Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παγώνη: Στο κόκκινο λόγω covid τα νησιά – Μεγάλη η μεταδοτικότητα, κάντε τεστ

Παγώνη: Στο κόκκινο λόγω covid τα νησιά – Μεγάλη η μεταδοτικότητα, κάντε τεστ
Πολύ μεταδοτική η Omicron 5 αλλά όχι θανατηφόρα υποστήριξε η κα.Παγώνη
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως τα νησιά είναι στο κόκκινο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού διατύπωσε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.
«Τα νησιά είναι στο κόκκινο, αν και αυτή την εβδομάδα συγκριτικά με την προηγούμενη τα κρούσματα είναι κατά 11% λιγότερα.
Στα νησιά το ιικό φορτίο είναι αυξημένο, η μεταδοτικότατα είναι μεγάλη με αποτέλεσμα να επιστρέφουν στην Αθήνα και να κολλάνε και τις οικογένειες τους» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 η κα.Παγώνη, η οποία συνέστησε σε όσους επιστρέφουν από νησιά να κάνουν τεστ.
Όπως είπε η παραλλαγή του κορωνοϊού η οποία απασχολεί αυτή την στιγμή είναι η Omicron 5, η οποία όπως είπε, είναι πολύ μεταδοτική, αλλά όχι θανατηφόρα.
Όσον αφορά στους θανάτους που ο αριθμός των οποίων έχει αυξηθεί ανέφερε ότι καταγράφονται περίπου πάνω από 50 την ημέρα, με τους περισσότερους να είναι άνω των 75 ετών και με υποκείμενα νοσήματα, ενώ δεν είχαν κάνει την 4η δόση του εμβολίου.
Υπογράμμισε ότι μετά το τέλος τον διακοπών θα πρέπει να γίνει μια καμπάνια για τον εμβολιασμό, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε το φθινόπωρο και τον χειμώνα.
Αναφορικά με τους θανάτους και την καταγραφή τους η κα. Παγώνη τόνισε ότι «ο τρόπος καταγραφής δεν είναι σωστός».
«Αν κάποιος μπει στο νοσοκομείο για άλλη αιτία πχ καρκίνο ή καρδιολογικό νόσημα και μέσα βγει θετικός στο κορωνοϊό καταγράφεται σαν θάνατος από κορωνοϊό.
Αυτό δεν είναι σωστό στο εξωτερικό δεν γίνεται έτσι» ανέφερε η κα.Παγώνη, η οποία σχετικά με τον Ιό του Δυτικού Νείλου και τα κρούσματα που έχουν καταγραφεί σημείωσε ότι οι γιατροί φοβούνται τις επιπλοκές, που είναι οι εγκεφαλίτιδες και οι μηνιγγίτιδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης