Κοινωνία

Σε ύφεση η μεγάλη πυρκαγιά στη Θάσο - Επί ποδός οι δυνάμεις της πυροσβεστικής

Σε ύφεση η μεγάλη πυρκαγιά στη Θάσο - Επί ποδός οι δυνάμεις της πυροσβεστικής
Τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης έκαναν ρίψεις νερού μέχρι τη δύση του ηλίου και μετά θα συνεχίσουν το έργο της πυρόσβεσης οι επίγειες δυνάμεις

Σε ύφεση βρίσκεται πλέον η μεγάλη πυρκαγιά στη θέση Λεύκη της Σκάλας Ποταμιάς Θάσου, που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης (10/8) σε δυσπρόσιτη δασική περιοχή.
Με ανάρτησή του ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αλέξης Πολίτης, ανάφερε πως «η φωτιά έσβησε αλλά η επιφυλακή συνεχίζεται».
Τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης έκαναν ρίψεις νερού μέχρι τη δύση του ηλίου και μετά θα συνεχίσουν το έργο της πυρόσβεσης οι επίγειες δυνάμεις.
Νωρίς το απόγευμα στο νησί της Θάσου βρέθηκε και ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, συνοδευόμενος από το διοικητή της 20ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, υποστράτηγο Αθανάσιο Γαρίνη. Σε δήλωσή του ο υπουργός τόνισε ότι «διαπιστώθηκε η σημαντική συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων αφενός με μηχανήματα που προχώρησαν στις απαραίτητες επεμβάσεις και στη διάνοιξη του δασικού οδικού δικτύου και αφετέρου με τα εναέρια μέσα που συνέβαλαν καταλυτικά στον περιορισμό της επέκτασης της πυρκαγιάς».
«Σημειώνεται», συνεχίζει ο υπουργός, «πως στην περιοχή επιχειρούν οχτώ αεροσκάφη και οχτώ ελικόπτερα. Η φωτιά έχει επεκταθεί σε μεγάλη έκταση και σε δυσπρόσιτες περιοχές, εκτιμώ όμως πως, με την συνεργασία της πυροσβεστικής υπηρεσίας, του στρατού, των εναέριων μέσων, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των ομάδων εθελοντών δασοπυρόσβεσης μέχρι το βράδυ θα έχει τεθεί υπό έλεγχο».
Στο μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση του αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, έχει ενεργοποιηθεί στο νησί της Θάσου Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΚΑΕΕ), αποτελούμενο από ανακριτικούς υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ μεταβαίνει και έτερο κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Κλείσιμο
Advertisement