Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αγωγή 214 εκατ. ευρώ κατά Novartis από ελληνικό Δημόσιο – Πλεύρης: Θα εφαρμοστούν όλες οι κυρώσεις κατά της εταιρείας

Αγωγή 214 εκατ. ευρώ κατά Novartis από ελληνικό Δημόσιο – Πλεύρης: Θα εφαρμοστούν όλες οι κυρώσεις κατά της εταιρείας
Το ελληνικό δημόσιο κατέθεσε αγωγή 214 εκατ. ευρώ εις βάρος της Novartis

Αγωγή σε βάρος της φαρμακευτικής εταιρείας Novartis κατέθεσε το ελληνικό Δημόσιο, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Το ελληνικό δημόσιο, αξιώνει ποσό ύψους 214 εκατ. ευρώ, «για ηθική βλάβη που έχει υποστεί από τις τις πράξεις που η ίδια η εταιρεία έχει ομολογήσει στις ΗΠΑ και αφορούν στο χρηματισμό γιατρών».

Η δήλωση του Θάνου Πλεύρη

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο υπουργός Υγείας: «Σήμερα το ελληνικό δημόσιο κατέθεσε αγωγή κατά της Novartis ποσού 214 εκατ. ευρώ για την ηθική βλάβη που έχει υποστεί το ελληνικό δημόσιο από τις πράξεις που η ίδια η εταιρεία έχει ομολογήσει στις ΗΠΑ και αφορούν στο χρηματισμό γιατρών.
Το ελληνικό δημόσιο επιφυλάσσεται με νεότερη αγωγή να διεκδικήσει την οποιαδήποτε ζημία έχει υποστεί και είμαστε ξεκάθαροι ότι θα εφαρμοστούν όλες οι κυρώσεις κατά της εταιρείας Novartis για τις παράνομες πρακτικές της».

Προς ειδικό δικαστήριο Παπαγγελόπουλος, Τουλουπάκη

Εν τω μεταξύ, στην τελευταία εξέλιξη, όσον αφορά το σκάνδαλο Novartis, η αντεισαγγελέας Ελένη Μετσοβίτου - Φουρλή ζητά να παραπεμφθούν σε ειδικό δικαστήριο, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και οι πρώην εισαγγελείς διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης.
Στην περίπου 300 σελίδων πρόταση της προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, η εισαγγελική λειτουργός ζητά να παραπεμφθούν οι παραπάνω σε δίκη ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου για το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας, που αφορά στις καταγγελίες για παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης στο σκέλος των δέκα πολιτικών προσώπων που ενεπλάκησαν στην υπόθεση της Νοvartis.
Σχετικά με τις καταγγελίες του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή για εκβιασμό του από τον πρώην υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και δημοσιογράφους, η πρόταση της εισαγγελικής λειτουργού είναι στο σύνολο της απαλλακτική.
Ειδικότερα, προτείνει να μην γίνει καμμία κατηγορία για κανένα από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση, δημοσιογράφους Ιω. Φιλιππάκη, Γιάννα Παπαδάκου, Αλέξανδρο Τάρκα, Κώστα Βαξεβάνη.
Τον τελικό λόγο έχει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο που θα κρίνει αν στο Ειδικό Δικαστήριο θα οδηγηθούν μόνο τα συγκεκριμένα πρόσωπα και για αυτή την κατηγορία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης