίσκο θανάτου στους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας
Ο συγκεκριμένος ιός φτιάχνει κύματα τα οποία μπορούν να μολύνουν μέχρι και το 50% της κοινωνίας, σύμγωνα με τον Γ. Πρασσά
Σχετικά Άρθρα

«Η τέταρτη δόση εμβολίου ειδικά στους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας που έχουν και κάποια ανοσοκαταστολή μειώνει κατά πέντε φορές το ρίσκο θανάτου» , τόνισε ο διδάκτωρ Μοριακής Βιολογίας του Πανεπιστημίου του Τορόντο, Γιάννης Πρασσάς.
Ο κ. Πρασσάς μιλώντας στο mega ανέφερε ότι μία έρευνα που συγκρίνει όσους έχουν κάνει την τρίτη δόση με αυτούς που έχουν κάνει την τέταρτη, έδειξε πως η πλειοψηφία των ανθρώπων με την τρίτη δόση έχει πολύ καλή προστασία έναντι σε όλες τις μεταλλάξεις, ενώ η τέταρτη δόση ειδικά στους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας που έχουν και κάποια ανοσοκαταστολή μειώνει κατά πέντε φορές το ρίσκο του θανάτου.
«Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε ποιες κατηγορίες ανθρώπων θα επωφεληθούν από την τέταρτη δόση, οπότε η δίκη μου συμβουλή είναι οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας ,ας κάνουν την τέταρτη δόση, στην τελική μπορεί να μη βγει τόσο χρήσιμη, αλλά μπορεί να είναι και η δόση που θα τους σώσει», πρόσθεσε ο κ. Πρασσάς.

Περί επιστροφής στην κανονικότητα

Κληθείς να απαντήσει στο πότε θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα, ο κ. Πρασσάς σημείωσε ότι «κανονικότητα δεν είναι να πεθαίνουν καθημερινώς 50, 60, 70 άτομα από έναν καινούριο ιό. Όταν φτάσουμε σε ένα σημείο να έχουμε σταθερά μονοψήφιο αριθμό θανάτων, ελεγχόμενα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και θα ξέρουμε τι μας περιμένει, τότε θα πούμε πως αυτή είναι μια νέα καθημερινότητα».
Εξήγησε ότι ο συγκεκριμένος ιός φτιάχνει κύματα τα οποία μπορούν να μολύνουν μέχρι και το 50% της κοινωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης