Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τζανάκης: Απόλυτα διαχειρίσιμη η κατάσταση με τον κορωνοϊό – Η πανδημία δείχνει τάσεις ενδημικότητας

Τζανάκης: Απόλυτα διαχειρίσιμη η κατάσταση με τον κορωνοϊό – Η πανδημία δείχνει τάσεις ενδημικότητας
"Αυτή την στιγμή η πανδημία έχει ενδημικά χαρακτηριστικά. Οι περισσότεροι το περνάνε στο σπίτι με λίγη κακουχία:, ανέφερε ο Ν. Τζανάκης
Σχετικά Άρθρα

«Η κατάσταση είναι πολύ διαχειρίσιμη ιδίως στις ΜΕΘ και η πανδημία δείχνει τάσεις ενδημικότητας», τόνισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Ν. Τζανάκης.
Όπως εξήγησε μιλώντας στην ΕΡΤ, «δεν πρέπει να φοβόμαστε και να πανικοβαλόμαστε. Αυτή την στιγμή η πανδημία έχει ενδημικά χαρακτηριστικά. Οι περισσότεροι το περνάνε στο σπίτι με λίγη κακουχία».
Σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη, η μάσκα είναι το μόνο μέσο που μας προστατεύει από τη μόλυνση όταν θέλουμε να συγχρωτιστούμε με άγνωστο κόσμο και «τα μέτρα (προστασίας) είναι το κλειδί που θα μας επιτρέψουν να κρατήσουμε το πανδημικό κύμα χαμηλά».
Εξέφρασε τη διαφωνία του με την κατάργηση της καθημερινής ενημέρωσης από τον ΕΟΔΥ, λέγοντας πως είναι απαραίτητη ασχέτως αν εκδίδει την εβδομαδιαία έκθεσή του.
Τέλος, για την Κρήτη ανέφερε ότι το νησί βράζει από τον ιό, κάτι που συμβαίνει κυρίως επειδή έχουν μειωθεί τα τεστ για τον έλεγχο της πανδημίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης