Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Χωρίς μάσκες και υποχρεωτικά τεστ η επιστροφή στα σχολεία – Συνεδριάζουν οι ειδικοί

Χωρίς μάσκες και υποχρεωτικά τεστ η επιστροφή στα σχολεία – Συνεδριάζουν οι ειδικοί
Θέλουμε τα σχολεία να είναι πολύ κοντά στην κανονικότητα είχε αναφέρει ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης
Σχετικά Άρθρα
(upd) Χωρίς μάσκες και χωρίς να είναι υποχρεωτική η διενέργεια τεστ αναμένεται να επιστρέψουν από τις 12 Σεπτεμβρίου μαθητές και καθηγητές στα σχολεία, μια και οι επιστήμονες επισημαίνουν πως η επιδημία του κορωνοϊού είναι σε ύφεση και αποκλιμάκωση.
Πράγματι την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν περίπου 56.000 κρούσματα, αριθμός που βαίνει μειούμενος, με τα σοβαρότερα περιστατικά να αφορούν ανθρώπους άνω των 75 ετών και με υποκείμενα νοσήματα.
Σε κάθε περίπτωση, η επιτροπή των ειδικών, η οποία συνεδριάζει σήμερα Τρίτη 30 Αυγούστου, θα σταθμίσει όλα τα δεδομένα της πορείας της πανδημίας και θα λάβει τις οριστικές της αποφάσεις για το πώς θα ανοίξουν τα σχολεία, αν και εκτιμάται πως οι συστάσεις θα αφορούν κυρίως την τήρηση των βασικών υγειονομικών μέτρων, όπως π.χ. το καλό πλύσιμο χεριών, η χρήση μάσκας σε περιπτώσεις συγχρωτισμού κοκ.
Μάλιστα αναφέρεται, πως όταν κάποιος μαθητής είναι θετικός σε covid, θα μπαίνει για πέντε ημέρες σε καραντίνα και μετά θα μπορεί να βγει με χρήση μάσκας.
Προς αυτήν την κατεύθυνση άλλωστε κινείται και η ίδια η κυβέρνηση.

Κεραμέως (υπ. Παιδείας): Τα μέτρα covid στα σχολεία θα είναι ηπιότερα

Την θέση πως τα μέτρα κατά της πανδημίας θα είναι ηπιότερα για τα σχολεία, τα οποία θα είναι πιο κοντά στην κανονικότητα διατύπωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.
«Η ευρύτερη τάση ακούγοντας και τους ειδικούς είναι για τα ηπιότερα δυνατά μετρά στην εκπαίδευση και το άνοιγμα των σχολείων να είναι πιο κοντά στην κανονικότητα» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ η κα.Κεραμέως, αναφέροντας πως η πανδημία είναι μια δυναμική διαδικασία, την οποία η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά και αν χρειαστεί θα γίνουν προσαρμογές στα όποια μέτρα.
Παράλληλα, η κα. Κεραμέως ανέφερε ότι τα σχολεία ανοίγουν με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες με 8.600 νέους, μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση και συνολικά 25.000 μόνιμους διορισμούς μέσα σε 2 χρόνια, όταν από το 2008 έως το 2020 δεν είχε γίνει ούτε ένας διορισμός.
Ανέφερε ότι όλα είναι έτοιμα, ότι οι δήμοι ετοιμάζουν τις υποδομές και ότι τα σχολεία ανοίγουν με πολλές καινοτομίες, μεταξύ των οποίων το ολοήμερο σχολείο.

Στοχευμένα μέτρα

«Έχουμε δύο εβδομάδες ακόμα να ανοίξουν τα σχολεία.
Είμαστε σε συνεννόηση με το υπουργείο Παιδείας.
Η λογική, η οποία έχουμε είναι ότι στο πλαίσια που προσπαθούμε να μην έχουμε μέτρα τα οποία δεν χρειάζονται ή μέτρα υποχρεωτικότητας, αυτό να είναι και το μοντέλο στα σχολεία. Οπότε κατά βάση θέλουμε τα σχολεία να είναι πολύ κοντά στην κανονικότητα», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, επισημαίνοντας ότι «θεωρούμε ότι πια έχουμε φύγει από τα τεστ όπως τα είχαμε ζήσει ως τώρα, που ήταν τα συνεχόμενα τεστ».
«Πρέπει να είναι στοχευμένα και στα σχολεία, καθώς δεν έχουν το νόημα, το οποίο είχανε την προηγούμενη περίοδο.
Η μάσκα αντίστοιχα συνολικά - δεν λέω μόνο για τα σχολεία - περισσότερο θέλουμε να έχει μία κατεύθυνση σύστασης, εκτός από τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα νοσοκομεία που έχουμε πει ξεκάθαρα ότι εκεί πέρα υπάρχει υποχρεωτικότητα» είχε αναφέρει ο κ.Πλεύρης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης