Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τζανάκης: Τσουνάμι κρουσμάτων covid – Στα 22.000 σήμερα 28/6, στα 30.000 στην κορύφωση

Τζανάκης: Τσουνάμι κρουσμάτων covid – Στα 22.000 σήμερα 28/6, στα 30.000 στην κορύφωση
Μετά τις 15 Ιουλίου η κορύφωση του πανδημικού κύματος υποστήριξε ο κ.Τζανάκης
Σχετικά Άρθρα
Δραματικές προβλέψεις για τσουνάμι κρουσμάτων covid, τα οποία σήμερα Τρίτη 28/6 μπορεί να φτάσουν ακόμα και τα 22.000, κάνουν οι ειδικοί, οι οποίοι εκτιμούν πως η κορύφωση του νέου αυτού πανδημικού κύματος θα πρέπει να αναμένεται μετά τις 15 Ιουλίου.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Τζανάκης εκτίμησε ότι τα μοντέλα του δείχνουν για σήμερα από 17.000 μέχρι και 22.000 κρούσματα, ενώ ενδέχεται να φτάσουν και τα 30.000.
Όπως είπε, η ανοδική πορεία θα κρατήσει περίπου έναν μήνα ενώ εκτίμησε πως η κορύφωση του πανδημικού κύματος αναμένεται μετά τις 15 Ιουλίου «χωρίς να την βλέπουμε ακόμα επακριβώς».

Πίεση σε απλές κλίνες

«Έως τις 15 Ιουλίου θα έχουμε ανοδική πορεία.
Εάν ακολουθήσουμε την Πορτογαλία που μας «μοιάζει» πάρα πολύ και κοινωνικά και τουριστικά και μετρήσουμε σωστά και κάνουμε τα τεστ, πιθανότατα θα φτάσουμε στο ύψος που ήταν τουλάχιστον η Omicron 2, δηλαδή στα 20.000 με 30.000 κρούσματα στις αιχμές» είπε ο κ.Τζανάκης, ο οποίος προειδοποίησε ότι θα υπάρξει μια σχετική πίεση σε απλές κλίνες των νοσοκομείων και θα αυξηθούν οι θάνατοι.
«Ήδη έχουν τετραπλασιαστεί οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία, από 80 έχουν φτάσει 250» υποστήριξε ο κ.Τζανάκης, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες εάν κολλήσουν να το δηλώνουν και να μην πηγαίνουν σε εκδηλώσεις κοινωνικές ακόμα και με απλό συνάχι, καθώς ούτε οι γιατροί δεν μπορούν να ξεχωρίσουν από τα συμπτώματα για ποιον ιό πρόκειται.

Οι άνω των 60 να κάνουν την δ’ δόση

Για την τέταρτη δόση, παροτρύνει όσους είναι άνω των 60 ή έχουν συνοδά νοσήματα να το κάνουν και όσους είναι μεταξύ 50 και 60 να το σκεφτούν.
«Κάτω από 50, όποιος έχει κάνει τρεις δόσεις ή τρεις δόσεις συν νόσο και δεν έχει σοβαρά προβλήματα ή έχει καλά ρυθμισμένα συνοδά νοσήματα, μια υπερτασούλα, λίγο θυρεοειδή, κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να έρθει να κάνει το εμβόλιο.
Δεν υπάρχει πουθενά, κανένα εύρημα που να λέει ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν κάποια ωφέλεια εξ αυτού», τόνισε ο κ.Τζανάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

`
Κλείσιμο
Advertisement