Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Χρούσος: Υποχωρεί η πανδημία, πιθανότατα ετήσιος εμβολιασμός - Ωφέλιμα και τα δύο επικαιροποιημένα εμβόλια

Χρούσος: Υποχωρεί η πανδημία, πιθανότατα ετήσιος εμβολιασμός - Ωφέλιμα και τα δύο επικαιροποιημένα εμβόλια
Τώρα είμαστε ευάλωτοι κυρίως στη γρίπη, γι’ αυτό και θα πρέπει μόλις έρθει το εμβόλιο της γρίπης να το κάνουμε όλοι, σύμφωνα με τον Γ. Χρούσο
Σχετικά Άρθρα

"Σιγά σιγά βλέπουμε ότι η πανδημία υποχωρεί, συνεπώς η μεγαλύτερη πιθανότητα είναι ότι στο εξής θα κάνουμε το εμβόλιο μια φορά τον χρόνο", ανέφερε ο καθηγητής Παιδιατρικής και μέλος της επιτροπής Εμβολιασμών, Γ. Χρούσος, συστήνοντας παράλληλα το εμβόλιο της γρίπης να το κάνουν όλοι.
Ο κ. Χρούσος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 σημείωσε πως ήρθε το πρώτο αναμνηστικό εμβόλιο, το οποίο είναι για την omicron 1 και σε λίγες ημέρες θα έρθει και το δεύτερο αναμνηστικό με τις παραλλαγές 4 και 5, που περιλαμβάνει και τις προηγούμενες.
Όπως είπε, και τα δύο είναι εξίσου ωφέλιμα, όμως, αυτό που έχει σημασία είναι να τα κάνουμε, είτε το ένα, είτε το άλλο, όχι και τα δύο".
Υπογράμμισε δε, ότι "από τα 60 και άνω είναι απαραίτητο να γίνει. Από την ηλικία αυτή και κάτω, μέχρι τα 12 προς το παρόν, θα το κάνουν όσοι έχουν υποκείμενη νόσο ή ανοσοκαταστολή, οι ευπαθείς ομάδες. Από τα 12 και άνω, οι ομάδες υψηλού κινδύνου θα μπορούν και πρέπει κατά την γνώμη μου να το κάνουν».
Υπενθύμισε ότι είναι αναμνηστικά, δεν είναι για πρώτη δόση και θα τα κάνουν αυτοί που έχουν κάνει τις 3 ή τις 4 δόσεις.

Περί γρίπης

Σχετικά με τη συνύπαρξη κορωνοϊού και γρίπης τον χειμώνα που προκαλεί ανησυχία τους ειδικούς, ο κ. Χρούσος επισήμανε ότι τώρα είμαστε ευάλωτοι κυρίως στη γρίπη, γι’ αυτό και θα πρέπει μόλις έρθει το εμβόλιο της γρίπης να το κάνουνε όλοι.
Αναφορικά με τους φόβους για την παράλληλη χορήγηση εμβολίων, εξήγησε ότι "και τα παιδιά κάνουν πολλά εμβόλια ταυτόχρονα. Δεν ανησυχούμε για αυτό. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Ο οργανισμός είναι έτσι ώστε να αντιμετωπίζει τεράστιο αριθμό αντιγόνων, όπως είναι αυτά».

Εμβόλια και θάνατοι

Αφού σημείωσε ότι το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού ήταν μια μεγάλη επιτυχία, καθώς έχουν σωθεί εκατομμύρια ζωές, απέκλεισε το ενδεχόμενο να συνδέεται με τους ξαφνικούς θανάτους.
Όπως ανέφερε, "δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση να συνδέονται αιφνίδιοι θάνατοι με τα εμβόλια. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις έχουμε βρει και τον λόγο. Είναι ορισμένοι άνθρωποι που έχουν γονίδια που τους κάνουν ευάλωτους σε αιφνίδιο θάνατο. Ξαφνικοί θάνατοι υπήρχαν πάντοτε. Είναι συνήθως αρρυθμίες στην καρδιά, σταματάει η καρδιά".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης