Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καπραβέλος: Η Omicron 5 πιο επικίνδυνη από την Omicron 2 - Τριψήφιος ο αριθμός των διασωληνωμένων

Καπραβέλος: Η Omicron 5 πιο επικίνδυνη από την Omicron 2 - Τριψήφιος ο αριθμός των διασωληνωμένων

Σύμφωνα με τον Ν. Καπραβέλο, η Πολιτεία πρέπει να δώσει το σήμα «τέρμα στη χαλάρωση» και να γίνει μια επανεξέταση του θέματος

Επικρατεί η Omicron 5 στη χώρα και μάλιστα είναι πιο επικίνδυνη από την Omicron 2 «και επομένως οι πολίτες που μολύνονται το περνούν πιο βαριά», υπογράμμισε ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου», Ν, Καπραβέλος, κρούοντας το «καμπανάκι» για την χαλάρωση των μέτρων.
Όπως ο ίδιος ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ, «η μεγάλη διασπορά του ιού οφείλεται και στην χαλάρωση των μέτρων» και τόνισε ότι η Πολιτεία πρέπει να δώσει το σήμα «τέρμα στη χαλάρωση» και να γίνει μια επανεξέταση του θέματος.
«Είμαστε σε μια μεγάλη έξαρση του έκτου κύματος της πανδημίας με πάρα πολλά κρούσματα» και η Omicron 5 που επικρατεί προσβάλλει το κατώτερο αναπνευστικό και οι ασθενείς δεν επισκέπτονται άμεσα το νοσοκομείο, σημείωσε.
Πρόσθεσε πως αυτό είναι αποτέλεσμα της απουσίας κάθε στοιχειώδους μέτρου προστασίας που περιλαμβάνει τη χρήση μάσκας και τη διενέργεια διαγνωστικών τεστ.
Αναφερόμενος στα νοσοκομεία, είπε πως η κατάσταση δυσχεραίνει και ο αριθμός των διασωληνωμένων έγινε τριψήφιος, ενώ οι θάνατοι για δεύτερη φορά το τελευταίο διάστημα είναι πάνω από 20, γεγονός που όπως εξήγησε, σημαίνει ότι «αρχίζουν και επηρεάζονται οι σκληροί δείκτες της πανδημίας».
Εκτίμησε ότι η διασπορά του ιού μπορεί να μην δώσει τρομακτικές συνέπειες γιατί είναι καλοκαίρι.
Τέλος, για την τέταρτη δόση εμβολίου, ο κ. Καπραβέλος υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητη στους άνω των 60 ετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης