Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μπουλμπασάκος (Ευαγγελισμός): Να είμαστε ανοσοποιημένοι για να αντιμετωπίσουμε τα μεγαλύτερα προβλήματα το φθινόπωρο

Μπουλμπασάκος (Ευαγγελισμός): Να είμαστε ανοσοποιημένοι για να αντιμετωπίσουμε τα μεγαλύτερα προβλήματα το φθινόπωρο
«Στον Ευαγγελισμό έχουμε 130 κρεβάτια με Covid-19, γεγονός που κάνει την αναμονή για καρδιοαγγειακά χειρουργεία να φτάνει ακόμη και τους έξι μήνες», ανέφερε ο Γ. Μπουλμπασάκος

Βέβαιη είναι η αύξηση των κρουσμάτων από τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τον Γιώργο Μπουλμπασάκο, διευθυντή του Πνευμονολογικού στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».
Ο κ. Μπουλμπασάκος μιλώντας στην ΕΡΤ υπογράμμισε πως οι άνθρωποι θα πρέπει να εμβολιαστούν και με τα ήδη υπάρχοντα και να μην καθυστερούν την ανοσοποίησή τους με τα επικαιροποιημένα.
«Δεν θα πρέπει να το παραμελήσουμε. Θα πρέπει γρήγορα να είμαστε ανοσοποιημένοι για να αντιμετωπίσουμε τα μεγαλύτερα προβλήματα το φθινόπωρο», είπε χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος εξήγησε ότι οι άνθρωποι που χάνουν τη ζωή τους είναι κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας και με υποκείμενα νοσήματα, ενώ οι περισσότεροι δεν είναι ανοσοποιημένοι.

Πίεση στο ΕΣΥ

Ο κ. Μπουλμπασάκος αναφερόμενος στην πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα , σημείωσε ότι «δυστυχώς δώσαμε λάθος σήμα και συμβιβαστήκαμε με μια κατάσταση η οποία δεν είναι λογική», αφού η εξέλιξη αυτή δεν θα έπρεπε να υφίσταται μετά από δυόμιση χρόνια, καθώς η χρήση μάσκας αρκούσε για να μην αυξηθούν τα κρούσματα του ιού.
Πρόσθεσε ότι αν και πιο ήπια η νέα παραλλαγή του κορωνοϊού, πιέζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ).
Όπως ανέφερε, «στον Ευαγγελισμό έχουμε 130 κρεβάτια με Covid-19, γεγονός που κάνει την αναμονή για καρδιοαγγειακά χειρουργεία να φτάνει ακόμη και τους έξι μήνες».
Τόνισε ότι «το σημαντικό είναι να μπει το σύστημα υγείας σε μια κανονικότητα», αλλά και πως το γεγονός ότι το νοσοκομείο «Σωτηρία» εξυπηρετεί πια κυρίως ασθενείς με κορωνοϊό δυσχεραίνει την κατάσταση στις υπόλοιπες πνευμονολογικές κλινικές στην Αττική.
Τέλος, ο κ. Μπουλμπασάκος ανέφερε ότι μετά από δυόμιση χρόνια και ο ιδιωτικός τομέας υγείας πρέπει να νοσηλεύει ασθενείς με Covid. «Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Δεν μπορεί το δημόσιο σύστημα υγείας να είναι μονοθεματικό και ο ιδιωτικός τομέας να κάνει όλα τα άλλα», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης