Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΕΟΔΥ: Πέντε νέα περιστατικά οξείας ηπατίτιδας άγνωστης αιτιολογίας σε παιδιά - Όλα νοσηλεύτηκαν

ΕΟΔΥ: Πέντε νέα περιστατικά οξείας ηπατίτιδας άγνωστης αιτιολογίας σε παιδιά - Όλα νοσηλεύτηκαν
Συνολικά στην Ελλάδα μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 19 περιστατικά οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά

Πέντε νέα περιστατικά οξείας ηπατίτιδας άγνωστης αιτιολογίας σε παιδιά, κατάγραφηκαν τον Αύγουστο στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.
Τα παιδιά, ηλικίας από 2 έως 16 ετών, νοσηλεύτηκαν, ενώ άμεσα και χωρίς ειδική θεραπεία τα κλινικοεργαστηριακά τους ευρήματα βελτιώθηκαν και εξήλθαν σε άριστη κατάσταση.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, "στη χώρα μας, κατά το μήνα Αύγουστο, καταγράφηκαν πέντε νέα περιστατικά παιδιών, τα οποία πληρούν τα κριτήρια του «πιθανού κρούσματος» οξείας ηπατίτιδας άγνωστης αιτιολογίας, σύμφωνα με τον ορισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας".
Σε δύο παιδιά απομονώθηκε ερπητοϊός 7 στο αίμα, σε ένα ερπητοϊός 6, σε ένα εντεροϊός στο αίμα και στα κόπρανα και σε ένα παιδί δεν απομονώθηκε κάποιος λοιμογόνος παράγοντας.
Στην Ελλάδα μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί  19 περιστατικά, τα οποία πληρούν τα κριτήρια του «πιθανού κρούσματος» οξείας ηπατίτιδας άγνωστης αιτιολογίας σε παιδιά,σύμφωνα με τον ορισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Τα περιστατικά παγκοσμίως

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, μετά την ανακοίνωση στις αρχές Απριλίου για την αύξηση των περιστατικών οξείας ηπατίτιδας άγνωστης αιτιολογίας στα παιδιά από τη Μεγάλη Βρετανία, έχουν αναφερθεί ανάλογα περιστατικά σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο.
Ωστόσο, ο συνολικός αριθμός περιστατικών παγκοσμίως είναι εξαιρετικά μικρός (περίπου 1.000) και τις τελευταίες εβδομάδες οι δηλώσεις νέων περιστατικών έχουν ελαττωθεί σημαντικά.
Η αιτιολογία και οι παθογενετικοί μηχανισμοί της νόσου είναι ακόμη υπό διερεύνηση, ενώ έχει εντοπιστεί μια πιθανή συσχέτιση με λοίμωξη από αδενοϊό, καθώς άλλες υποθέσεις και πιθανοί συν-παράγοντες εξετάζονται.
Οι περισσότερες περιπτώσεις συνεχίζουν να αναφέρονται ως σποραδικές, χωρίς να υπάρχει επιδημιολογική συσχέτιση μεταξύ τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης