Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Θάνατος 43χρονου στο νοσ. Παπανικολάου - Παρέμβαση Πλεύρη, με… καθυστέρηση περίπου 2 μηνών - Κατεπείγουσα έρευνα

Θάνατος 43χρονου στο νοσ. Παπανικολάου - Παρέμβαση Πλεύρη, με… καθυστέρηση περίπου 2 μηνών - Κατεπείγουσα έρευνα
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο υπουργός Υγείας ζήτησε τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας για τα αίτια θανάτου - Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της 1ης Απριλίου
Σχετικά Άρθρα
Κατεπείγουσα έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου του 43χρονου στο νοσοκομείο Παπανικολάου Θεσσαλονίκης φέρεται να ζήτησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.
Ο 43χρονος πέθανε αβοήθητος το βράδυ της 1ης Απριλίου σε μια καρέκλα στα επείγοντα του νοσοκομείου, ενώ λίγο νωρίτερα είχε λάβει εξιτήριο από το ιατρικό προσωπικό. Η παρέμβαση του κ. Πλεύρη, δηλαδή, «ήρθε» με καθυστέρηση περίπου 2 μηνών.

Το χρονικό

Ο 43χρονος ήταν στο σπίτι του και ένιωσε πόνο στο πόδι, καλώντας μόνος του το ΕΚΑΒ ώστε να διακομιστεί στο «Παπανικολάου». Εκεί, τον εξέτασε χειρουργός του νοσοκομείου ο οποίος αμέσως μετά αποφάνθηκε ότι δεν είχε τίποτα σοβαρό και ότι μπορούσε να φύγει. Ωστόσο, ο 43χρονος αντέδρασε καθώς εξακολουθούσε να μην νιώθει καλά, ενώ μάλιστα προκλήθηκε και ένταση με το ιατρικό προσωπικό.
Όταν ανέβηκαν οι τόνοι και εκείνος αρνήθηκε να αποχωρήσει, τότε κλήθηκαν οι σεκιούριτι του «Παπανικολάου», οι οποίοι απαίτησαν να απομακρυνθεί από τον χώρο. Ο ίδιος μάλιστα τους είπε ότι δεν θα φύγει από το νοσοκομείο και επέλεξε να καθίσει σε καρέκλα στον θάλαμο με τα επείγοντα, όπου περίπου μιάμιση ώρα αργότερα κατέληξε. Το τραγικό είναι ότι η σορός του εντοπίστηκε πολλές ώρες μετά και συγκεκριμένα περίπου στις 11 το πρωί, όταν άλλαξε η βάρδια του ιατρικού προσωπικού.
Επειδή ο 43χρονος δεν είχε στοιχεία ταυτότητας πάνω του, ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία, όπου έσπευσε στο σημείο έπειτα από ενημέρωση του νοσοκομείου ότι στον θάλαμο βρίσκεται ένας νεκρός άνδρας. Δυνάμεις της ΕΛΑΣ αναζητούσαν την ταυτότητα του θύματος, με αποτέλεσμα να καλέσουν όλους τους συγγενείς των ατόμων που είχαν προσέλθει στα επείγοντα εκείνη τη βραδιά. Μετά από επικοινωνία με το προσωπικό του νοσοκομείου -και ενώ αναζητούταν και ο γιατρός που έδωσε το εξιτήριο- κλήθηκαν τελικά συγγενείς του 43χρονου να μεταβούν στο Παπανικολάου για αναγνώριση.

Η πνευμονική εμβολή, πιθανότερη αιτία θανάτου

Όπως ανέφερε νωρίτερα σε δηλώσεις του στον Σκάι, ο ιατροδικαστής, τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας του 43χρονου, Δημήτρης Γαλεντέρης, η πνευμονική εμβολή φέρεται να είναι η πιθανότερη αιτία θανάτου του 43χρονου.
Ειδικότερα, ο κ. Γαλεντέρης είπε: «Υπάρχει μια εικόνα για το τι θα ψάξουμε στα εργαστήρια. Η φλεβοθρόμβωση και η πνευμονική εμβολή είναι μία από αυτές τις αιτίες που διερευνάται και είναι και η πιθανότερη. Παρόλα αυτά περιμένουμε την επαλήθευση από το ιστοπαθολογικό εργαστήριο για να είμαστε σίγουροι», με τις ιστοπαθολογικές εξετάσεις να αναμένεται να «ρίξουν φως» στην υπόθεση.
Ο ίδιος εξήγησε, ότι το θύμα έφτασε το βράδυ της 1ης Απριλίου στα επείγοντα του νοσοκομείου, όπου ανέφερε πόνο στο ένα πόδι του και έγινε μια περιποίηση στα κάτω άκρα γιατί είχε εκτεταμένες εξελκώσεις, κάποιες δερματικές πληγές και του επιτράπηκε να γυρίσει στο σπίτι αδιάγνωστος.
Ερωτηθείς αν έγιναν στον 43χρονο κάποιες εξετάσεις, ο κ. Γαλεντέρης επισήμανε ότι «εγώ από τη νεκροτομή δεν έχω κάποιο σημείο που να δείχνει ότι έγινε κάποια εξέταση, ακόμα και λήψη αίματος. Θα δούμε και από τα χαρτιά των επειγόντων τι προκύπτει». Υπογράμμισε δε, ότι αν του είχαν γίνει εξετάσεις, θα μπορούσε η πνευμονική εμβολή να αναγνωριστεί και να αντιμετωπιστεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης