Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Bourla (Pfizer): Η τεχνολογία mRNA στα εμβόλια θα είναι χρήσιμο εργαλείο για τις επόμενες πανδημίες

Bourla (Pfizer): Η τεχνολογία mRNA στα εμβόλια θα είναι χρήσιμο εργαλείο για τις επόμενες πανδημίες
Η τεχνολογία mRNA είναι εργαλείο που θα βοηθήσει την διεθνή κοινότητα να αντιμετωπίσει τις επόμενες προκλήσεις, επιδημίες και πανδημίες., τόνισε ο επικεφαλής της Pfizer
Σχετικά Άρθρα

Στα εμβόλια mRNA και τις επόμενες πανδημίες αναφέρθηκε ο CEO της Pfizer Albert Bourla κατά την αναγόρευσή του σε επίτιμο πρόεδρο του Συνδέσμου Φιλίας Ελλάδας – Ισραήλ στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ την Κυριακή (22/5/2022).
Ο επικεφαλής της Pfizer, είπε ότι «δεν πρέπει κανείς να πεθαίνει από Covid, με τα φάρμακα και τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας», για να προσθέσει ότι η πανδημία ανέδειξε με τον πιο εμφατικό τρόπο την αξία της Φαρμακευτικής Καινοτομίας αλλά και τεχνολογιών όπως η mRNA, εργαλείο που θα βοηθήσει την διεθνή κοινότητα να αντιμετωπίσει τις επόμενες προκλήσεις, επιδημίες και πανδημίες.
Επισήμανε δε, ότι μέσα από τις συνεργασίες με κυβερνήσεις, με μη κυβερνητικές οργανώσεις, με συστήματα υγείας, περισσότερα από 3,4 δισ. δόσεις του εμβολίου της Pfizer έχουν πλέον διανεμηθεί σε 179 χώρες του κόσμου.

Θα αλλάξει ο χάρτης

Ο CEO της Pfizer υπογράμμισε τη σημασία της συνεργατικότητας προς όφελος της προόδου της επιστήμης και σημείωσε ότι κανείς μόνος του δεν θα μπορέσει να προσφέρει αυτό που όλος ο κόσμος επιθυμεί. «Η επιστήμη εξελίσσεται τόσο γρήγορα και γίνεται ολοένα και πιο συνεργατική γι' αυτό πιστεύω ακράδαντα ότι ζούμε σε μία περίοδο επιστημονικής αναγέννησης.
Τα επόμενα δέκα χρόνια η ανθρωπότητα θα δει σοβαρότατες καινοτομίες που θα αλλάξουν τον χάρτη ασθενειών αυτού του κόσμου.
Πρέπει, όμως, να παραδεχθούμε πως μόνο από τα οργανωμένα οικοσυστήματα και τη συνεργατικότητα μπορεί να προοδεύσει η επιστήμη.
Κανείς μόνος του δεν θα μπορέσει να προσφέρει αυτό που όλος ο κόσμος επιθυμεί», σημείωσε με έμφαση.

Μοντέλο το Ισραήλ

Αναφέρθηκε ακόμη στο παράδειγμα του Ισραήλ ως «ένα καλό μοντέλο», που διαθέτει ήδη ένα εύρος ισχυρών επιχειρήσεων και νεοφυών start-up, ακολουθώντας την αρχή της συνεργατικότητας.
Υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης της επιχειρηματικότητας και ιδεών τόσο από τον ιδιωτικό τομέα όσο και από τους κρατικούς μηχανισμούς στήριξης και σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, υπογράμμισε: «Το σημαντικό για τη δική μας χώρα είναι πως όλα αυτά αποτελούν ήδη ή εξελίσσονται και σε χαρακτηριστικά της δικής μας χώρας.
Προωθώντας την ψηφιακή μετάβαση, επενδύοντας στην ανάπτυξη υποδομών και ενός δυναμικού οικοσυστήματος τεχνολογίας και τεχνολογικής αιχμής αλλά και στην ανάπτυξη της start up σκηνής».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης