Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σφοδρή καταιγίδα πλήττει την Αθήνα - Προειδοποίηση για σιφώνες - Αναλυτική πρόγνωση

Σφοδρή καταιγίδα πλήττει την Αθήνα - Προειδοποίηση για σιφώνες - Αναλυτική πρόγνωση
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου για την απότομη αλλαγή των καιρικών συνθηκών στους κατοίκους Σποράδων και Αττικής, ενώ εφιστά την προσοχή και σε όσους ζουν σε πυρόπληκτες περιοχές

Σε εξέλιξη είναι το νέο κύμα κακοκαιρίας στην Αττική.
Η ισχυρή καταιγίδα άρχισε να χτυπά το Λεκανοπέδιο της Αττικής το μεσημέρι της Δευτέρας και τα φαινόμενα είναι κατά τόπους έντονα.
Η καταιγίδα σαρώνει την Αθήνα μετά την απότομη αλλαγή του καιρού ενώ οι κεραυνοί και οι βροντές άλλαξαν απότομα το σκηνικό του καιρού.
Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες ενώ νωρίτερα έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ.

Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού ανα ημέρα

Την Τρίτη (23-08-2022) κατά διαστήματα ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και το μεσημέρι - απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη.
Την Τετάρτη (24-08-2022) τα ισχυρά φαινόμενα θα συνεχιστούν και θα επηρεάσουν από νωρίς το πρωί την ανατολική ηπειρωτική και νησιωτική χώρα (εκτός από τα Δωδεκάνησα) και το μεσημέρι - απόγευμα τα υπόλοιπα ηπειρωτικά.
Την Πέμπτη (25-08-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και το μεσημέρι - απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη.
Την Παρασκευή (26-08-2022), σύμφωνα με τα ως τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, τα φαινόμενα θα συνεχιστούν στις παραπάνω περιοχές αλλά προοδευτικά θα εξασθενήσουν.

Έρχονται σιφώνες 

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου για την απότομη αλλαγή των καιρικών συνθηκών στους κατοίκους Σποράδων και Αττικής, ενώ εφιστά την προσοχή και σε όσους ζουν σε πυρόπληκτες περιοχές.
Σύμφωνα με τον ανάρτηση του ίδιου στο Facebook, τα πλημμυρικά φαινόμενα θα διαρκέσουν από σήμερα μέχρι και την επόμενη Πέμπτη - Παρασκευή.

Όπως, μάλιστα, σημειώνει ο Σάκης Αρναούτογλου, κίνδυνο ενέχουν και οι άνεμοι που συνήθως συνοδεύουν τις καταιγίδες ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο να σχηματιστούν ακόμα και σιφώνες [σ.σ: σίφουνες δηλαδή] μέσα στις επόμενες ημέρες.

Η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου:

«Φίλες και φίλοι!

Και τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία θέλουν αρκετές περιοχές της χώρας (στεριά, ακόμα και νησιά και κυρίως οι Σποράδες, η Αττική αλλά δυστυχώς και οι πυρόπληκτες περιοχές) να δέχονται έντονα καιρικά φαινόμενα κι αυτό κατά διαστήματα (όχι όλη την ημέρα) από σήμερα και μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη, ίσως και πιο τοπικά και την Παρασκευή!

Με αυτά τα δεδομένα, πέρα από τα αιφνίδια πλημμυρικά φαινόμενα, κίνδυνος υπάρχει και από τους ανέμους που συνήθως συνοδεύουν τις καταιγίδες, ενώ δεν αποκλείεται οι συνθήκες να είναι ευνοϊκές ακόμα και για το σχηματισμό σιφώνων! Σε κάθε περίπτωση και για καλό και για κακό, κατά την ταπεινή μου άποψη θεωρώ πως είναι αναγκαία η επαγρύπνηση αλλά και η λήψη στοιχειωδών μέτρων προφύλαξης!

Ραντεβού για λεπτομέρειες στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ3, που θα μεταδίδεται προς το παρόν καθημερινά στις 16:30!

Με εκτίμηση,

Σάκης Αρναούτογλου».

Δείτε την ανάρτηση παρακάτω:

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης