Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Λουκίδης: Δεν υπάρχει λόγος αυξημένης ανησυχίας για την μετάλλαξη Κένταυρος - Κοντά στο να γίνει ο κορωνοϊός σαν την γρίπη

Λουκίδης: Δεν υπάρχει λόγος αυξημένης ανησυχίας για την μετάλλαξη Κένταυρος - Κοντά στο να γίνει ο κορωνοϊός σαν την γρίπη
Φέτος είναι εποχή έξαρσης ιώσεων και κορωνοϊού, σύμφωνα με τον Στ. Λουκίδη
Σχετικά Άρθρα

Δεν υπάρχει λόγος αυξημένης ανησυχίας για τη μετάλλαξη «Κένταυρος», το πρώτο κρούσμα της οποίας έχει εντοπιστεί και στην Ελλάδα, όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Στ. Λουκίδης.
Όπως εξήγησε ο κ. Λουκίδης μιλώντας στον ΑΝΤ1, πρόκειται για μια ανησυχητική μετάλλαξη, ωστόσο από την μετάδοση της στην Ινδία δεν προκύπτει κάτι διαφορετικό σε σχέση με τις προηγούμενες μεταλλάξεις και επομένως, δεν υπάρχει λόγος αυξημένης ανησυχίας.
Υπογράμμισε δε, πως λόγω της ανοσοποίησης της κοινωνίας, μέσω εμβολιασμών και νόσησης, «είμαστε κοντά στο να γίνει ο κορωνοϊός σαν την γρίπη».
Σημείωσε πως φέτος είναι εποχή έξαρσης ιώσεων και κορωνοϊού, συνιστώντας να είναι όλοι προσεκτικοί, ώστε η «συμβίωση» τους να είναι αρμονική, προσθέτοντας πως σε αυτό συνηγορούν και τα νέα από το νότιο ημισφαίριο, που τώρα βγαίνει από τον χειμώνα.

Περί εμβολιασμών

Ο κ. Λουκίδης αναφερόμενος στα επικαιροποιημένα εμβόλια, τόνισε πως ο εμβολιασμός πρέπει να επικεντρωθεί στην αναμνηστική δόση και στις ομάδες πληθυσμού για τις οποίες έχει κάνει σύσταση η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών και αφορά κυρίως τα άτομα άνω των 60 ετών και όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.
Για τη γρίπη και τα εμβόλια, ανέφερε πως «πρέπει να επαναλάβουμε αυτό που κάναμε το 2020, να εμβολιαστούμε σε μεγάλο βαθμό για να θωρακιστούμε τους οργανισμούς μας και να μην επιβαρύνουμε το σύστημα υγείας, καθώς πρέπει να υπάρξει μετά από δύο χρόνια χώρος για να δοθεί φροντίδα σε ασθενείς με άλλα νοσήματα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης