Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βασιλακόπουλος: Τετραπλασιάστηκαν οι εισαγωγές covid στα νοσοκομεία

Βασιλακόπουλος: Τετραπλασιάστηκαν οι εισαγωγές covid στα νοσοκομεία
Ο ιός προσπαθεί να γίνει πιο μεταδοτικός για να επιβιώσει είπε ο κ.Βασιλακόπουλος
Σχετικά Άρθρα
Την θέση πως έχουν τετραπλασιαστεί οι εισαγωγές covid στα νοσοκομεία διατύπωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θ. Βασιλακόπουλος, επισημαίνοντας πως ο ιός προσπαθεί να γίνει πιο μεταδοτικός για να επιβιώσει.
«Αυτά τα δύο χρόνια ο ιός απέδειξε ότι αλλάζει πιο γρήγορα από ότι αναμέναμε.
Πλέον έχουμε να κάνουμε με κοινωνίες κουρασμένες, που έχουν βαρεθεί να ζουν με το φόβο του κορωνοϊού και να προσαρμόζουν τη ζωή τους σε αυτό, με αποτέλεσμα να πηγαίνουν στο άλλο άκρο.
Ο ιός προκαλεί θανάτους, προκαλεί νοσηλείες.
Ήδη στη χώρα μας νοσοκομεία που είχαν επανέλθει στην κανονική τους λειτουργία μετατρέπονται ξανά σε νοσοκομεία κορονοϊού» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ.Βασιλακόπουλος.
Όπως είπε ήδη διαπιστώνεται πίεση στα νοσοκομεία.
«Το νοσοκομείο Φλέμινγκ θα γίνει ξανά νοσοκομείο για κορωνοϊό.
Στο Σωτηρία ορισμένες κλινικές μετατρέπονται ξανά σε κλινικές Covid-19.
Πριν τρεις εβδομάδες είχαμε 80 εισαγωγές κατά μέσο όρο την ημέρα από ασθενείς με κορωνοϊό και τώρα έχουμε 300 εισαγωγές.
Έχουμε τετραπλασιάσει τις εισαγωγές» ανέφερε ο κ.Βασιλακόπουλος.

Ατυχής η επιλογή του ΕΟΔΥ να σταματήσει την καθημερινή ενημέρωση

Σχολίασε επίσης την εβδομαδιαία ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ που όπως είπε θα έπρεπε να είναι καθημερινή για να υπάρχει εγρήγορση στον πληθυσμό. Όσον αφορά την ίδια την έκθεση καυτηρίασε το γεγονός ότι σε μια χώρα 10 εκατ. η αναγωγή στην ενημέρωση του ΕΟΔΥ γίνεται ανά εκατ. πληθυσμού, κάνοντας τον κόσμο και τους επιστήμονες να πιάνουν κομπιουτεράκι για να δουν τι πραγματικά συμβαίνει στην χώρα με τον κορωνοϊό.
«Αυτό δεν έχει καμία λογική» είπε ο κ.Βασιλακόπουλος, αναφέροντας πως δεν καταλαβαίνει τι εξυπηρετεί αυτό ο τρόπος ενημέρωσης.
Όπως είπε, τα πραγματικά ημερήσια κρούσματα είναι πάνω από 30.000, γεγονός που σημαίνει ότι πολλοί νοσούν και δεν το γνωρίζουν ή δεν καταγράφονται σωστά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης