Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Νέος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ο Ισ. Ντογιάκος - Η Ευαγ. Νίκα, πρόεδρος του ΣτΕ

Νέος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ο Ισ. Ντογιάκος - Η Ευαγ. Νίκα, πρόεδρος του ΣτΕ
Η επιλογή Ντογιάκου έγινε από το υπουργικό συμβούλιο έπειτα από σχετική πρόταση του αρμόδιου υπουργού Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνου Τσιάρα
Νέος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είναι από σήμερα (4/7/2022) ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, ενώ στη θέση του πρόεδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας επελέγη η αντιπρόεδρος η Ευαγγελία Νίκα.
Η επιλογή Ντογιάκου έγινε από το υπουργικό συμβούλιο έπειτα από σχετική πρόταση του αρμόδιου υπουργού Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνου Τσιάρα.
Ο κ. Ντογιάκος έχει χειριστεί πλήθος σημαντικών υποθέσεων με έντονο πολιτικό και κοινωνικό αντίκτυπο κατά τη διάρκεια της πολυετούς θητείας του, ενώ έξω από το σπίτι του είχε βρεθεί το 2018 εκρηκτικός μηχανισμός. Κορωνίδα των υποθέσεων που έχει χειριστεί στην καριέρα του ο κ. Ντογιάκος, ήταν η δικογραφία για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Μετά την ολοκλήρωση της ανάκρισης είχε ζητήσει με πρότασή του προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο την παραπομπή σε δίκη 70 προσώπων, μεταξύ των οποίων και των 18 τότε βουλευτών του κόμματος.
Όσον αφορά την Ευαγγελία Νίκα εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Φεβρουάριο του 1984 και θα αποχωρήσει από το δικαστικό σώμα το έτος 2024. Ήταν αντιπρόεδρος στο Συμβούλιο της Επικρατείας και επιλέχθηκε μετά την αποχώρηση την περασμένη Πέμπτη, λόγω συνταξιοδότησης του Προέδρου του Δικαστηρίου Δημητρίου Σκαλτσούνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης