Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κατέπεσε πυροσβεστικό ελικόπτερο στη Σάμο - Δύο διασωθέντες, δύο νεκροί

Κατέπεσε πυροσβεστικό ελικόπτερο στη Σάμο -  Δύο διασωθέντες, δύο νεκροί
Το ελικόπτερο συμμετείχε σε επιχείρηση κατάσβεσης φωτιάς

Πυροσβεστικό ελικόπτερο Mi 8 που ελάμβανε μέρος στην επιχείρηση κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς στη Σάμο κατέπεσε και συνετρίβη στη θάλασσα στην περιοχή Άγιος Μηνάς, βόρεια του Παλαιοχωρίου.
Το πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου Mi- 8 κατέπεσε υπό αδιευκρίνιστες -επί του παρόντος- συνθήκες, το απόγευμα ενώ στην περιοχή επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι τουλάχιστον 6 μποφόρ.
Το ελικόπτερο Mi 8 ρωσικής κατασκευής μισθώνεται από το Πυροσβεστικό Σώμα και το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής για την ενίσχυση των δυνάμεων αεροπυρόσβεσης.
Είχε πλήρωμα αποτελούμενο από τέσσερα μέλη: ένας Ρουμάνο, δύο Μολδαβούς και έναν Έλληνα μεταφραστή, που είχε αναλάβει ρόλο συνδέσμου για τη συνεργασία και τη συνεννόηση των πιλότων με τις δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος.
Αμέσως άρχισε μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό των αγνοουμένων.
Ο πιλότος εντοπίστηκε και διασώθηκε από το λιμενικό και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου.
Αργότερα βρέθηκαν άλλα δύο μέλη του πληρώματος νεκρά.
Το τέταρτο εντοπίστηκε σώο, αφού κατάφερε και κολύμπησε και βγήκε μόνο του στη στεριά.
Στο μεταξύ κυκλοφόρησε  φωτογραφία που φαίνεται να δείχνει τη στιγμή της συντριβής του πυροσβεστικού ελικοπτέρου στη θάλασσα. Από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και την Πυροσβεστική δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής η αυθεντικότητά της.

φωτο.JPG


www.bankingnews

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης