Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μαγιορκίνης: Την Τρίτη 28 Ιουνίου αναμένονται πάνω από 20.000 κρούσματα κορωνοϊού

Μαγιορκίνης: Την Τρίτη 28 Ιουνίου αναμένονται πάνω από 20.000 κρούσματα κορωνοϊού
Η αύξηση των κλινών εντός των νοσοκομείων παρέμεινε στο επίπεδο του 44%.

Το άλμα στον αριθμό κρουσμάτων του κορωνοϊού σχολιάζει σε ανάρτησή του στο Facebook ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαργιορκίνης.
Όπως γράφει, σχετικά με την αυξητική τάση που παρατηρείται, την Τρίτη (28/6), περιμένουμε να δούμε πάνω από 20.000 κρούσματα. Δευτέρα ήταν 7.682 κρούσματα.

Η ανάρτηση του Γκίκα Μαγιορκίνη: 

«Ενημέρωση σχετικά με την επιδημιολογιά της θερινής έξαρσης COVID-19.
Η μεσοσταθμική αύξηση στον αριθμό των διαγνώσεων με COVID-19 κινήθηκε στο επίπεδο του 60% εντός της τελευταίας εβδομάδας. Αυτό σημαίνει ότι αύριο Τρίτη λογικά περιμένουμε να δούμε λίγο παραπάνω από 20.000 διαγνώσεις.
Η αύξηση των κλινών εντός των νοσοκομείων παρέμεινε στο επίπεδο του 44%.
Ο αριθμός των διασωληνωμένων παρέμεινε σχετικά σταθερός με ήπια αύξηση της τάξης του 3%. Προς το παρόν δεν έχουμε δει σημαντική πίεση στις ΜΕΘ αν και η αύξηση στις διαγνώσεις είναι παρούσα τουλάχιστον 2 εβδομάδες. Η κινητική και δυναμική στις διασωληνώσεις εντός αυτής της εβδομάδας θα είναι και ο σημαντικότερος προγνωστικός δείκτης.
Το βασικό σενάριο πρόβλεψης για την θερινή έξαρση παραμένει σε κορύφωση μέχρι τις 10 Ιουλίου που θα κυμανθεί στο επίπεδο των 20.000 διαγνώσεων (7-ήμερος μέσος όρος)».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->