Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γαλιατσάτος (John Hopkins): Ασφαλές να λάβουμε το εμβόλιο του κορωνοϊού και της γρίπης παράλληλα

Γαλιατσάτος (John Hopkins): Ασφαλές να λάβουμε το εμβόλιο του κορωνοϊού και της γρίπης παράλληλα

«Αυτό το φθινόπωρο φοβάμαι περισσότερο τη γρίπη, γιατί για την covid έχουμε καλύτερα εμβόλια και καλά φάρμακα», ανέφερε ο Π. Γαλιατσάτος

«Είναι ασφαλές να λάβουμε το εμβόλιο του κορωνοϊού και της γρίπης παράλληλα», τόνισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Johns Hopkins, Π. Γαλιατσάτος.
Ο κ. Γαλιατσάτος μιλώντας στο MEGA ανέφερε ότι το θετικό είναι σχετικά με τον κορωνοϊό πως οι παραλλαγές του έχουν παραμείνει στην Omicron και τα νέα εμβόλια που αναμένουμε έως το τέλους αυτού του έτους, αντιμετωπίζουν το αρχικό στέλεχος της νόσου μέχρι και τις υποπαραλλαγές Ο4 και Ο5.
Ο ίδιος συνέστησε στους γονείς που το παιδί τους είναι 12 ετών και άνω να μιλήσουν με τον παιδίατρό τους για να δουν εάν χρειάζεται να εμβολιαστεί.
Σε ό,τι αφορά τη γρίπη, ο κ. Γαλιατσάτος σημείωσε ότι τα τελευταία χρόνια η νόσος έχει γίνει πιο ισχυρή.
«Αυτό το φθινόπωρο φοβάμαι περισσότερο τη γρίπη, γιατί για την covid έχουμε καλύτερα εμβόλια και καλά φάρμακα», είπε χαρακτηριστικά.

Εμβόλια και νόσηση

Τέλος, για όσους έχουν νοσήσει και κατά πόσο θα πρέπει να εμβολιαστούν, εξήγησε ότι τα αντισώματα της νόσησης διαρκούν περίπου 2-3 μήνες, ενώ τα νέα εμβόλια δίνουν αντισώματα που κρατάνε από 6 μέχρι 12 μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης