Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κρήτη: Παραμένουν στο δάσος της Κέρης οι πυροσβεστικές δυνάμεις, οριοθετημένη η πυρκαγιά

Κρήτη: Παραμένουν στο δάσος της Κέρης οι πυροσβεστικές δυνάμεις, οριοθετημένη η πυρκαγιά
Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήταν άμεση ενώ στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν δώδεκα μεγάλα και πέντε μικρά πυροσβεστικά οχήματα με 65 πυροσβέστες

Παραμένουν στο δάσος της Κέρης στο Δήμο Μαλεβιζίου οι πυροσβεστικές δυνάμεις, έχοντας όμως οριοθετήσει την πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου (16/7/2022).
Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήταν άμεση ενώ στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν δώδεκα μεγάλα και πέντε μικρά πυροσβεστικά οχήματα με 65 πυροσβέστες και επτά υδροφόρες και πέντε jcp του δήμου και της περιφέρειας.
Στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν δύο ελικόπτερα ένα της πυρoσβεστικής και ένα του στρατού, ενώ τις δυνάμεις ενίσχυσε ομάδα 30 δασοκομάντο που έφτασαν με ειδική πτήση από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και εκτός από την συμβολή τους στις πυρκαγιές στο Νότιο Ρέθυμνο, συνέδραμαν και στην πυρκαγιά στο δάσος της Κέρης που μέσα σε λίγες εβδομάδες είναι η τρίτη φορά που τυλίγεται στις φλόγες και έχει υποστεί εκτεταμένες καταστροφές.
Η φωτιά στο πέρασμά της κατέκαψε χορτολιβαδική έκταση, ενώ οι δυνάμεις παραμένουν στο σημείο, για την αποφυγή της πιθανότητας αναζωπύρωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης