Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αυτοκτονία 13χρονου - Μαρτυρίες σοκ μαθητών για άγριο bullying στον Μάκη: «Τον έφτυναν και του πετούσαν νεράντζια»

Αυτοκτονία 13χρονου - Μαρτυρίες σοκ μαθητών για άγριο bullying στον Μάκη: «Τον έφτυναν και του πετούσαν νεράντζια»
Οι Αρχές ερευνούν το κινητό του 13χρονου και συλλέγουν μαρτυρίες για να διαπιστωθεί αν προκύπτει η τέλεση του αδικήματος της συμμετοχής σε αυτοκτονία, όσον αφορά στον θάνατό του

Τους λόγους για τους οποίους έβαλε τέλος στη ζωή του ο 13χρονος Μάκης στον Κολωνό ερευνούν οι Αρχές.
Ο μαθητής βρέθηκε απαγχονισμένος τα ξημερώματα του Σαββάτου στο δωμάτιό του από τη μητέρα του, με την Εισαγγγελία Αθηνών να έχει διατάξει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πίσω από την αυτοχειρία μπορεί να κρύβεται είτε ερωτική απογοήτευση, είτε ένα "παιχνίδι θανάτου" στο TikTok, ωστόσο μαρτυρίες στο Μega και την εκπομπή "Live News" αναφέρουν ότι ο έφηβος ήταν θύμα bullying από αγόρια του σχολείου του.
Για μεγάλο χρονικό διάστημα ο μαθητής γυμνασίου ήταν θύμα απειλών και σύμφωνα με τις μαρτυρίες φοβόταν να μιλήσει στους καθηγητές του.
"Του πετούσαν νεράντζια στο σχολείο, τον έφτυναν, του πετούσαν νερό και του έλεγαν "έλα να βγούμε σέντρα”, "θα σε μαχαιρώσω" αποκάλυψε συμμαθητής του αδικοχαμένου Μάκη.
"Του το έκαναν αυτό επειδή δε θα σήκωνε ποτέ χέρι να χτυπήσει κάποιον.
Δεν ξέρω πως ξεκίνησε το bullying που του έκαναν, ξέρω μόνο ότι γινόταν από πάρα πολλά παιδιά. Ούτε ο διευθυντής ήξερε τίποτα, ούτε κανένας από τους καθηγητές", λέει άλλος μαθητής.
Μάλιστα, το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή, την ημέρα της αυτοκτονίας του 13χρονου.

«Τον κυνηγούσαν και του πετούσαν νεράντζια»

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο αδερφός ενός καλού φίλου του 13χρονου που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.
"Βγαίνοντας από το σχολείο την Παρασκευή, για να κάνουν την πλάκα τους, δεν ξέρω γιατί, τον κυνηγούσαν και του πετούσαν νεράντζια.
Το παιδί αυτό ήταν πάρα πολύ καλό, δεν πείραζε, δεν έκανε κρυφά πράγματα να τον έχουν άχτι. Ήταν ήρεμος" είπε ο νεαρός.
Σύμφωνα με τον μάρτυρα, "δεν ήταν ούτε η πρώτη ούτε η δεύτερη φορά που δέχθηκε bullying. Έχει δεχτεί και στο σχολείο και έξω από αυτό".
Ο μαθητής δηλώνει σίγουρος ότι ο 13χρονος είχε μιλήσει για τις καταστάσεις που βίωνε στους δασκάλους του, οι οποίο, όπως λέει, αδιαφόρησαν.
"Ευθύνονται και οι δάσκαλοι που τους μίλησε και δεν έδωσαν σημασία.
Είμαι 100% σίγουρος ότι είχε κάνει παράπονα και αυτοί δεν έκαναν τίποτα" συνέχισε.
Οι Αρχές ερευνούν το κινητό του 13χρονου και συλλέγουν μαρτυρίες για να διαπιστωθεί αν προκύπτει η τέλεση του αδικήματος της συμμετοχής σε αυτοκτονία, όσον αφορά στον θάνατό του.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης