Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πυροσβεστική: Σε εξέλιξη οι φωτιές σε Έβρο, Λέσβο, Ηλεία - Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 143 αστικές πυρκαγιές

Πυροσβεστική: Σε εξέλιξη οι φωτιές σε  Έβρο, Λέσβο, Ηλεία - Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 143 αστικές πυρκαγιές
Όλες οι οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή
Σχετικά Άρθρα

Μάχη με τις φλόγες στα τρία πύρινα μέτωπα – Έβρο, Λέσβο και Ηλεία- εξακουλουθούν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες το τελευταίο 24ωρο κλήθηκαν να επέμβουν συνολικά σε 143 αστικές πυρκαγιές, αλλά και να παρέχουν βοήθεια σε 55 περιπτώσεις.
Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, σε εξέλιξη εξακολουθεί να είναι η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Σουφλί Έβρου, όπου μαίνεται από την Πέμπτη 21 Ιουλίου η πυρκαγιά στο Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς. Την κατάσβεση επιχειρούν 320 πυροσβέστες, με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 68 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν 2 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Στο έργο της κατάσβεσης συνδρομή παρέχουν το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, η ΕΛ.ΑΣ., οι Δασικές Υπηρεσίες Έβρου, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.
Στη Λέσβο, 83 πυροσβέστες, με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 21 οχήματα, επιχειρούν την κατάσβεση της πυρκαγιάς ,η οποία είχε ως σημείο έναρξης την περιοχή Καστρί στις 23/7.. Επίσης, επιχειρούν από αέρος 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, ενώ συνδρομή παρέχουν επίσης το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ, καθώς και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.
Τέλος, σε ό,τι αφορά τη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Κυριακή 24/7 στο Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων Ηλείας, είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 159 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 59 οχήματα και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ». Στην αεροπυρόσβεση επιχειρούν 4 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ καθώς και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.
Στο μεταξύ, όλες οι οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή.
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα, Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, με κατηγορία κινδύνου 4 για την Περιφέρεια Αττικής και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης