Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ποταμιά Θάσου: Σε επιφυλακή για τυχόν αναζωπύρωση της φωτιάς παρά την καταιγίδα

Ποταμιά Θάσου: Σε επιφυλακή για τυχόν αναζωπύρωση της φωτιάς παρά την καταιγίδα
Το πρωί της Κυριακής 4/8 η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο ενώ τα πυροσβεστικά ελικόπτερα τύπου Erickson συνέχιζαν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας να κάνουν ρίψεις νερού στα μέτωπα όπου είχε αναζωπυρωθεί η φωτιά.
Σχετικά Άρθρα

Η καταιγίδα που το μεσημέρι της Κυριακής 14 Αυγούστου σημειώθηκε στο νησί της Θάσου συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων, ενώ οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή καθάρισαν την ατμόσφαιρα της περιοχής από τους καπνούς.
Η μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου 13 Αυγούστου 2022 στη Σκάλα Ποταμιάς τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο, με όλες τις επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής, του στρατού και των δεκάδων εθελοντών να παραμένουν σε επιφυλακή.
Τα πυροσβεστικά ελικόπτερα τύπου Erickson συνέχιζαν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας να κάνουν ρίψεις νερού στα μέτωπα όπου είχε αναζωπυρωθεί η φωτιά.
Ωστόσο, η μεσημεριανή ισχυρή καταιγίδα που συνοδεύονταν από τοπική χαλαζόπτωση και ισχυρούς ανέμους, είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι, σπίτια και καταστήματα σε πολλές περιοχές του νησιού, ενώ από τις πτώσεις κεραυνών προκλήθηκαν μικροεστίες φωτιάς κοντά στις τοπικές κοινότητες Παναγία και Λιμένα, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν αμέσως από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Κλείσιμο
Advertisement