Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στις φλόγες Ηλεία, Έβρος, Μυτιλήνη – Καίγεται το δάσος της Δαδιάς, δεν απειλούνται χωριά – Επιχειρούν τα εναέρια μέσα

Στις φλόγες Ηλεία, Έβρος, Μυτιλήνη – Καίγεται το δάσος της Δαδιάς, δεν απειλούνται χωριά – Επιχειρούν τα εναέρια μέσα
"Είναι προφανές ότι υπάρχουν εμπρησμοί, ότι υπάρχουν σχέδια και οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα για να βρούμε τους ενόχους",  δήλωσε ο Τ. Θεοδωρικάκος από την Ηλεία
Σχετικά Άρθρα

(Συνεχές upd) Με τη συνδρομή των εναέριων δυνάμεων και με τη βοήθεια από τη μείωση της έντασης των ανέμων, οι πυροσβεστικές δυνάμεις θα επιχειρήσουν για ένα ακόμα 24ωρο σήμερα, Δευτέρα 25 Ιουλίου, να θέσουν υπό έλεγχο τα μεγάλα πύρινα μέτωπα σε Ηλεία, Έβρο και Μυτιλήνη.
Πάντως, και σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή τη στιγμή σε κανένα από τα πύρινα αυτά μέτωπα δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, αν και γίνεται λόγος για δεκάδες χιλιάδες καμμένα στρέμματα δάσους και καλλιεργειών.
Εν τω μεταξύ, ευχάριστα είναι τα νέα και από την πυρκαγιά στο δάσος της Δαδιάς, όπου άρχισε να βρέχει, κάτι που εκτιμάται ότι μπορεί να συμβάλει στο έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.
Ήδη,
στο βόρειο τμήμα προς το χωριό και στις εγκαταστάσεις της ξενοδοχειακής μονάδας που ανήκει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση εξελίσσεται καλά, καθώς λειτούργησε αποτελεσματικά η αντιπυρική ζώνη και η διαπλάτυνσή της, εξίσου καλή είναι η εικόνα και στο βορειοανατολικό μέτωπο προς Μονή και δασικό φυτώριο, ενω πλέον έμφαση δίνεται στο νοτιοδυτικό και δυτικό τμήμα.
«Η προσπάθεια που καταβάλλεται είναι πολύ μεγάλη και στόχος είναι να οριοθετηθεί η περιοχή του νοτιοδυτικού μετώπου», όπου και «θα επιχειρήσουν σήμερα νέες επίγειες δυνάμεις που θα προσπαθήσουν να «κλείσουν» τις εστίες», δήλωσε από τη Δαδιά Έβρου ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρ. Στυλιανίδης.
Ωστόσο, νέα πύρινα μέτωπα εκδηλώθηκαν τη Δευτέρα 25/7, αυτή τη φορά σε Πέλλα και Χαλκιδική, ενω αργότερα το μεσημέρι σήμανε συναγερμός εκ νέου για τις φωτιές που ξέσπασαν σε Σκαραμαγκά, Ωρωπό και Ρέθυμνο . 

Κυβερνητικές πηγές για Δαδιά: Δύσκολη η κατάσταση κυρίως είναι νοτιοδυτικά

«Αυτή την ώρα όλος ο σχεδιασμός και η προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρώνεται κυρίως στο δύσκολο νοτιοδυτικό μέτωπο», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές για την πυρκαγιά στη Δαδιά Έβρου.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές,«η κατάσταση είναι δύσκολη νοτιοδυτικά κυρίως. Εκεί πλέον επικεντρώνεται. Ο βόρειος άνεμος έχει επιδεινώσει την κατάσταση σε αυτό το τμήμα, με αποτέλεσμα να την ανοίξει αρκετά προς τα εκεί. Στο σημείο αυτό δεν βρέχει. Δεν έχει θιχτεί ωστόσο η ζώνη Α1 Προστασίας της Φύσης του πάρκου, ενώ στην Α2 το 30% περίπου εντός της καεισας περιοχής, λόγω φύσης πυρκαγιάς (έρπουσα) και γλωσσών που δημιουργήθηκαν παραμένει άκαυτο και ζωντανό».

Στυλιανίδης από Δαδιά: Στόχος να οριοθετηθεί το νοτιοδυτικό μέτωπο - Νέες επίγειες δυνάμεις θα προσπαθήσουν να «κλείσουν» τις εστίες

«Η προσπάθεια που καταβάλλεται είναι πολύ μεγάλη και στόχος είναι να οριοθετηθεί η περιοχή του νοτιοδυτικού μετώπου», όπου και «θα επιχειρήσουν σήμερα νέες επίγειες δυνάμεις που θα προσπαθήσουν να «κλείσουν» τις εστίες»,
δήλωσε από τη Δαδιά Έβρου ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρ. Στυλιανίδης.
Νεότερη ενημέρωση για την πορεία της επιχείρησης αντιμετώπισης της πυρκαγιάς στη Δαδιά Έβρου πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 25/7 από τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, ο οποίος παραμένει στην περιοχή μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειο Παπαγεωργίου και επιτελικά στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος.
«Σήμερα το πρωί τώρα είχαμε εκ νέου αξιολόγηση της κατάστασης από το Πυροσβεστικό Σώμα, με τους επιτελείς που ήρθαν από την Αθήνα, μαζί με τις Ένοπλες Δυνάμεις, την Αστυνομία, την Περιφέρεια και τον Δήμαρχο της περιοχής. Πήραμε αποφάσεις που αφορούν κυρίως στο νοτιοδυτικό μέτωπο και εκεί θα επιχειρήσουν νέες επίγειες δυνάμεις που θα προσπαθήσουν να «κλείσουν» τις εστίες. Αυτή λοιπόν τη στιγμή, η προσπάθεια που καταβάλλεται είναι πολύ μεγάλη και στόχος είναι να οριοθετηθεί η περιοχή του νοτιοδυτικού μετώπου», δήλωσε ο κ. Στυλιανίδης.

Ο υπουργός σημείωσε πως «ήταν μία ακόμη δύσκολη βραδιά, εδώ στη Δαδιά με αναζωπυρώσεις. Έγινε μεγάλη προσπάθεια από όλους. Με σωστό συντονισμό, πραγματοποιήθηκαν προληπτικές οργανωμένες απομακρύνσεις πολιτών, κυρίως ατόμων από ευπαθείς ομάδες με αναπνευστικά προβλήματα. Η μετακίνηση έγινε πολύ σωστά και οι κάτοικοι βρίσκονται ήδη σε ξενοδοχεία».
Υπογράμμισε ακόμη πως «είναι μια δύσκολη μάχη, είναι μια μάχη για να διασφαλίσουμε την προοπτική αυτού του εξαιρετικού οικοσυστήματος» και πρόσθεσε πως «μετά τη δύσκολη αυτή μάχη, θα πρέπει οι ειδικοί να εξετάσουν το ζήτημα της αποκατάστασης των προβλημάτων που δημιούργησε η φωτιά. Κυρίως να σκεφτούμε την ανθεκτικότητα αυτού του οικοσυστήματος για το μέλλον».
Τέλος, ο κ. Στυλιανίδης ευχαρίστησε όλους όσοι συμβάλλουν, καθώς ο συντονισμός και χθες το βράδυ πήγε καλά. «Θερμές ευχαριστίες σε όλα τα στελέχη από τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Αστυνομία, στον Περιφερειάρχη και τους Αντιπεριφερειάρχες, τον Δήμαρχο, τους εθελοντές και τους Πυροσβέστες μας που κατέβαλαν και συνεχίζουν να καταβάλλουν ηρωική προσπάθεια, υπεράνθρωπη προσπάθεια, για να σώσουν το δάσος, για να διασφαλίσουν χθες το βράδυ ότι δεν θα έμπαινε η φωτιά στο χωριό. Το πετύχαμε με υπεράνθρωπες προσπάθειες. Χρειάζονται, λοιπόν, αναγνώριση οι Πυροσβέστες μας. Από όλους μας, γιατί δίνουν μια τιτάνια μάχη σε μία πολύ δύσκολη περιοχή, με δύσκολο ανάγλυφο και με πολύ μεγάλη ποσότητα καύσιμης ύλης που οδηγεί σε αναζωπυρώσεις», είπε χαρακτηριστικά.
Σημειώνεται ότι στην περιοχή της Δαδιάς Έβρου βρίσκεται από χθες (24/7) κυβερνητικό κλιμάκιο, υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη και μάλιστα, στο κέντρο ενημέρωσης της μονάδας διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δαδιάς συζητήθηκαν οι προτάσεις για τον καλύτερο συντονισμό αντιμετώπισης της πυρκαγιάς και ακολούθησε επιχειρησιακή σύσκεψη στο κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Ολύμπος».
stulianidis_2.JPG
Αναζωπυρώσεις στον Έβρο

Το δυσκολότερο έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων φαίνεται να είναι στον Έβρο και συγκεκριμένα στο δάσος της Δαδιάς όπου και καταγράφονται συνεχείς αναζωπυρώσεις, καθώς εξαιτίας των ανέμων μεταβάλλεται συνεχώς και το πύρινο μέτωπο.
Οι πυροσβέστες προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά,  έτσι ώστε να μην απειλήσει κατοικημένες περιοχές, ενώ και εκφράζεται αισιοδοξία για την εξέλιξη της πυρκαγιάς καθώς στην περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης 4 μποφόρ.
Με τη φωτιά να περνά αντιπυρική ζώνη, απειλώντας το Κέντρο Ενημέρωσης της Μονάδας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου και εξίσου ξαφνικά να αλλάζει πορεία και να εξαπλώνεται παράλληλα με την Εθνική Οδό στο ύψος του κόμβου Λύρας-Λαγυνών, οι δυνάμεις πυρόσβεσης έζησαν μία εφιαλτική νύχτα.
Σήμερα με το πρώτο φως της ημέρας στην περιοχή επιχειρούν 320 πυροσβέστες με 68 οχήματα, 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη, τέσσερα πυροσβεστικά ελικόπτερα με τη συνδρομή και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής 'Αμυνας, της ΕΛ.ΑΣ, των Δασικών Υπηρεσιών Έβρου, εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.
Οι καιρικές συνθήκες παραμένουν ο ρυθμιστής της πορείας και εξέλιξης της έρπουσας πυρκαγιάς καθώς η όποια μεταβολή στην ένταση και στην κατεύθυνση του ανέμου προκαλεί νέες αναζωπυρώσεις με τα βασικά πύρινα μέτωπα να συνεχίζουν την καταστροφική πορεία τους στο Εθνικό Πάρκο.
Στον Έβρο, το ένα μέτωπο της φωτιάς κινείται βόρεια, προς την περιοχή του μοναστηριού της Δαδιάς και του δασικού φυτωρίου, ενώ το δεύτερο είναι νότια, προς το φράγμα της Λύρας, λίγο πιο πάνω από όπου ξέσπασε η πυρκαγιά.
Το μεγαλύτερο μέτωπο είναι στο δυτικό τμήμα του δάσους, όπου επιχειρούν υλοτόμοι για τη δημιουργία νέας αντι-πυρικής ζώνης.

Τεράστια καταστροφή

Πάντως και μέχρι στιγμής, η καταστροφή στο δάσος της Δαδιάς είναι τεράστια.
Σε αυτό αναφέρεται πως βρίσκουν καταφύγιο 205 είδη σπάνιων πουλιών ενώ εκεί ζουν πολλά είδη σπάνιας πανίδας και χλωρίδας που έχουν δεχτεί σοβαρό πλήγμα στο οικοσύστημά τους.
Οι ταΐστρες ων πουλιών έχουν καεί ολοσχερώς και αυτά έχουν μεταναστεύσει σε πιο πεδινές περιοχές, ενώ τα ζαρκάδια έχουν κινηθεί προς τα Πομακοχώρια για να ξεφύγουν από τις φλόγες.

Αισιοδοξία στην Ηλεία - Στην περιοχή ο Θεοδωρικάκος

Καλύτερη είναι η εικόνα στην πυρκαγιά στην Ηλεία και συγκεκριμένα, στην ευρύτερη περιοχή Μακρίσια, του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, όπου μετέβη σήμερα (25/7) ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.
Οι άνεμοι έχουν κοπάσει ενώ από νωρίς το πρωί επιχειρούν τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τέσσερα ελικόπτερα σε μια προσπάθεια να συνεχιστεί η μάχη που έδωσαν όλο το βράδυ οι επίγειες δυνάμεις προκειμένου η φωτιά να οριοθετηθεί και να μην απειλήσει κατοικημένες περιοχές.
Στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν 159 πυροσβέστες με επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 59 οχήματα, ενώ στην περιοχή βρίσκεται και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο, «Όλυμπος».
Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρα οχήματα και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης, εθελοντές πυροσβέστες και δυνάμεις της αστυνομίας.
11_25.JPG
22_6.JPG
Θεοδωρικάκος: Δεν είναι σύμπτωση 15 πυρκαγιές σε 20 ημέρες στην Ηλεία - Μία σύλληψη για εμπρησμό

«Τις τελευταίες 20 ημέρες στο Νομό Ηλείας έχουν ξεκινήσει 15 φωτιές. Δεν υπάρχει κανένας που να πιστέψει ότι αυτό γίνεται τυχαία. Είναι προφανές ότι υπάρχουν εμπρησμοί, ότι υπάρχουν σχέδια και οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα για να βρούμε τους ενόχους. Υπάρχει ήδη μια σύλληψη ενός πολίτη, ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμό και ο οποίος θα απολογηθεί στη Δικαιοσύνη. Είναι πρόκληση για την τοπική κοινωνία, τον Δήμο, την Περιφέρεια και ιδίως για τις Αστυνομικές και Πυροσβεστικές Αρχές να βρουν τους ενόχους αυτών των εμπρησμών και να τους παραδώσουν στην Δικαιοσύνη», δήλωσε από τα Κρέστενα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τ.Θεοδωρικάκοςς.
Ο κ. Θεοδωρικάκος μετέβη στα Κρέστενα Ηλείας, πραγματοποιώντας αυτοψία στις περιοχές που πλήττονται από τις πυρκαγιές. Τον Υπουργό υποδέχθηκαν οι βουλευτές Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Διονυσία- Θεοδώρα Αυγερινοπούλου και Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδος Υποστράτηγος Απόστολος Μαρτζάκλης και ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας- Κρεστένων Διονύσης Μπαλιούκος.
Ο κ.Θεοδωρικάκος από το Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο γήπεδο Κρεστένων έκανε λόγο για σκληρή μάχη των 180 ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, των 120 στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και των Γερμανών Πυροσβεστών που συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης, ώστε να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο και να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.
Όπως τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος, χάρη στην αποτελεσματική προσπάθεια όλων δεν έχει χαθεί καμία ανθρώπινη ζωή, ούτε κατοικίες.
Όπως είπε, «δίνεται μια πολύ σκληρή μάχη για να αντιμετωπιστεί και αυτή η πυρκαγιά. Καταρχάς, θέλω να ευχαριστήσω τους 180 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τα 120 στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι σε στενή συνεργασία μεταξύ τους αλλά και με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αγωνίζονται για να σταματήσουν τις φλόγες, να σώσουν τις ανθρώπινες ζωές και τις περιουσίες των ανθρώπων».
Ακόμη, ο Υπουργός αναφέρθηκε σαφώς σε ενδείξεις εμπρησμού στην περιοχή της Ηλείας, ενώ όπως είπε, έχει ήδη πραγματοποιηθεί ήδη η σύλληψη ενός πολίτη για εμπρησμό.

theodorikakos_iliea.JPG
Υπηρεσία Copernicus: Ενεργοποιήθηκε για την άμεση χαρτογράφηση της περιοχής των Κρεστένων Ηλείας

Κατόπιν εντολής του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ως Εθνικό Σημείο Επαφής, ενεργοποίησε την Υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service – Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σκοπός της ενεργοποίησης είναι η παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων για την περιοχή των Κρεστένων της Π.Ε. Ηλείας, η οποία επλήγη από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Κυριακή 24 Ιουλίου, προς υποβοήθηση του έργου των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών του φαινομένου.
Το αίτημα έγινε αποδεκτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση (κωδικός ενεργοποίησης EMSR608) και αναμένεται άμεσα η διάθεση σειράς χαρτογραφικών δεδομένων και προϊόντων, που προκύπτουν από ανάλυση δορυφορικών εικόνων.
kop_1.JPG
Στάχτη 20.000 στρέμματα στη Λέσβο

Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση και στη Λέσβο,  λόγω της μεγάλης φωτιάς που ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο 23/7 από την παραλία των Βατερών.
Σοβαρές αναζωπυρώσεις προκαλούν στα πύρινα μέτωπα της Λέσβου οι ισχυροί άνεμοι πνέουν στην περιοχή.
Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη υπεύθυνο πολιτικής προστασίας, Π. Κουφέλο, «οι αναζωπυρώσεις λόγω ανέμων έντασης 7 μποφόρ καίνε στην περιοχή Ρογκάδα, όπου και ξεκίνησε η φωτιά το περασμένο Σαββάτο (23/7) και βορειοδυτικά του οικισμού της Βρίσας, χωρίς όμως να απειλεί τον οικισμό».
Σημειώνεται ότι οι πυροσβέστες έδωσαν χθες το βράδυ μάχη για να κρατήσουν τις φλόγες έξω από το χωριό Σταυρός, στα βορειοανατολικά του νησιού.
Το χωριό πλέον δεν κινδυνεύει , καθώς έχουν δημιουργηθεί αντιπυρικές ζώνες, ενώ έχει εκκενωθεί από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής 24/7.
Εκτός κινδύνου είναι και το χωριό Βρίσα, το οποίο επίσης εκκενώθηκε.
Μέχρι στιγμής πάντως γίνεται λόγος για τεράστια καταστροφή, καθώς εκτιμάται ότι έχουν καεί χιλιάδες στρέμματα.
Πάντως, τοπικοί αξιωματούχοι νωρίτερα υποστήριξαν πως σήμερα η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με τα προηγούμενα 24ωρα.
Σε δηλώσεις του ο Ανδρέας Αξής, αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας στη Δυτική Λέσβο, είπε ότι έχουν καεί 4 με 5 σπίτια, ότι έχουν καταστραφεί ολοσχερώς 6 κτίρια,  ενώ πάνω από 20 έχουν υποστεί μικρότερες ή μεγαλύτερες ζημιές.
Επιπλέον, εκτιμάται πως η έκταση που έχει καεί ανέρχεται σε 20.000 στρέμματα.
Όπως είπε ο κ.Αξής, στόχος είναι με την βοήθεια των αεροπυροσβεστικών μέσων, μέχρι το μεσημέρι να ελεγχθούν τα μέτωπα.

Σε εξέλιξη τρεις πυρκαγιές στη Χαλκιδική

Αντιμέτωπη και με τρία πύρινα μέτωπα στη Χαλκιδική βρίσκονται πλέον οι πυροσβεστικές δυνάμεις.
Φωτιές εκδηλώθηκαν σε δασικές εκτάσεις σε Κασσάνδρα και Σιθωνία.
Καλύτερη εικόνα παρουσιάζουν οι φωτιές που εκδηλώθηκαν στην περιοχή Καρβουνάς, στο Ν. Μαρμαρά Σιθωνίας, αλλά και στη Φούρκα, στην Κασσάνδρα.
Ωστόσο, στην τοποθεσία Ζαΐπη στην περιοχή της Κασσάνδρας, κοντά στην περιοχή Μόλα Καλύβα, καίγεται πευκοδάσος και την κατάσβεση επιχειρούν εκτός από επίγειες δυνάμεις, δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη, ενώ δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.
πρ5.JPG

Πέλλα: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση στη δημοτική ενότητα Μενηίδος

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί πλέον η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση στη δημοτική ενότητα Μενηίδος, στην Πέλλα.
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε δύσβατη ορεινή περιοχή επιχειρούν 38 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ ρίψεις νερού απο αέρος πραγματοποιεί ένα ελικόπτερο.

Πυρκαγιές σε Ωρωπό, Σκαραμαγκά και Ρέθυμνο - Κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων

Νέα πύρινα μέτωπα ξέσπασαν σε Ωρωπό, Σκαραμαγκά, αλλά και Αγία Γαλήνη Ρεθύμνου.
Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και ήδη, στον Σκαραμαγκά Αττικής, όπου η φωτιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση,  επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 8 οχήματα.
Στο Ρέθυμνο, πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση στην Αγία Γαλήνη και για την κατάσβεση κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης