Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τζανάκης: Στις 15 με 25 Ιουλίου το peak των κρουσμάτων – Θα φτάσουμε τα 22.000

Τζανάκης: Στις 15 με 25 Ιουλίου το peak των κρουσμάτων – Θα φτάσουμε τα 22.000
Βραδεία αποκλιμάκωση τον Αύγουστο εκτίμησε ο κ.Τζανάκης
Την εκτίμηση πως η κορύφωση των κρουσμάτων του έκτου κύματος της πανδημίας covid θα καταγραφεί έως τις 25 Ιουλίου, όταν και θα δούμε περίπου 20.000 κρούσματα διατύπωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Ν. Τζανάκης.
«Από τις αρχές Ιουνίου είχαμε πει ότι το 'peak' θα γίνει 15 – 25 Ιουλίου» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Τζανάκης αναφέροντας ότι ο αριθμός των κρουσμάτων στη μέγιστη τιμή του θα κυμανθεί μεταξύ 20.000 και 22.000.
Όπως είπε, τον Αύγουστο θα ακολουθήσει μια βραδεία αποκλιμάκωση αλλά εξαιτίας του ελληνικού καλοκαιριού με τις κοινωνικές εκδηλώσεις, τους γάμους και τον Δεκαπεντάυγουστο, ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο τι ακριβώς θα συμβεί.
«Θα παραμείνουμε και τον Αύγουστο ψηλά σε κρούσματα, μπορεί να μην φτάσουμε τις 25.000 αλλά δεν θα πέσουμε κάτω από τις 10.000» υποστήριξε ο κ.Τζανάκης.

Περίπου 300 με 350 εισαγωγές ημερησίως

Για την κατάσταση στα νοσοκομεία, σημείωσε ότι κατά μέσο όρο γίνονται 300-350 εισαγωγές ημερησίως, οι οποίες, όπως είπε, διακινούνται πάρα πολύ γρήγορα χωρίς να επιβαρύνουν το ΕΣΥ.
Σχετικά με τη 4η δόση εμβολίου επανέλαβε ότι επιβάλλεται να την πραγματοποιήσουν οι άνω των 60, υποστηρίζοντας πως οι κάτω των 60 δεν θα πρέπει γενικώς να την κάνουν εκτός κι αν έχουν ειδικούς λόγους (λόγω υποκείμενου νοσήματος), τους οποίους καλό είναι να συζητήσουν με τον γιατρό τους για να αποφασίσουν.
«Δε θα τους κάνει κακό να το ξεκαθαρίσουμε, αλλά δεν έχει αποδειχθεί διακριτή ωφέλεια για αυτή την ιατρική ομάδα.
Όταν μια ιατρική πράξη δεν προάγει διακριτά την υγεία του ανθρώπου δεν μπορούμε να τη συστήσουμε.
Στους άνω τους 60 έχει αποδειχθεί ισχυρή ωφέλεια» είπε ο κ.Τζανάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης