Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Τρεις συλλήψεις για παράνομη μεταφορά και διευκόλυνση διαμονής μεταναστών

Θεσσαλονίκη: Τρεις συλλήψεις για παράνομη μεταφορά και διευκόλυνση διαμονής μεταναστών
Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες

Συνολικά σε τρεις συλλήψεις ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς και διευκόλυνσης διαμονής αλλοδαπών στην ελληνική επικράτεια, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στη Θεσσαλονίκη.
Σήμερα, Κυριακή 7/8, συνελήφθησαν δύο ανήλικοι αλλοδαποί, ηλικίας 34 και 17 ετών, αντίστοιχα, καθώς και ένα 16χρονος χθες.
Συγκεκριμένα, αστυνομικοί του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 7/8 στην ευρύτερη περιοχή του Γαλλικού Ποταμού, συνέλαβαν έναν 34χρονο (οδηγός) και 17χρονο αλλοδαπό (συνοδηγός), οι οποίοι βρίσκονταν έξω από αυτοκίνητο προσπαθώντας να επιδιορθώσουν φθορά.
Ωστόσο, μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι στο εσωτερικό του οχήματος υπήρχαν 5 μετανάστες (1 εκ των οποίων στο χώρο των αποσκευών) που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων. Σημειώνεται ότι ο 17χρονος προσπάθησε να διαφύγει, όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.
Επίσης, ένας 16χρονος αλλοδαπός συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, καθώς βρισκόταν έξω από διαμέρισμα στην περιοχή των Αμπελοκήπων, στο εσωτερικό του οποίου διέμεναν 5 αλλοδαποί. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι 5 τις προηγούμενες ημέρες εισήλθαν παράνομα στην ελληνική επικράτεια με σκοπό την περαιτέρω προώθησή τους σε έτερη χώρα και αφού μεταφέρθηκαν στο διαμέρισμα κατέβαλαν ημερησίως χρηματικό ποσό στον συλληφθέντα για τη διαμονή τους.
Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους από τα Τμήματα Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας και Θεσσαλονίκης αντίστοιχα, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης