Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καπραβέλος: Νέος ιός η Omicron 5 – Η χαλάρωση των μέτρων έφερε το καλοκαιρινό κύμα

Καπραβέλος: Νέος ιός η Omicron 5 – Η χαλάρωση των μέτρων έφερε το καλοκαιρινό κύμα
Οι μάσκες έχουν ουσιαστικά καταργηθεί ενώ έχουν μειωθεί και οι εμβολιασμοί είπε ο κ.Καπραβέλος
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως η Omicron 5 είναι νέος ιός διατύπωσε ο Ν. Καπραβέλος, διευθυντής στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου», αναφέροντας πως η μεγάλη χαλάρωση των μέτρων οδήγησε σε καλοκαιρινό κύμα.
«Και τώρα είμαστε στην πρώτη φάση του.
Έχουμε χαλαρώσει πάρα πολύ ενώ έλεγχοι στα σημεία εισόδου των τουριστών δεν υπάρχουν» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Καπραβέλος, ο οποίος δεν παρέλειψε να σχολιάσει την κατάσταση που επικρατεί σε εσωτερικούς και εσωτερικούς χώρους λέγοντας ότι «οι μάσκες έχουν ουσιαστικά καταργηθεί ενώ έχει μειωθεί και το πρόγραμμα των εμβολιασμών».

Οι ενισχυτικές δόσεις προφυλάσσουν

Αναφερόμενος στις ενισχυτικές δόσεις που θα κληθούμε να κάνουμε από Σεπτέμβρη επισήμανε ότι «η τρίτη και η τέταρτη δόση εμβολίων καθυστερεί πολύ σε υψηλού κινδύνου πολίτες», λέγοντας ταυτόχρονα ότι προφυλάσσουν από τη βαριά νόσηση.
«Η Omicron 5 έχει ξεχωριστά χαρακτηριστικά.
Πρόκειται περί νέου ιού.
Μολύνει και αυτούς που είχαν μολυνθεί με την Omicron» είπε ο κ.Καπραβέλος, ο οποίος αναφερόμενος στις νέες επιστημονικές εξελίξεις για την αντιμετώπιση του ιού και των νέων παραλλαγών του, τόνισε ότι οι γιατροί περιμένουν τα εμβόλια νέας γενιάς, τα οποία θα αντιμετωπίζουν και την παραλλαγή Omicron.
«Ο στόχος να μην νοσήσουμε βαριά και να μη χάσουμε τη ζωή μας εκπληρώνεται με τις ενισχυτικές δόσεις» υποστήριξε ο κ.Καπραβέλος.

Δεν υπάρχει πίεση στο ΕΣΥ

Όπως είπε ο κ. Καπραβέλος «στα νοσοκομεία αυτή την στιγμή δεν αισθανόμαστε την πίεση».
«Δεν βλέπουμε βαριές πνευμονίες, όπως συνέβαινε με την παραλλαγή Delta.
Το έκτο κύμα ξεκίνησε πιο νωρίς και θα φέρει πίεση στο σύστημα υγείας» υποστήριξε ο κ.Καπραβέλος, ο οποίος είπε πως ήταν μεγάλο λάθος η κατάργηση της μάσκας.
«Δεν περιμένουμε την έκρηξη της πανδημίας για να πάρουμε μέτρα. Είναι λάθος.
Η πανδημία είναι ένα ακραίο υγειονομικό φαινόμενο.
Μέτρα παίρνουμε νωρίτερα.
Το έκτο κύμα ξεκίνησε πιο νωρίς σε σχέση με την Delta που είχε ξεκινήσει τέλη Ιούλη, αρχές Αυγούστου» τόνισε ο κ.Καπραβέλος.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης