Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βασιλακόπουλος: Σε φάση αποκλιμάκωσης η πανδημία στη χώρα – Άνοιγμα σχολείων χωρίς μάσκες

Βασιλακόπουλος: Σε φάση αποκλιμάκωσης η πανδημία στη χώρα – Άνοιγμα σχολείων χωρίς μάσκες
Eίναι απίθανο να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, όπως η εργασία, σύμφωνα με τον Θ. Βασιλακόπουλο
Σχετικά Άρθρα

«Η πανδημία είναι στην τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα αποκλιμάκωσης. Ο Σεπτέμβριος θα είναι ένας πολύ καλός μήνας, θα μπούμε στα σχολεία χωρίς σοβαρά προβλήματα», υπογράμμισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θ. Βασιλακόπουλος.
Μπορεί η πανδημία στη χώρα να βρίσκεται στη φάση της αποκλιμάκωση, όμως, όπως ανέφερε ο κ. Βασιλακόπουλος μιλώντας στο MEGA, αναμένεται έξαρση μέσα στον χειμώνα του κορωνοϊού, «καθώς είναι ένας αναπνευστικός ιός».
Πρόσθεσε πως «δεν υπάρχει μετά το Omicron κάποιο στέλεχος που να έχει προκύψει», ενώ η επικαιροποίηση των εμβολίων θα συμβάλει στη γενικότερη προστασία του πληθυσμού και ενός νέου στελέχους που ενδεχομένως να προκύψει τον χειμώνα.

Χωρίς μάσκες στα σχολεία

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία, ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε ότι το άνοιγμα θα γίνει χωρίς μάσκες.
«Ωστόσο, πρέπει να υπάρχει ένας αστερίσκος. Αν ένας εκπαιδευτικός ανήκει σε ευπαθή ομάδα, δεν του απαγορεύει κανείς να φοράει. Αν σε μια περιοχή της χώρας υπάρχει τοπική έξαρση, θα μπορούσε κανείς να συστήσει να υπάρχουν μάσκες. Θα πάμε σε στοχευμένα μέτρα, εκεί που υπάρχει το πρόβλημα», συμπλήρωσε.

Απίθανο να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους

Σχετικά με τους υπόλοιπους εσωτερικούς χώρους, όπως η εργασία, ο κ. Βασιλακόπουλος εκτίμησε πως «είναι απίθανο να γίνει υποχρεωτική η χρήση. Αν υπάρχει νέο κύμα και αναγκαστούμε να βάλουμε τις μάσκες, θα το δούμε. Θα πρέπει να πάμε σε μια συνύπαρξη με τον ιό και αναπροσαρμογή των μέτρων».

Για εμβολιασμούς

Αναφορικά με τον εμβολιασμό και την τέταρτη δόση, εξήγησε ότι όσοι την έχουν κάνει μπορούν να κάνουν άφοβα και το επικαιροποιημένο εμβόλιο όταν θα είναι διαθέσιμο.
Σύμφωνα με τον κ. Βασιλακόπουλο «η τέταρτη δόση δεν έχει παρενέργειες και αντικειμενικά, ειδικά για όσους είναι άνω των 50 ετών, μειώνει την θνητότητα. Η θνητότητα που έχουμε ερμηνεύεται από τον υπέργηρο πληθυσμό που έχει η Ελλάδα και ότι αυτοί οι άνθρωποι που είναι πιο ευάλωτοι, δεν εμβολιάζονται και δεν επικαιροποιούν τις δόσεις των εμβολίων».
Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Βασιλακόπουλο, πρέπει και οι έγκυες να κάνουν το εμβόλιο «διότι αν κολλήσει, κινδυνεύει και η ίδια και το έμβρυο».
«Είναι υποχρεωτικό για τις εγκύους να κάνουν το εμβόλιο, είναι λάθος να μη γίνεται», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης