Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βασιλακόπουλος: Θα έχουμε περισσότερα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων - Τα συμπτώματα κάνουν να εμφανιστούν 1-2 εβδομάδες

Βασιλακόπουλος: Θα έχουμε περισσότερα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων - Τα συμπτώματα κάνουν να εμφανιστούν 1-2 εβδομάδες
"Θα υπάρξει σίγουρα από το Σεπτέμβρη – Οκτώβρη νέο εμβόλιο που θα περιλαμβάνει στη σύνθεσή του και τις μεταλλάξεις που έχουν επικρατήσει, θα είναι επικαιροποιημένο", σύμφωνα με τον Θ. Βασιλακόπουλο
Σχετικά Άρθρα

«Θα έχουμε περισσότερα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων, είναι δεδομένο αυτό. Φαίνεται ότι είναι μια νόσος που αυτή τη φορά ξέφυγε λίγο από τη συνήθη μετάδοσή της», τόνισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας – Εντατικής θεραπείας, Θ. Βασιλακόπουλος, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην πανδημία του κορωνοϊού, λέγοντας ότι το φθινόπωρο θα υπάρχει επικαιροποιημένο εμβόλιο.
Ο κ. Βασιλακόπουλος μιλώντας στο mega για την ευλογία των πιθήκων, μετά και το δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη χώρα μας, σημείωσε πως «δεν πρέπει να ανησυχούμε ιδιαίτερα, η νόσος δεν έχει μεγάλη μεταδοτικότητα, είναι εύκολο σχετικά να περιοριστεί. Επίσης, δεν έχει ασυμπτωματική μετάδοση».
Όπως εξήγησε, «τα συμπτώματα κάνουν να εμφανιστούν 1-2 εβδομάδες, ενώ είναι εύκολο σε όσους εμφανίζουν συμπτώματα να εντοπίσουμε τις επαφές τους».

Περί πανδημίας

Ο εμβολιασμός με την τέταρτη δόση εμβολίου έχει βαλτώσει στη χώρα μας, όπως ανέφερε ο κ. Βασιλακόπουλος, ο οποίος και τόνισε ότι «θα υπάρξει σίγουρα από το Σεπτέμβρη – Οκτώβρη νέο εμβόλιο που θα περιλαμβάνει στη σύνθεσή του και τις μεταλλάξεις που έχουν επικρατήσει, θα είναι επικαιροποιημένο».
Υπογράμμισε ότι «υπάρχουν «όπλα», δεν θα ξαναγίνει ο κορωνοϊός αυτό που ήταν για την κοινωνία», καθώς «πλέον η επιστημονική κοινότητα έχει και άλλα «όπλα» στα χέρια της, όπως ένα πολύ καλό αντιιικό σκεύασμα. Είναι ένα χάπι που το παίρνεις μόλις νοσήσεις για να αποφύγεις το νοσοκομείο. Υπάρχει και ένας συνδυασμός μονοκλωνικών αντισωμάτων, που θα κρατάει έξι μήνες».
Σύμφωνα με τον κ. Βασιλακόπουλο, «είμαστε σε φάση ύφεσης, η ύφεση φαίνεται να έχει κάνει ένα πλατό πλέον, έχουμε λίγο λιγότερο από 100 εισαγωγές τη μέρα στα νοσοκομεία, ενώ έχουν ουσιαστικά αρθεί όλα τα περιοριστικά μέτρα. Άρα, οι μεγάλοι σε ηλικία πρέπει να προστατευθούν με την 4η δόση».
Όπως είπε, «αυτοί που πρέπει να κάνουν σίγουρα 4η δόση, είναι αυτοί που έχουν ανοσοκαταστολές, ή αυτοί που είναι πάνω από 60. Ο εμβολιασμός με τέταρτη δόση έχει βαλτώσει στη χώρα μας, ακόμα και για αυτές τις ηλικίες. Αυτοί οι άνθρωποι δεν πρέπει να περιμένουν το νέο εμβόλιο από το φθινόπωρο, γιατί συνεχίζουμε να έχουμε 4-4,5 χιλιάδες κρούσματα την ημέρα».
Για το νέο εμβόλιο ανέφερε πως «για τον υπόλοιπο πληθυσμό θα υπάρξει σίγουρα από το Σεπτέμβρη – Οκτώβρη νέο εμβόλιο που θα περιλαμβάνει στη σύνθεσή του και τις μεταλλάξεις που έχουν επικρατήσει, θα είναι επικαιροποιημένο», αλλά ακόμα δεν έχουν τελειώσει οι κλινικές μελέτες για αυτό και δεν έχουν γίνει σχετικές ανακοινώσεις.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης