Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σαρηγιάννης: Τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού είναι 315.000 - Κορύφωση στο τέλος της εβδομάδας, καλύτερη μετά τις 12/8 η κατάσταση

Σαρηγιάννης: Τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού είναι 315.000 - Κορύφωση στο τέλος της εβδομάδας, καλύτερη μετά τις 12/8 η κατάσταση
Καλύτερη θα είναι η κατάσταση τον Αύγουστο ειδικά, από τις 12/8 και μετά, σύμφωνα με τον Δ. Σαρηγιάννη
Σχετικά Άρθρα

Σε 315.000 ανέρχονται περίπου τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, με την κορύφωση αυτού του έκτου πανδημικού κύματος να αναμένεται προς το τέλος της εβδομάδας, αν και ήδη σε κάποια νησιά αυτό έχει συμβεί.
Όπως ανέφερε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η διασπορά στην κοινότηταα φτάσει στην κορύφωσή της προς το τέλος αυτή της εβδομάδας, αν και ήδη αυτό έχει γίνει σε τουριστικές περιοχές όπως Μύκονος, Πάρος, Σαντορίνη, αλλά και στις τρεις από τις τέσσερις περιφέρειες, με εξαίρεση το Ηράκλειο όπου συνεχίζεται η αύξηση.
«Έχουμε δημιουργήσει τοπική ανοσία στα νησιά που ηγήθηκαν σε αυτό το κύμα», τόνισε ο κ. Σαρηγιάννης και πρόσθεσε  ότι υπάρχει έντονη αυξητική τάση σε περιοχές όπως η Πιερία, η Ζάκυνθος, η Χαλκιδική, η Κέρκυρα, η Ρόδος και η Θάσος , που δεν θα αποκλιμακωθεί στο επόμενο δεκαήμερο και καλό θα είναι να αυξηθεί ο αριθμός των τεστ.

Η πορεία τον Αύγουστο

Σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη, καλύτερη θα είναι η κατάσταση τον Αύγουστο ειδικά, από τις 12/8 και μετά, αν και αυτό θα εξαρτηθεί από το πως θα διαχειριστούμε τις τουριστικές ροές από χώρες όπως Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, όπου η πανδημία βρίσκεται σε έξαρση.

Δεν τελειώνουμε με το να κολλήσουμε

Ακόμη, ο κ. Σαρηγιάννης εξήγησε γιατί είναι σημαντικό να μην μολυνθεί κάποιος με τον ιό.
Όπως ανέφερε, «υπάρχει πραγματικά το αίσθημα της κούρασης και το αίσθημα "να κολλήσω να τελειώνω". Δυστυχώς, δεν τελειώνουμε με το να κολλήσουμε, υπάρχει διαφυγή ανοσίας και με την omicron μπορείς να ξανακολλήσεις".
Σημείωσε ότι "ο ιός είναι μια συστημική φλεγμονή του οργανισμού που χτυπάει στα ευαίσθητα μας σημεία".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης