Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σκληρή αποκάλυψη - Τα δεδομένα των δοκιμών για το εμβόλιο της Moderna προέβλεπαν «Πανδημία των εμβολιασμένων»

Σκληρή αποκάλυψη - Τα δεδομένα των δοκιμών για το εμβόλιο της Moderna προέβλεπαν «Πανδημία των εμβολιασμένων»
Μια νέα μελέτη που βασίζεται σε δεδομένα κλινικών δοκιμών Φάσης 3 της Moderna αποκαλύπτει ότι οι εμβολιασμένοι με εμβόλια της Moderna για τον COVID-19 μπορεί να είναι πιο πιθανό να υποστούν επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις, ίσως επ’ αόριστον σε σχέση με τους ανεμβολίαστους

Όσο περνάει ο καιρός θα αποκαλύπτονται πολλά περί των εμβολίων.
Θα αποκαλύπτεται ότι οι φαρμακευτικές εταιρίες και οι κυβερνήσεις που αβίαστα δέχθηκαν τα επιχειρήματα τους… είπαν πολλά ψέματα και μισές αλήθειες…
Όμως μέσω της προπαγάνδας, της υποχρεωτικότητας και άλλων παραμέτρων που δεν σεβάστηκαν την φαρμακευτική και ιατρική δεοντολογία κατάφεραν να πείσουν πολλούς να εμβολιαστούν…
Όσο περνάει ο καιρός θα αποκαλύπτονται πολλές αλήθειες περί των εμβολίων…

Τι αποδεικνύει νέα μελέτη;

Μια νέα μελέτη που βασίζεται σε δεδομένα κλινικών δοκιμών Φάσης 3 της Moderna αποκαλύπτει ότι οι εμβολιασμένοι με εμβόλια της Moderna για τον COVID-19 μπορεί να είναι πιο πιθανό να υποστούν επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις, ίσως επ’ αόριστον σε σχέση με τους ανεμβολίαστους.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι συμμετέχοντες στη δοκιμή ενηλίκων της Moderna που έλαβαν το εμβόλιο και αργότερα εκτέθηκαν στον ιό, δεν παρήγαγαν αντισώματα σε ένα βασικό συστατικό του ιού τόσο συχνά όσο εκείνοι στην ομάδα του εικονικού φαρμάκου.

Τα ευρήματα των επιστημόνων, τα οποία επιβεβαιώνονται από δεδομένα του Ηνωμένου Βασιλείου που αποδεικνύουν ότι τα ποσοστά μόλυνσης είναι σημαντικά υψηλότερα στους εμβολιασμένους, έρχονται να αποδείξουν ότι η Moderna γνώριζε αυτά τα δεδομένα ασφαλείας το 2020, όταν η φαρμακευτική εταιρία διεξήγαγε τις δοκιμές.

Οι επιστήμονες των «Αντι-νουκλεοκαψιδικών αντισωμάτων μετά από μόλυνση SARS-CoV-2 στην τυφλή φάση της κλινικής δοκιμής αποτελεσματικότητας του εμβολίου mRNA-1273 Covid-19» ανέφεραν:

«Μεταξύ των συμμετεχόντων με ασθένεια Covid-19 επιβεβαιωμένη με PCR, η ορομετατροπή σε αντι-Ν Abs σε διάμεση παρακολούθηση 53 ημερών μετά τη διάγνωση σημειώθηκε σε 21/52 (40%) των ληπτών του εμβολίου mRNA-1273 έναντι 605/648 (93%) των ληπτών εικονικού φαρμάκου (p < 0,001)».

Οι εμβολιασμένοι συμμετέχοντες στη δοκιμή που κόλλησαν COVID-19 - που σημαίνει ότι έλαβαν θετικό τεστ PCR - παρουσίασαν μια απόκριση αντισωμάτων στο τμήμα νουκλεοκαψιδίου του ιού SARS-CoV-2 λιγότερο συχνά από τους λήπτες εικονικού φαρμάκου που βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

Η διαφορά ήταν στατιστικά σημαντική, οδηγώντας τους επιστήμονες στο συμπέρασμα:

«Η κατάσταση του εμβολιασμού θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά την ερμηνεία των δεδομένων οροεπιπολασμού και οροθετικότητας με βάση αποκλειστικά τη δοκιμή αντι-N Ab.

«Ως δείκτης πρόσφατης λοίμωξης, το anti-N Abs μπορεί να έχει χαμηλότερη ευαισθησία σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί με mRNA-1273 που μολύνονται».

Επί της ουσίας οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι χρησιμοποιώντας την παρουσία αντι-νουκλεοκαψιδικών (αντι-Ν) αντισωμάτων για να καθοριστεί εάν ένα άτομο είχε εκτεθεί στον SARS-CoV-2 θα χάσει ορισμένες λοιμώξεις.
Έτσι, η ευαισθησία αυτού του είδους της εξέτασης, όταν εφαρμόζεται σε εμβολιασμένα άτομα, δεν είναι ιδανική.

Ωστόσο, υπάρχουν πιο σημαντικές συνέπειες αυτών των ευρημάτων.

Συγκεκριμένα, η μελέτη απέδειξε ότι η μειωμένη ικανότητα ενός εμβολιασμένου ατόμου να παράγει αντισώματα μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερο κίνδυνο μελλοντικών λοιμώξεων στους εμβολιασμένους σε σύγκριση με τους μη εμβολιασμένους.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτό δεν είναι απλώς ένα άλλο επιχείρημα για την υπεροχή της φυσικής ανοσίας.
Μάλλον, αυτά είναι στοιχεία που δείχνουν ότι ακόμη και όταν ένα εμβολιασμένο άτομο έχει λοίμωξη, αυτό το άτομο εξακολουθεί να μην αποκτά το ίδιο επίπεδο προστασίας έναντι επακόλουθων εκθέσεων που αποκτά ένα μη εμβολιασμένο άτομο.

Αυτό είναι ένα ανησυχητικό εύρημα κάτι που πιθανότατα γνώριζαν οι ερευνητές που διεξήγαγαν τη δοκιμή του εμβολίου Moderna το 2020.

Ας αξιολογήσουμε μερικά γεγονότα:

Τα αντι-νουκλεοκαψιδικά αντισώματα είναι αντισώματα ειδικά για το τμήμα νουκλεοκαψιδίου του ιού SARS-CoV-2, του ιού που ευθύνεται για το COVID-19.

Μια μέθοδος για τον προσδιορισμό του εάν ένα άτομο έχει εκτεθεί στον ιό (πρόσφατα ή στο παρελθόν) είναι η ανίχνευση αντισωμάτων ειδικών για τον ιό στον ορό του ατόμου.

Επειδή όσοι έχουν εμβολιαστεί θα έχουν, φαινομενικά, αντισώματα κατά της ακίδας-πρωτεΐνης, η χρήση επιπέδων κατά της ακίδας για τη διάγνωση προηγούμενης ή πρόσφατης μόλυνσης είναι αδύνατη σε αυτούς τους ανθρώπους.

Ωστόσο, η παρουσία αντισωμάτων κατά του νουκλεοκαψιδίου μετά την έκθεση δεν θα πρέπει, θεωρητικά, να επηρεάζεται από την κατάσταση εμβολιασμού.

Αν και η παρουσία ενός αντισώματος αντι-Ν δεν είναι απαραίτητα ενδεικτική της ανοσίας, το να έχεις ένα ευρύ σύνολο αντισωμάτων σε διαφορετικά συστατικά του ιού προσφέρει πιο ισχυρή προστασία από το να έχεις αντισώματα σε ένα μόνο συστατικό, π.χ. την πρωτεΐνη ακίδας.
Αυτός είναι ένας λόγος που η φυσική ανοσία είναι ανώτερη από την ανοσία που προκαλείται από το εμβόλιο mRNA.

Η μελέτη δεν προσφέρει νέα ευρήματα.
Αντίθετα, παρουσιάζει μια ανάλυση αυτού που θα έπρεπε να ήταν ήδη γνωστό από τη δοκιμή του εμβολίου της Moderna πριν κυκλοφοτήσει.

Οι πρωτοποριακές λοιμώξεις έχουν ως αποτέλεσμα την παραγωγή Ν-αντισώματος λιγότερο συχνά από ότι στην πρωτογενή μόλυνση

Η Moderna ενέταξε περισσότερα από 30.000 άτομα στη δοκιμή της, τυχαιοποιώντας τα με το εμβόλιο ή το εικονικό φάρμακο.

Στο τέλος της αρχικής περιόδου παρατήρησης, 13 φορές περισσότεροι λήπτες εικονικού φαρμάκου προσβλήθηκαν από τον COVID-19, επιτρέποντας στους ερευνητές να υπερηφανεύονται για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου (VE) 93,2%.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) στη συνέχεια ενέκρινε το εμβόλιο για επείγουσα χρήση.
Τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Αυτή η πρόσφατη μελέτη εξέτασε την παρουσία ή την απουσία αντισωμάτων κατά του νουκλεοκαψιδίου σε όλους τους συμμετέχοντες στη δοκιμή που προσβλήθηκαν από τον COVID-19, με βάση ένα θετικό τεστ PCR, κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου.

Οι λήπτες του εικονικού φαρμάκου παρήγαγαν αντισώματα αντι-Ν περισσότερο από δύο φορές πιο συχνά από όσους εμβολιάστηκαν.
Αυτό είναι ένα εύρημα - αίνιγμα.
Γιατί ο εμβολιασμός να καταστέλλει την ικανότητα ενός ατόμου να παράγει αντισώματα σε διαφορετικά μέρη του ιού όταν εκτίθεται σε ολόκληρο τον ιό;

Μια πιθανότητα είναι ότι εάν το εμβόλιο είναι προστατευτικό, τα ιικά φορτία θα είναι χαμηλότερα, οδηγώντας σε λιγότερες ορομετατροπές.

Ωστόσο, αυτή η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι σε οποιοδήποτε δεδομένο ιικό φορτίο, οι μη εμβολιασμένοι παρήγαγαν μεγαλύτερη απόκριση αντι-Ν από τους εμβολιασμένους:

Η γραφική παράσταση στα αριστερά (Α) δείχνει τον αριθμό των παραληπτών εικονικού φαρμάκου και εμβολίων που ορομετατράπηκαν μετά από έκθεση στο SARS-Co-V2 σε διάφορα επίπεδα αντιγράφων ιού.
Μπορούμε να δούμε ότι ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού, οι χαμηλότεροι αριθμοί αντιγράφων ιών οδηγούν σε λιγότερες ορομετατροπές από ότι σε υψηλότερους αριθμούς αντιγράφων ιών.

Υπάρχει όμως σημαντική διαφορά μεταξύ των εμβολιασμένων και των ληπτών εικονικού φαρμάκου.

Αυτό καταδεικνύεται στο Σχέδιο Β, το οποίο δείχνει ότι για οποιονδήποτε δεδομένο αριθμό αντιγράφων ιού, οι λήπτες εικονικού φαρμάκου ήταν σημαντικά πιο πιθανό να ορομετατραπούν.
Η διαφορά είναι πιο εμφανής σε χαμηλότερους αριθμούς αντιγράφων από ιούς.

Αυτό δεν είναι ένα αναληθές εύρημα.
Η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου δημοσιεύει δεδομένα εβδομαδιαίας επιτήρησης και παρακολουθεί τα επίπεδα των αντισωμάτων αντι-Ν.

Παρατήρησαν τα χαμηλότερα επίπεδα αυτών των αντισωμάτων σε εμβολιασμένα άτομα που είχαν πρωτοφανείς λοιμώξεις.
Ωστόσο, απέδωσαν αυτό το χαμηλότερο επίπεδο στο προστατευτικό όφελος του εμβολίου.

Σύμφωνα με έκθεση της 22ας Μαρτίου του βρετανικού πρακτορείου:

«Αυτές οι χαμηλότερες αντι-Ν αποκρίσεις σε άτομα με λοιμώξεις (μετά τον εμβολιασμό) σε σύγκριση με τις λοιμώξεις πιθανότατα αντικατοπτρίζουν τις μικρότερες και ηπιότερες λοιμώξεις σε αυτούς τους ασθενείς».

Αν και ο εμβολιασμός μπορεί για κάποιο χρονικό διάστημα να μειώσει τη σοβαρότητα της νόσου, οι «μικρότερες και ηπιότερες» (λιγότερο σοβαρές) λοιμώξεις σχετίζονται με χαμηλότερο ιικό φορτίο.

Όπως δείχνουν τα δεδομένα, οι εμβολιασμένοι έχουν χαμηλότερο ρυθμό μετατροπής αντισωμάτων αντι-Ν από τους μη εμβολιασμένους σε όλα τα επίπεδα ιικού φορτίου.

Αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά ευρήματα της μελέτης, επειδή ανατρέπει την μέχρι τώρα αδιαμφισβήτητη άποψη ότι η μειωμένη ορομετατροπή στους εμβολιασμένους οφείλεται σε λιγότερο σοβαρή μόλυνση σε αυτόν τον πληθυσμό - κάτι που είναι ένα όφελος που παρέχει το εμβόλιο.

Ωστόσο, αυτή η νέα μελέτη δείχνει ότι ακόμη και σε χαμηλά ιικά φορτία, οι μη εμβολιασμένοι είναι πιο πιθανό να ορομετατραπούν από εκείνους που έχουν εμβολιαστεί.

Στην πραγματικότητα, η διαφορά στα ποσοστά ορομετατροπής είναι η μεγαλύτερη στα χαμηλότερα ιικά φορτία.

Η μείωση των ποσοστών μετατροπής δεν είναι αποτέλεσμα οφέλους από το εμβόλιο.
Είναι συνέπεια αυτού.
Μόλις εμβολιαστεί, μπορεί να μην υπάρχει επιστροφή

Οι επιστήμονες αποκάλυψαν επίσης ένα άλλο σημαντικό εύρημα:
Οι συμμετέχοντες στη δοκιμή της Moderna που ήταν θετικοί στην PCR και οροαρνητικοί κατά την έναρξη, πριν από τον εμβολιασμό με εμβόλιο ή εικονικό φάρμακο, τελικά ορομετατράπηκαν εξίσου — ανεξάρτητα από το αν έλαβαν το εμβόλιο ή το εικονικό φάρμακο.

Αυτό ίσχυε επίσης σε συμμετέχοντες που έλαβαν μόνο μία δόση.
Αυτό σημαίνει ότι η κατάσταση του εμβολιασμού κατά τη στιγμή της έκθεσης είναι προγνωστική του ρυθμού ορομετατροπής στο μέλλον και η επίδραση εξαρτάται από τη δόση.

Το εάν η ορομετατροπή οδηγεί σε πιο ισχυρή ανοσία δεν έχει ακόμη καθοριστεί.
Ωστόσο, δεδομένα από το Ηνωμένο Βασίλειο και αλλού δείχνουν ότι τα χαμηλότερα ποσοστά μετατροπής μπορεί να εξηγήσουν γιατί τα ποσοστά μόλυνσης είναι υψηλότερα στον εμβολιασμένο πληθυσμό.

Οι επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις COVID-19 θα οδηγήσουν τελικά σε ορομετατροπή στους εμβολιασμένους;
Η μελέτη δεν μπόρεσε να απαντήσει σε αυτή την ερώτηση.

Το πιο σημαντικό, πώς θα επηρεάσει η τακτική ενίσχυση με εμβόλια τα ποσοστά ορομετατροπής όσο περνάει ο καιρός;
Αυτό είναι ένα άλλο σημαντικό ερώτημα που δεν έχει ακόμη απαντηθεί.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ανοσία κατά του COVID-19 με τη μεσολάβηση του εμβολίου μειώνεται και μειώνεται γρηγορότερα όσο περνάει ο καιρός.
Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) συνέστησαν το αναμνηστικό μετά από πέντε μήνες και ένα δεύτερο μετά από μόλις 4 μήνες.

Τα δεδομένα από το Ισραήλ σχετικά με την αποτελεσματικότητα μιας δεύτερης ενισχυτικής δόσης έδειξαν ότι η αποτελεσματικότητα στην πρόληψη της «σοβαρής νόσου» (όχι της νοσηλείας) έπεσε λίγο πάνω από το 50% μέσα σε 7 εβδομάδες.

Σε μια τρίτη ενισχυτική δόση, πιθανότατα θα συνιστάται νωρίτερα από τέσσερις μήνες μετά την δεύτερη, με βάση αυτά τα απογοητευτικά δεδομένα.

Τα δεδομένα από το Ηνωμένο Βασίλειο απογοητεύουν

Στην τελευταία τους εβδομαδιαία έκθεση επιτήρησης, η οποία περιλαμβάνει ποσοστά κρουσμάτων μεταξύ μη εμβολιασμένων και πολιτών που είχαν λάβει ενισχυτικές δόσεις, η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας παρουσίασε δεδομένα που προβληματίζουν:

Οι δύο πρώτες στήλες δείχνουν ότι το ποσοστό κρουσμάτων COVID-19 στους εμβολιασμένους ήταν έως τέσσερις φορές υψηλότερο από ότι στους ανεμβολίαστους σε όλες τις ηλικίες εκτός από τα άτομα κάτω των 18 ετών.
Τα εμβολιασμένα άτομα μπορεί να επιδείξουν λιγότερο προσεκτική συμπεριφορά από τα μη εμβολιασμένα.
Και επίσης δεν υπάρχει διαστρωμάτωση κινδύνου με βάση τις συννοσηρότητες.

Τι θα μπορούσε λοιπόν να εξηγήσει μια τόσο μεγάλη αύξηση στα ποσοστά μόλυνσης μεταξύ των εμβολιασμένων και με ενισχυτικές δόσεις;

Είναι ενδιαφέρον ότι οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι οι μη εμβολιασμένοι μπορεί να έχουν προσβληθεί από τον COVID-19 πριν από την περίοδο παρατήρησης - με άλλα λόγια, μπορεί να έχουν αποκτήσει φυσική ανοσία προηγουμένως, παρέχοντάς τους πρόσθετη προστασία.
Αλλά αυτό δεν πρέπει να ισχύει και για τους εμβολιασμένους με ενισχυτικές δόσεις;

Επειδή δεν αναφέρεται, μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι οι επιστήμονες υποθέτουν ότι οι μη εμβολιασμένοι είναι πιο πιθανό από τους εμβολιασμένους να έχουν προηγουμένως μολυνθεί. Έτσι, θα υπάρχουν περισσότεροι ανεμβολίαστοι άνθρωποι που θα απολαμβάνουν το πλεονέκτημα της φυσικής ανοσίας.

Όμως δεδομένα καταλήγουν σε άλλα συμπεράσματα.
Οι εμβολιασμένοι έχουν περισσότερες πιθανότητες να προσβληθούν από τη νόσο — κατά 3 έως 4 φορές.
Πώς γνωρίζουμε εάν τα μεγαλύτερα ποσοστά μόλυνσης στους εμβολιασμένους οφείλονται σε ισχυρότερη ανοσία στους μη εμβολιασμένους λόγω προηγούμενης μόλυνσης;

Το ερώτημα μπορεί να απαντηθεί εξετάζοντας την τάση των ποσοστών μόλυνσης.
Υπάρχει ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό μόλυνσης μεταξύ των εμβολιασμένων, αλλά είναι μόνο δύο έως τρεις φορές υψηλότερο. Εάν η υπόθεση των επιστημόνων ήταν σωστή, τα πιο πρόσφατα δεδομένα θα έπρεπε να έχουν δείξει μικρότερες διαφορές, όχι περισσότερες.

Η αυξανόμενη εξάπλωση μεταξύ εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων είναι μια τάση που ισχύει εδώ και μήνες.
Αν μη τι άλλο, τα δεδομένα υποστηρίζουν τη διαπίστωση ότι τα μειωμένα ποσοστά ορομετατροπής στους εμβολιασμένους μπορεί να προκαλούν μεγαλύτερο κίνδυνο επαναλαμβανόμενων λοιμώξεων.

Ωστόσο, χωρίς να γνωρίζουμε πόσες από τις λοιμώξεις στα εμβολιασμένα άτομα είναι δεύτερες ή τρίτες λοιμώξεις του COVID-19, μπορούμε μόνο να υποθέσουμε.

Τα στοιχεία του Ηνωμένου Βασιλείου δεν είναι ακραία.
Τα τελευταία δεδομένα από τη Walgreens δείχνουν ότι οι εμβολιασμένοι με ενισχυτικές δόσεις μολύνονται με σχεδόν διπλάσιο ρυθμό από τους ανεμβολίαστους.

Δυστυχώς, τα δεδομένα Walgreens δεν διευκρινίζουν επίσης πόσες από αυτές τις λοιμώξεις είναι επαναμολύνσεις.
Πόσα άτομα έχουν ήδη εκτεθεί ή μολυνθεί;

Τα CDC κυκλοφόρησαν στις 29 Απριλίου την τελευταία τους Εβδομαδιαία Έκθεση Νοσηρότητας και Θνησιμότητας (MMWR) με τίτλο, «Οροεπιπολασμός των αντισωμάτων SARS-CoV-2 που προκαλούνται από λοίμωξη — Ηνωμένες Πολιτείες, Σεπτέμβριος 2021–Φεβρουάριος 2022».

Στην έκθεσή τους, τα CDC τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ προσδιορίζουν το ποσοστό του πληθυσμού που έχει μολυνθεί στο παρελθόν με τον SARS-CoV-2.
Ο οργανισμός το προσδιόρισε αυτό μέσω μιας μελέτης οροεπιπολασμού που αναζητούσε αντισώματα αντι-Ν στον ορό που συλλέχθηκε από περισσότερα από 45.000 άτομα από 52 διαφορετικές δικαιοδοσίες.

Με βάση το ποσοστό των αντισωμάτων αντι-Ν σε δείγματα ορού, οι εκτιμήσεις είναι ότι το 57,7% του πληθυσμού των ΗΠΑ έχει εκτεθεί στον SARS-CoV-2 από τον Φεβρουάριο.

Ωστόσο, αυτή η εκτίμηση δεν λαμβάνει υπόψη το γεγονός ότι οι εμβολιασμένοι δεν ορομετατρέπονται με τον ίδιο ρυθμό με εκείνους που δεν είναι εμβολιασμένοι.

Το ποσοστό αυτό είναι σημαντικά υψηλότερο από τα κρούσματα COVID-19 που έχουν αναφερθεί μέχρι σήμερα.
Μέχρι τις 24 Απριλίου, υπήρχαν περίπου 70,5 εκατομμύρια κρούσματα, που αντιστοιχούν μόνο στο 21,4% του πληθυσμού (υπολογίζεται σε 330 εκατομμύρια στις ΗΠΑ).

Ο λόγος για αυτή τη διαφορά είναι ότι οι μελέτες οροθετικού επιπολασμού θα εντοπίσουν όλες τις περιπτώσεις και τις εκθέσεις, συμπεριλαμβανομένων των ασυμπτωματικών.
Υπό αυτή την έννοια, οι μελέτες οροεπιπολασμού θα προσφέρουν μια πιο ακριβή εκτίμηση του τμήματος του πληθυσμού που έχει εκτεθεί στον Covid 19.

Αξιοσημείωτα, ο οροθετικός επιπολασμός διέφερε σημαντικά μεταξύ των ηλικιακών ομάδων: το 75,2% των ορών από παιδιά ηλικίας 0-11 ετών ήταν θετικοί για αντισώματα αντι-Ν, σε σύγκριση με 33,2% σε άτομα 65 ετών και άνω.

Τα CDC δεν ανέφεραν σχετικά με τον οροθετικό επιπολασμό κατά κατάσταση εμβολιασμού.
Αντίθετα, επισήμανε ότι «μπορεί να υποτιμήσει τον σωρευτικό αριθμό λοιμώξεων SARS-CoV-2 επειδή οι λοιμώξεις μετά τον εμβολιασμό μπορεί να οδηγήσουν σε χαμηλότερους συντελεστές αντι-Ν»

Ένα κεντρικό ερώτημα είναι ποιο μέρος των οροθετικών δειγμάτων βρέθηκε σε μη εμβολιασμένους;

Αν και ο FDA ο αμερικανικός οργανισμός τροφίμων και φαρμάκων δεν θεωρεί την οροθετικότητα ως υποκατάστατο της ανοσίας, το να γνωρίζουμε εάν ένα παιδί έχει εκτεθεί ή όχι στον SARS-CoV-2 θα είναι χρήσιμο όταν σταθμίζεται ο κίνδυνος έναντι του οφέλους του εμβολιασμού.

Ο εμβολιασμός αντιστοιχεί σε μόλις 28,6% στις ηλικίες 5 έως 11 ετών.
Τα παιδιά κάτω των 5 ετών δεν είναι κατάλληλα για εμβολιασμό. Αν υποθέσουμε ότι ελάχιστα, έως καθόλου, παιδιά κάτω των 5 ετών έλαβαν το εμβόλιο για τον COVID-19, μόνο το 16,4% των παιδιών κάτω των 12 ετών έχουν εμβολιαστεί με βάση τα δεδομένα του πληθυσμού αυτής της ηλικιακής ομάδας.

Εάν το 16,4% των παιδιών κάτω των 12 ετών έχουν εμβολιαστεί, τα ανεμβολίαστα παιδιά υπερτερούν των εμβολιασμένων κατά περίπου 5 προς 1.
Εάν τα εμβολιασμένα ορομετατρέπονται τόσο συχνά όσο τα μη εμβολιασμένα, θα περιμέναμε ότι το 20% των οροθετικών να προέρχεται από τους εμβολιασμένους και το 80% από τους ανεμβολίαστους.

Ωστόσο, τα δεδομένα από τη δοκιμή της Moderna δείχνουν ότι οι εμβολιασμένοι ορομετατρέπονται μόνο στο 40% των περιπτώσεων σε σύγκριση με το 93% στους μη εμβολιασμένους.
Ο εμβολιασμένος ορομετατροπέας (40/93) = 0,43 φορές συχνότερα από τους μη εμβολιασμένους.

Μπορούμε τότε να πούμε ότι η αναλογία των εμβολιασμένων οροθετικών προς τα μη εμβολιασμένα οροθετικά είναι 0,43 προς 5 ή 1 προς 11,63.
Αυτό σημαίνει ότι το 1/12,63, ή το 7,9% των οροθετικών είναι από εμβολιασμένα παιδιά.

Το υπόλοιπο 92,1% (11,63/12,63) είναι από ανεμβολίαστα παιδιά.

Έτσι, εάν το 75,2% των ορών από παιδιά είναι θετικοί για αντισώματα αντι-Ν, το 68,4% (75,2% x 0,921) των μη εμβολιασμένων παιδιών έχουν ήδη ορομετατραπεί.
Υπάρχουν πιθανά σφάλματα σε αυτόν τον υπολογισμό:

Τα δείγματα που χρησιμοποιήθηκαν στην έρευνα ενδέχεται να μην είναι αντιπροσωπευτικά του πληθυσμού όσον αφορά την κατάσταση εμβολιασμού.

Τα ποσοστά ορομετατροπής μεταξύ των εμβολιασμένων μπορεί να είναι υψηλότερα από αυτά που βρέθηκαν στις δοκιμές της Moderna.

Τα ποσοστά ορομετατροπής μπορεί να είναι διαφορετικά σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί με διαφορετικό εμβόλιο από το Moderna (Pfizer, σε αυτήν την περίπτωση).
Τα ποσοστά ορομετατροπής μπορεί να είναι διαφορετικά στα παιδιά.

Ωστόσο, μπορούμε να πούμε με εύλογη σιγουριά ότι ένα σημαντικό ποσοστό μη εμβολιασμένων παιδιών έχει ήδη εκτεθεί στον SARS-CoV-2.

Με γνωστούς κινδύνους ανεπιθύμητων παρενεργειών που περιλαμβάνουν πλέον μειωμένη ικανότητα δημιουργίας αντισωμάτων αντι-Ν μετά την έκθεση, δεν δικαιολογείται η απαίτηση ή ακόμη και η σύσταση του εμβολίου σε παιδιά χωρίς να εκτιμηθούν πρώτα τα επίπεδα αντισωμάτων τους.

Αν και ο FDA συνεχίζει να υποστηρίζει ότι τα επίπεδα αντισωμάτων δεν είναι απαραίτητα ενδεικτικά της ανοσίας, παρόλα αυτά χορήγησε Άδεια Χρήσης Έκτακτης Ανάγκης (EUA) για το προϊόν της Pfizer σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών με βάση τις αποκρίσεις αντισωμάτων μετά τον εμβολιασμό.

Περίληψη

Έχουν περάσει δεκαέξι μήνες από τότε που ο FDA χορήγησε στη Moderna την άδεια EUA για το εμβόλιο της.
Περισσότερες από 200 εκατομμύρια δόσεις αυτού του προϊόντος έχουν χορηγηθεί σε ανθρώπους μόνο στις ΗΠΑ.

Γνώριζε ο κατασκευαστής του εμβολίου το 2020 ότι το προϊόν του θα μπορούσε δυνητικά να εμποδίσει τους εμβολιασμένους να αναπτύξουν ευρείες αποκρίσεις αντισωμάτων μετά την έκθεση στον SARS-CoV-2;

Εμφανίζεται αυτή η πιθανή ανεπιθύμητη ενέργεια σε άλλα «εμβόλια» mRNA COVID-19;

Τα εμβολιασμένα άτομα διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να προσβληθούν από τον COVID-19 σε σύγκριση με τα μη εμβολιασμένα;

Τι συμβαίνει όμως μετά από μια σημαντική μόλυνση;
Έχουν μετριάσει μόνιμα αυτά τα προϊόντα την ικανότητά μας να καταπολεμούμε μελλοντικές λοιμώξεις SARS-CoV-2;

Καθώς η πλειοψηφία των παιδιών έχει ήδη εκτεθεί, υπάρχει λόγος να εμβολιαστεί έστω και ένα υγιές παιδί πριν απαντηθούν οριστικά αυτές οι ερωτήσεις;

Ωστόσο, ο κατασκευαστής του εμβολίου πιέζει τον FDA να εγκρίνει το προϊόν του για παιδιά κάτω των 6 ετών.

Εάν αυτοί οι εμβολιασμοί εμποδίζουν τους ανθρώπους να αποκτήσουν σωστή ανοσία μετά την έκθεση, στην πραγματικότητα δημιουργούν μια πανδημία των εμβολιασμένων.

mod1.png


mod2.png
mod3.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης