Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παγώνη: Περιμένουμε στην Ελλάδα σε περίπου σε 20 ημέρες τα πρώτα κρούσματα της υποπαραλλαγής «Κένταυρος»

Παγώνη: Περιμένουμε στην Ελλάδα σε περίπου σε 20 ημέρες τα πρώτα κρούσματα της υποπαραλλαγής «Κένταυρος»

"Τα νοσοκομεία δεν είναι “κλειδωμένα”, είναι ανοιχτά για κάποιον που έχει πρόβλημα και δεν προλαβαίνει να πάει στο εφημερεύον νοσοκομείο", ανέφερε η Μ. Παγώνη

Σχετικά Άρθρα

«Εμείς περιμένουμε στην Ελλάδα σε περίπου σε 20 ημέρες τα πρώτα κρούσματα της υποπαραλλαγής «Κένταυρος», τόνισε η Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθηνών - Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), Μ. Παγώνη, σημειώνοντας ωστόσο πως «δεν είναι θανατηφόρα, είναι όμως πολύ μεταδοτική είναι, οπότε χρειάζεται προσοχή».
Η κα Παγώνη μιλώντας στον ΑΝΤ1 κάλεσε εκ νέου τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας, κυρίως όπου υπάρχει συνωστισμός, προκειμένου να αποτραπεί μια νέα επιδείνωση της κατάστασης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «στην βαλίτσα για τις διακοπές μας, βάζουμε μαζί μάσκες και αντισηπτικά. Στα πανηγύρια πάμε, αλλά φοράμε μάσκα γιατί υπάρχει συνωστισμός και οι μεταλλάξεις είναι πολύ μεταδοτικές».

Για τα νοσοκομεία

«Έχει μεγάλη σημασία το μήνυμα να περάσει ότι τα νοσοκομεία δεν είναι “κλειδωμένα”, είναι ανοιχτά για κάποιον που έχει πρόβλημα και δεν προλαβαίνει να πάει στο εφημερεύον νοσοκομείο», ανέφερε η κα Παγώνη, με αφορμή τον θάνατο 49χρονου στην Πάτρα έξω από νοσοκομείο.
Όπως είπε, «δεν εφημερεύουν παντού και όλα τα νοσοκομεία, αλλά αν τύχει ένα τροχαίο πιο πέρα, αν τύχει ένα περιστατικό όπως του ανθρώπου αυτού που χρειάζεται βοήθεια, εννοείται πως είναι “ανοιχτά”».
Υπογράμμισε ότι «η νοσηλεύτρια όφειλε να ειδοποιήσει τον γιατρό της παθολογικής ή καρδιολογικής κλινικής να τον δει, να εκτιμήσει την κατάσταση, να εξασφαλίσει το περιστατικό και ότι δεν κινδυνεύει η ζωή του ασθενούς και να καλέσει ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει σε νοσοκομείο που εφημερεύει. Είχε προηγηθεί άλλο περιστατικό και κατέβηκε ο καρδιολόγος από την κλινική και είχε δει τον ασθενή. Έγινε λάθος διαχείριση του περιστατικού. Είναι τραγική ιστορία αυτή, δεν είναι αστείο… Είναι θέμα διαδικασιών. Η διαδικασία είναι απλή: να κατέβει ο γιατρός κάτω και να δει τον ασθενή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης