Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βασιλακόπουλος: Απαράδεκτο αν οι Κινέζοι ανακάλυψαν κάτι καινούριο και δεν ενημερώνουν - Θα ζούμε με τον κορωνοϊό

Βασιλακόπουλος: Απαράδεκτο αν οι Κινέζοι ανακάλυψαν κάτι καινούριο και δεν ενημερώνουν - Θα ζούμε με τον κορωνοϊό
Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορωνοϊό, δεν γίνεται να έρχεται μονίμως το κράτος και να μας προστατεύει, ανέφερε ο Θ. Βασιλακόπουλος

Στα επιστημονικά περιοδικά δεν υπάρχει αναφορά για κάτι ανησυχητικό σε ό,τι αφορά τη Σαγκάη, ανέφερε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θ. Βασιλακόπουλος.
Με αφορμή το αυστηρό lockdown της Σαγκάης, ο κ. Βασιλακόπουλος μιλώντας στο Mega τόνισε πως είναι απαράδεκτο εάν οι Κινέζοι έχουν ανακαλύψει κάτι καινούριο σε επιστημονικό επίπεδο και προσπαθούν να το περιορίσουν δίχως να ενημερώνουν τη διεθνή επιστημονική κοινότητα.
Πρόσθεσε δε, πως εάν προσπαθούν να περιορίσουν το νέο κύμα πανδημίας με τέτοιους τρόπους καθώς έχουν λιγότερο αποτελεσματικά εμβόλια από τη Δύση «πάλι είναι κάτι που δεν συνάδει με τον δυτικό πολιτισμό».

Να μάθουμε να ζούμε με τον κορωνοϊό

Αναφορικά με την άρση των μέτρων στην Ελλάδα μετά το Πάσχα ο κ. Βασιλακόπουλος εκτίμησε πως «η απόφαση για τα νέα μέτρα πάρθηκε μόνο με υγειονομικά κριτήρια και σωστό είναι να μη γίνεται μόνο με υγειονομικά κριτήρια, διότι πρέπει να συνυπολογιστούν διάφορες παράμετροι».
Όπως είπε, πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορωνοϊό, δεν γίνεται να έρχεται μονίμως το κράτος και να μας προστατεύει.
«Υπάρχουν περιπτώσεις που το εμβόλιο αποτυγχάνει, γι΄ αυτό λέμε πως πρέπει να εμβολιαστούν όλοι, οπότε εάν δεν κυκλοφορεί ο ιός ή κυκλοφορεί λιγότερο, τότε και αυτός που εμβολιάστηκε και δεν έκανε καλή άμυνα θα είναι προστατευμένος» ανέφερε ο κ. Βασιλακόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης